Koliko je gubitak kose normalan? | RS.burnbrightlove.com

Koliko je gubitak kose normalan?

Koliko je gubitak kose normalan?

Završite tuširanje, pogleda dole i vidi iznenađujuće veliki pramen kose u blizini mozgova. Treba da budeš zabrinut?

Prema Američke akademije za dermatologiju, gubimo oko 50 do 100 vlasi dnevno prirodno. Kada ljudi gube znatno više od toga, medicinski termin se zove telogen Effluvium, ili preteranu kose prolivanje.

4 razloga zašto Pi u bazenima je loše za vaše zdravlje

load...

Uzroci uključuju gubitak težine od 20 ili više kilograma, stres, oporavka od bolesti ili operacije ili čak nešto jednostavno kao zaustaviti svoju kontrolu rađanja. Dobre vesti? Ova vrsta gubitka kose je gotovo uvek privremena.

Gubitak kose, ili Anageni efluvijum, ima odvojene uzroke, koji uključuju teške proizvode za kosu, reakcije imunog sistema ili naslednog gubitka. I za razliku od kose snage, gubitak kose ne prestaje sve dok se uzrok je upućen, u skladu sa AAD.

Kako znaš šta je normalno? Dr Arielle Nagler, asistent profesora na Ronald O. Perelman Department of Dermatologi na NIU Langone Medical Center, razgovarao sa SheKnovsabout različite vrste gubitka kose. Prirodni gubitak kose - na 50 do 100 dlaka li izgubiti po danu - javlja svaki put kada povući na kosu, perete kosu, ili samo kreće, rekla je ona. To je zato što tvoja kosa je stalno prelazi iz faze rasta u jesenjem-aut fazi, objasnio je Nagler, tako da gubitak kose je prirodni proces koji se dešava tokom vremena.

load...

Zapanjujuće Rast bebe rođene od sifilisa

Ali, kada vidite neke velike promene u gubitak kose, vreme je da posetite lekara. To može uključivati neobične modele gubitak kose ili svraba i gori na glavi, izjavio je Nagler. Bilo koji broj od uzroka može biti kriv: stres, medicinsko oboljenje ili da čvrsto rep.

U stvari, uske Ponitails ili updos zapravo može izazvati nešto što se zove proklizavanja alopecija, stanje koje može postati nepovratan tokom vremena. I dok možete biti u iskušenju da samo se ostaviti updos i čekati za kosu da raste nazad, Nagler naglasio značaj za odlazak kod dermatologa će vam pomoći da dešifruje osnovni uzrok bilo koje od ovih promena, jer drugih vrsta opadanja kose - uključujući i one koje zahtevaju medicinsku pažnju - mogu da izgledaju veoma slično.

"Dijagnostikovanje šta je uzrok gubitka kose je umetnost, tako da ako ste zabrinuti, važno je da se vidi kod dermatologa", rekao je Nagler. "Mnogo toga može da se preokrene ili zaustaviti ako uhvate dovoljno rano."

Kako Poboljšanje Mi Generalno Zdravlje mi je pomogao da Regulate Mi period

Suština? To pramen u tuš kabini je verovatno deo normalnih 100-tak dlake li izgubiti svaki dan - ali ako primetite bilo kakve velike promene, obratite se svom lekaru. A možda spasiti koji čvrsto rep za specijalne prilike.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

5 lekarskih sastanaka koje trebate učiniti ovog meseca

Post Zdravlje

Kraj glavnih vazduhoplova može biti na vidiku

Post Zdravlje

Ovaj Candi je najbolji izbor zubara za Halloveen

Post Zdravlje

Zašto je siva anatomija moja komforna tv emisija

Post Zdravlje

Internet poludi zbog stare priče o bolešću i srčanom napadu

Post Zdravlje

Ove BDSM kompanije će vam pomoći da zadržite svoj veganski način života

Post Zdravlje

Lunapads je alternativna menstrualna kompanija OG

Post Zdravlje

Moj seks je ignorisao LGBTK ljude - pa sam uzeo stvari u svoje ruke

Post Zdravlje

Koja je razlika između poremećaja zarastanja i previše hrane?

Post Zdravlje

Šta je to sepse i treba li da se brinem o tome?

Post Zdravlje

Nemojte samo trpeti kroz neverovatni period - tretmani postoje

Post Zdravlje

Bojim se da sam prošla svoju hroničnu bolest svojoj djeci