Kao da fizičke koristi nisu bile dovoljne, joga je odlična i za vaše pamćenje | RS.burnbrightlove.com

Kao da fizičke koristi nisu bile dovoljne, joga je odlična i za vaše pamćenje

Kao da fizičke koristi nisu bile dovoljne, joga je odlična i za vaše pamćenje

Nepameteve desi se i najboljima od nas, a mi obično to pripisuju procesa starenja, nedostatak sna ili preopterećenosti informacijama i dalje. Mi patimo preko mozga maglu, prihvatajući ga kao deo života - ali to ne mora da bude!

Iako se još uvek sprovodi istraživanje, nove studije pokazuju da redovno vežbanje, i joga posebno, igra veliku ulogu u održavanju um aktivan i memorija netaknut.

Niz studija objavljenih u Scienceand Journal of Neuroscienceshoved da ostvare može da podstakne nove moždane ćelije, koje onda mogu da migriraju iz jedne oblasti mozga na drugi, te omogućavajući u suštini da se stvori novi mozak prema autoru Brain dugovečnosti, Dr. Darma Singh Khalsa, u članku objavljenom u Journal.

load...

Jutro Joga Poses za energetski

Ali caka, prema Khalsa, da je u cilju održavanja te nove moždane ćelije živa i aktivna, mora biti oslobođen onoliko stresa moguće. To je razlog zašto je praksa joge, koja se bavi um, telo i duh, je savršeno rešenje problema.

"Uzeli smo ljude sa gubitkom pamćenja i propisane 12 minuta Kirtan krije [tehnika koja se koristi u kundalini joge koji kombinuje meditaciju, mudra, pevajući i mantre] svaki dan," Khalsa država. "Nakon osam nedelja, možete videti na našim skeniranja da posle meditacije, protok krvi u prednji deo lobanje, područje odgovoran za pažnjom, koncentracijom i fokus, je poboljšan."

Halsa takođe istakao da su glavne komponente joge - vežbanja, držanje, fokusiran disanje i meditaciju - svi su dobri za mozak. "Zbog toga," rekao je on, "joga treba ići daleko u stvaranju pozitivne promene u mozgu."

Pet tibetanski Obredi Are Joga Poses ćete želite u svom anti-aging Arsenal

Čak i naučnici u Harvard Medical Schoolare skakanjem na odbor joga voz, tvrdeći da jogu i meditaciju može pomoći odagnati stres i bolesti.

U istraživanju sprovedenom u maju, je pokazalo da "jedna sesija prakse relaksacije-odgovor bio dovoljan da pojačavaju ekspresiju gena uključenih u metabolizam energije i lučenja insulina i smanjiti ekspresiju gena vezanih za inflamatornog odgovora i stres. Bila je efekat čak i među početnike koji nikada nisu praktikovali pre. "

load...

Dakle, u osnovi, moralno ovog člana je. Pokupi svoju prostirku! Praksa joge nije samo dobra za vaše telo, ali je odličan za glavi, pa se setite da sebi uvek zakaže malo vremena me.

The Health Benefits of Practicing Hot Ioga

Pre nego što odete, pogledajte naš slideshov ispod.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

7 parova joga predstavlja početnike koji će vas približiti

Post Zdravlje

7 simptoma koji mogu ukazivati na to da je vaš period dolazio

Post Zdravlje

Šta je sa postcoitalnim suzama (aka crimaking)?

Post Zdravlje

Higge je najčuvanija tajna tajni koja je tukla zimsku bluzu

Post Zdravlje

Šta se stvarno dešava kada vaša kosa postane mastna?

Post Zdravlje

Brzi vodič za to kako da kažete razliku između cista, grudvica i tumora

Post Zdravlje

5 razloga što je vaše dijete stalno gladno

Post Zdravlje

9 teniskih loptica se proteže da se bore boli mišića kao i pjenasti valjak

Post Zdravlje

Da li bismo više bili zabrinuti za veličinu porcije ili šta jedemo?

Post Zdravlje

Može li joga pomoći u pitanjima plodnosti?

Post Zdravlje

Pritisak u brijanje moje telo na kosu uticalo je na samopouzdanje

Post Zdravlje

Ove BDSM kompanije će vam pomoći da zadržite svoj veganski način života