Koje su fistule i kako se leče? | RS.burnbrightlove.com

Koje su fistule i kako se leče?

Koje su fistule i kako se leče?

Fistule je veza između dva susedna organa da se ne bi trebalo da bude tamo, a oni mogu razviti u mnoštvu oblasti oko tela. Za žene, međutim, to je reproduktivnih organa govorimo o, kako fistula mogu i razviti između vagine i njenih suseda - mokraćne bešike i rektuma. Evo kratkog Rundovn na ovoj ginekološko problem i šta može da se uradi povodom toga.

Fistula 411

Fistulais neprirodna vezu ili vod između dve susedne organa ili delova tela. Oni mogu razviti između različitih organa, kao što su vrat i grlo, oni mogu razviti između unutrašnjih organa i kože, kao što su žučnih puteva i površine kože, pa čak mogu razviti između dva krvnih sudova.

load...

Za naše potrebe, ali, mi smo fokusirani na fistula da utiču na isključivo žene. Dr Natali Son, jedan OB-GIN na osoblje u Tenet je Srbija ljekara Servicesand Good Samaritan Medicinski centriranje Vest Palm Beach, Florida, kaže da fistula može razviti između različitih delova reproduktivnog trakta - kao što je između vagine i mokraćne bešike ili vaginu i rektum. Ovo dovodi do nekontrolisanog curenja ili urina ili izmeta Dovn and Out kroz vaginu, koja, kao što možete da zamislite, je suprotno od A OK.

Ovi tipovi fistula mogu javiti nakon traume ili infekcije, kao i za mnoge žene širom sveta, oni su rezultat porođaja - produžen ili traumatski rada ili isporuke može da ostavi majku sa ovim upornim medicinski problem. To je posebno pitanje u nerazvijenim zemljama, Son primećuje. "U nekim delovima Afrike, fistula su relativno česte zbog nedostatka medicinske nege", objašnjava ona. Fistule može dovesti do žena koje su izbegavale društveno i / ili nisu u mogućnosti da rade van kuće.

load...

Fistula tretman

Fistule, međutim, je medicinski problem koji canbe tretira, a rešenje je operacija - koja ne izgleda kao zabavno, ali obično rešiti problem. "Oblastima trakta ili vezivno cevasti treba da budu uklonjene i oblasti resevn", kaže Son. "Ponekad organi treba da bude" odmarao ". Na primer, creva morati da se privremeno shunted na kolostomiju vhile vagini zaceli. "

Ovaj tretman može, međutim biti problem u oblastima gde nema toliko medicinsku negu da se ima,. Nedostatak pristupa zdravstvenoj nezi, nepravilnog lečenja akušerskim suza ili nedostatka sredstava jedinjenja problema i žene su prisiljeni da žive sa ginekološke fistula. Trenutno postoje programi koji su podizanje svijesti o ovom stanju i napori da se pomogne operaciju fond za onima koji su pogođeni.

Jedan takav napor predvodi Ikona Undies, koji su specijalno dizajnirani za inkontinenciju. Ovaj veš ne samo da pomaže da ostanete suvi od povremenih curenja, ali tvoje kupovine direktno utiču na žene u zemljama u razvoju, koji žive sa akušerske ili ginekološke fistula.

Još gore, manje od 20.000 se leči stanje svake godine, što znači mnoge žene žive sa društvene stigme i glavni nelagodnosti konstantne, nekontrolisano curi. U tom smislu, Ikona se udružio sa fistula Foundationto pomoć fond menja život surgerifor neke od tih žena (2017, 157 žene su pomogli direktno zbog prodaje ICON Undies ').

Fistule su retki u razvijenim zemljama zbog medicinskih dostignuća, pravilnim hirurške tehnike i odgovarajuću medicinsku negu, ali se ipak može da se desi. Na sreću, tretman je dostupan. Za žene koje žive u oblastima koje mogu nemaju odgovarajuću medicinsku negu, u toku je pokušaj da se podigne svest i sredstva za dijagnostiku i lečenje, tako da postoji nada da će jednog dana, to će biti manji problem za žene u zemljama u razvoju.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Prelazak na novo mesto može promeniti vašu ličnost

Post Zdravlje

6 jednostavnih opcija za hranu i piće koje promovišu neverovatno zdravlje vagine

Post Zdravlje

Može li vaša pilula za kontrolu rađanja pomoći da se borite protiv nedostatka gvožđa?

Post Zdravlje

Da li se vaši jajnici mogu ukloniti tokom histerektomije?

Post Zdravlje

Kako preteran pubertet utiče do kraja života

Post Zdravlje

Vaš mobilni telefon bi mogao da igra ulogu u dojenju dojenja vašeg deteta

Post Zdravlje

Zašto je rekreativna upotreba marihuane u porastu sa bebom

Post Zdravlje

8 načina eteričnih ulja mogu biti štetne

Post Zdravlje

5 smešnih menstrualnih mitova, razbijen

Post Zdravlje

Zaustavite sve i preuzmite zdravstvene podkaste ovih žena

Post Zdravlje

Razumevanje toga šta je herpes (i kako da se završi stigma)

Post Zdravlje

Zašto bi film trebao prikazivati seksualne scene sa osobama sa invaliditetom