Kurkuma protiv kurkumina: koja ima najviše koristi za zdravlje? | RS.burnbrightlove.com

Kurkuma protiv kurkumina: koja ima najviše koristi za zdravlje?

Kurkuma protiv kurkumina: koja ima najviše koristi za zdravlje?

Možda ste čuli za kurkuma - da slavni žuti začin često koristi u indijskoj kuhinji - kaže se da ima antiinflamatorna svojstva. Da li ste znali razlog kurkuma radova je zbog specifičnog jedinjenja nalaze u pod nazivom kurkumina? Ispostavilo se da možete da zaobiđu kurkuma pilule i zgrabi kurkumin kapsule umesto toga. Zašto bi to želeo? Hajde da saznamo.

Kurkuma i kurkumin: bukvar

Turmerichas dugom istorijom - njegova upotreba datira skoro 4.000 godina. Koristi se kao kulinarski začin i kao deo nekih verskih obreda, što je takođe dugo se koristi kao lek na indijskog potkontinenta iu jugoistočnoj Aziji. Sama začin potiče iz rizoma u kurkuma biljke (ili korenu) i sadrži brod sa komponenata, od kojih je najinteresantniji su sredstva za bojenje nazivaju curcuminiods, od kojih je jedan kurkumin.

load...

Turmeric (i po analogiji, kurkumin) je studirao za svoje potencijalne anti-inflamatornih osobina. Oni koji pate od stanja kao što je reumatoidni artritis, astma, kancer, kardiovaskularne bolesti, icffhrajućih creva, psorijazu i još mnogo toga su se okrenuli na dopunu u nadi da će olakšanje i nekoliko kliničkih trialshave prikazano obećanje u ovim oblastima.

Naravno, pošto kurkumin je samo malom komponentu kurkuma, postoji razlika između te dve, pogotovo ako lov na dodatke. Dr Džoš Ake, osnivač Ancient ishranu i dr Ak, napominje da je po težini, kurkumin samo čini oko 3 odsto kurkuma, a većina studija koje gledaju na koristi koriste izvod koji sadrži visoku koncentraciju kurkumina.

"Nažalost, koristeći samo malo kurkuma tu i tamo u vašem kuvanje, bilo bi gotovo nemoguće dobiti istu sumu koja se koristi u ovim studijama kroz samo svoju ishranu", kaže on.

To je, dakle, razlika između njih. Dok nisu potpuno različite stvari, govorimo o čitavom začina (što je Ukusno) i jednu komponentu njega.

Zašto kurkumin može biti gde je to

Šeril Majers, načelnik obrazovanja i nauke za Teri Naturallibrand dijetetskih suplemenata i prirodnih lekova, koristi sjajan analogiju. "Hamburg sadrži gvožđe", objašnjava ona. "Međutim, ako se koristi gvožđe za anemije, koju će koristiti gvožđe - Ne desetak hamburgere - za lečenje anemiju Isto tako sa kurkuma Kurkuma je divan hrane i začina Međutim, lek je kurkumin...."

load...

Zanimljivo je, uzimajući kurkumin sama po sebi ne može biti potpun odgovor, ili. Registered nurse Stejsi Taker, stručnjak za ishranu, napominje da začin kurkuma ima i druge komponente koje mogu povećati antioksidansa i anti-inflamatorna svojstva, kao što su turmerone i drugim moćnim alkaloida, tako da se fokusira na kurkumina sama po sebi ne može biti dovoljno.

Mnogi stručnjaci sa kojima smo razgovarali rekli su da kurkumin se daleko efikasnije (biološki, što znači upotrebljiv za vaše telo) ako se uzme sa crnim biberom ili alkaloid koji je odgovoran za njene oporosti, piperin. Neki suplementi dolaze sa piperin, ali ako jednostavno kuvanje sa kurkuma, dodati malo crnog bibera.

Tu su i dodaci (kao što su Terri Naravno to CuraMed) da koriste i druge komponente kurkuma korena (naime, turmerone, bitan ulje naći u kurkuma), tako da se korist od biljke koja se bolje apsorbuje bez uzimanja celu dodatak, koji možda ne morate.

Koja je donja granica?

Za najbolje rezultate, stručnjaci preporučuju branje brend kurkuma koja ima visoku koncentraciju curcuminiods i koji takođe sadrži piperin.

"Većina kurkumin suplemenata na tržištu su napravljeni od kurkuma ekstrakata koji sadrže više koncentrisano količinu kurkumina", kaže Ake. "Zato što su ovi dodaci sadrže veću količinu kurkumina, oni su veće šanse da dodeli korisne efekte po zdravlje nalaze u studijama nego koristi kurkumu sama."

Uzimajući bilo kurkuma dodatka može biti u redu, to je bolje ako pažljivo pogledate njegove sastojke da se uverite vaše telo će moći da se zaista koristiti ono što uzmete.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Zašto bi trebalo dva puta razmisliti o novom testu DNK za bolesti

Post Zdravlje

8 stvari koje treba znati o pametnom sperme-testeru

Post Zdravlje

Moj nesposoban cervik me prisiljavao na odmor u krevetu - i ponovo procijeniti moj život

Post Zdravlje

Misteri neplodnosti koji treba odmah da odu

Post Zdravlje

Pornhub pokreće novu seksualnu stranicu

Post Zdravlje

Brze stvari koje se dešavaju svačijim stopalima

Post Zdravlje

Kako se činiti30 bez žrtvovanja čitavog meseca

Post Zdravlje

Doroti Hamill o tome šta se promenilo u vezi klizanja od kada se takmičila

Post Zdravlje

5 lekarskih sastanaka koje trebate učiniti ovog meseca

Post Zdravlje

Ti brendovi joge su bolji od lululemon-a i jeftiniji

Post Zdravlje

Trening trampolina je neverovatan način sagorevanja kalorija

Post Zdravlje

Zašto sam došao u ovu sobu?