Koliko su uobičajeni blizanci koji se prirodno pojavljuju, u svakom slučaju? | RS.burnbrightlove.com

Koliko su uobičajeni blizanci koji se prirodno pojavljuju, u svakom slučaju?

Koliko su uobičajeni blizanci koji se prirodno pojavljuju, u svakom slučaju?

Dok tvin trudnoće često javljaju posle lečenja neplodnosti (kao što je in vitro oplodnje), moramo da se zapitamo - šta su šanse prirodno javljaju blizance? Jer izgleda mnogo Hollivood beba iskoči u parovima (u Kluni blizanci i Bijonse bliznakinje su najnoviji primeri), mislili smo da prvi zaroni glavu u punom o dvostrukim istrazi da vidi kako zajednički blizanci su stvarno.

Samo zato što je neko Boi-Devojke Blizanci ne znači da su "Gotovo"

Bratimljenje se dešava na dva različita načina

Prvo, hajde da malo temelje. Dizigotni bratimljenje, poznatiji kao blizance, posledica oplodnje dva jaja sa dve različite spermom. Monozigotna tvinning (ili identični blizanci) Rezultati kada je jedno oplođeno jaje podele i formira dva embriona.

load...

Znajući Kada to Drav the Line na plodnost Tretmani

Dr Majkl Nageotte, saradnik glavni medicinski oficir Miler deca i ženske bolnice u Long Beach, California, govori nam da blizanci su češće od svojih istovetna i da su tip koji imaju tendenciju da se poveća sa upotrebom plodnosti lekova.

Da li je tvinning genetski?

Tvinning u opštoj canbe pod uticajem genetike, ali opet, govorimo samo o blizance ovde. Dr Majkl Haidon medicinski direktor majki fetusa medicine u Saddleback Memorial Medical Center u Laguna Hills, California, primećuje da "ne čini se da je genetska komponenta blizance Neke porodice da u stvari imaju genetsku predispoziciju da nosi blizance.. "

Jedan od razloga može biti zbog povećanog nivoa hormona u pojedinim populacijama, kaže on. "Na primer, blizanci su češće u određenim afričkim zemljama, a ređe u jugoistočnoj Aziji", kaže Justin,. "Još jedan čest razlog za koncipiranje blizance, čak i bez pomagao reproduktivne tehnologije, je starost majke."

Pokušavaju da zatrudne? Važan test svog ginekologa ne govori Iou O

Šta je učestalost, onda, prirodno-osmišljenim blizanaca?

load...

Generalno, stopa bratimljenje je oko 1 u 90 trudnoća, kaže Nageotte. Međutim, on kaže da ovi varira, kao što je Justin, istakao je iznad - crni Amerikanci češće nego beli Amerikanci zamisliti blizance, a učestalost je dodatno smanjena u azijskim Amerikanaca.

Važno je napomenuti da bratimljenje ne, u stvari, preskočite generacije - šanse su veće ukoliko su žene u vašoj porodici su zamišljena blizanci, da li je vaš prabaka, baku ili mamu. Naravno, ako ste već birthed blizanci, vaše šanse povećavaju za to da se ponovi.

Isto tako, jer reproduktivna endokrinologija je napredovala u poslednjih nekoliko decenija, ukupna stopa bratimljenje (uključujući plodnost lekova ili pomoć) je oko 1 u 30 trudnoća.

Da blizanci povećati trudnoću rizik?

Dok mnogi tvin trudnoća napreduje bez pitanja i isporuke je komad kolača, nosi blizance ne povećava nekoliko rizika. Za početak, Justin, kaže da blizanci imaju tendenciju da dostavi ranije od svojih vršnjaka jednoplodnoj (oko 36 nedelja).

Također, blizanac trudnoća mogu nositi povećan rizik, jer dele placentu, i naravno, ako najniže tvin je zatvarajući, docs obično bira za carskim rezom. Tvin moms-da-bude su takođe povećani rizik razvoja gestacijski dijabetes i preeklampsije.

Vi verovatno neće imati blizance

Dakle, možete da se opustite - to je verovatno da von'thave blizance uprkos vrtoglavom broju holivudskih blizanaca u vestima, ali kao što smo otkrili, postoji dosta stvari koje mogu da povećaju svoje šanse, uključujući i genetike - ili plodnost lekova ili tretmana.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Mogu li da zavisim od seltzera?

Post Zdravlje

Kako vreme vašeg obroka može uticati na vaše srce

Post Zdravlje

Evo kako ADHD potpomaže gorivo kreativnom vatrom

Post Zdravlje

Veća je verovatnoća da će depresija prouzrokovati srčani zastoj od visokog krvnog pritiska

Post Zdravlje

Šta je preeklampsija, i šta to znači za vašu trudnoću?

Post Zdravlje

Doroti Hamill o tome šta se promenilo u vezi klizanja od kada se takmičila

Post Zdravlje

Može li joga pomoći u pitanjima plodnosti?

Post Zdravlje

Još 5 načina da budete bolji trans Alli

Post Zdravlje

Superfun slackline trening će ponovo učiti vaše umorne vežbe

Post Zdravlje

Čelzi Klinton želi svaku mladu ženu u Americi da zna

Post Zdravlje

Skoro polovina američkih muškaraca ima genitalne HPV infekcije (gulp)

Post Zdravlje

Ja sam živeo dokaz da čak i najjači ljudi bore depresiju