Kako upravljati smanjivanjem libida dok je na antidepresivima | RS.burnbrightlove.com

Kako upravljati smanjivanjem libida dok je na antidepresivima

Kako upravljati smanjivanjem libida dok je na antidepresivima

Za neke ljude sa depresijom, antidepresivi mogu biti spašavanje života. Najčešći oblici se koriste za lečenje anksioznosti i depresije su selektivni inhibitori preuzimanja serotonina. SSRI se zna da utiču na sve četiri faze uzbuđenja ciklusa seksualnog, uključujući želja, uzbuđenje, orgazam i rezolucije, utiče i do 60 odsto pacijenata. To može izgledati kao da vaš seksualni nagon biti kolateralna šteta u potrazi za bolje mentalno zdravlje, ali to ne mora da bude. Postoji više načina da svoj libido nakon SSRI udarca u.

Ako želite da se antidepresivi, bez uticaja na libido, postoje droge alternative koje mogu biti prava stvar za vas. Vellbutrin, ime marke za bupropion, na primer, je inhibitor preuzimanja noradrenalina i dopamina koji ima mnoge iste neželjenih efekata kao SSRI, ali ne može da utiče na uzbuđenje ciklus seksualne i mogu čak i povećati svoj libido.

load...

Lek se može uzeti kao samostalni antidepresiv ili dodatak SSRI. Ako ste skloni napadima ili imaju poremećaj u ishrani, doktori kažu da ne treba da Vellbutrin.

8 Činjenice o svojoj libida koje će vam pomoći da poboljšate svoj seksualni život

"Bupropion je poznato da smanji napadima pragova, sa stopom konvulzija od oko 1 u 1000 predmeta tretira" vritesDr. Erik Vooltorton, jedan Otava zasnovan na opšte prakse. Nastavlja on, "[Bupropion] ne treba davati pacijentima sa uslovima menja prag konvulzija, uključujući anoreksiju nervoze ili bulimije."

Ako prelazak na Vellbutrin nije opcija i nizak libido je vas smeniti, možda ćete želeti da razmotri smanjenje dozu. Dr Robert L Filips, porodična lekar i potpredsednik za istraživanje i politike na Američkog odbora porodične medicine, vritesthat u "jednoj studiji, 73 odsto pacijenata čiji je SSRI doza je prepolovljen prijavilo je poboljšano seksualnu funkciju dok antidepresiv efikasnost nastavio. "

Filips takođe napominje da ljudi sa "veliki depresivni poremećaj ili bipolarni poremećaj ima još veću prevalencu seksualne disfunkcije", nego u opštoj populaciji. Objašnjenje za ovo je da je seksualna disfunkcija je simptom depressionand će uticati na vaš libido, bez obzira na to da li ili ne uzimate lekove. Kao rezultat toga, lečenje svoju depresiju firstcan pozitivno utiču na vaš seksualni nagon.

load...

Normane L Keltner, profesor na School of Nursing na Univerzitetu Alabama, piše, "[P] atients se planiraju aktivnosti kada su nivoi leka najnižem [...] [kao što je] neposredno pre sledećeg doza treba da bude uzeti. "Pacijenti uzimaju lekove sa kratkim poluraspada, kao što su sertralin i klomipramina mogu naći ove metode najefikasniji.

Dok su neki lekari mogu da se zalažu za odmor droge - kratak period u kome antidepresiva korisnici uzdrži od preduzimanja svoje lekove za poboljšanje seksualne funkcije - dr Agneš Higgins profesor na Fakultetu sestrinstva i akušerstva na Triniti koledžu u Dablinu, upozorava protiv njega.

Higins varnsthat onima s obzirom na odmoru droge treba imati na umu da može doći do "simptome odvikavanja u vezi sa njihovim specifičnim lekovima [da] [...] može da donese pojedinac u mogućnosti da se upuste u seksualne aktivnosti."

Šta da uradite kada imate visok Sek Drive ali Vaš partner ne

Važna stvar je napomenuti da iako seks diskovi mogu biti niže nego obično, i dalje je moguće da se uzbuđen i orgazam. Predigra može biti sastavni deo seksualnog satisfactionand onaj koji nikada ne bi trebalo propustiti.

Poenta: Uzmite pritisak sa sebe imajući u vidu da je depresija i seksualne disfunkcije su obično korelaciji i lečiti.

Bi Deidre Olsen

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

3 razloga koji traže seksualno zadovoljstvo je radikalan (i neverovatno važan) čin

Post Zdravlje

5 načina lečenja boli grla

Post Zdravlje

Zašto bi trebali razgovarati s vama tokom treninga

Post Zdravlje

Ova hrana može pomoći u smanjenju neželjenih dejstava lečenja karcinoma dojke

Post Zdravlje

40 godina brige za druge mi je pomoglo da se oporam od kome

Post Zdravlje

Kako obamacare i medicaid spašavaju moj život svakog dana

Post Zdravlje

4 mitove o starijim ženama i seksu koji moraju odmah da odu

Post Zdravlje

Moj seks je ignorisao LGBTK ljude - pa sam uzeo stvari u svoje ruke

Post Zdravlje

Društveni mediji mogu biti rešenje za žene koje se bore protiv bolesti, gubitka i depresije

Post Zdravlje

Važnost čišćenja seksualnih igračaka i kako to učiniti

Post Zdravlje

Evo istorije uklanjanja kose koje možda ne znate

Post Zdravlje

Evo kako ADHD potpomaže gorivo kreativnom vatrom