Lena Dunham govori o hroničnom bolu i (nadam se) kraju endometrioze | RS.burnbrightlove.com

Lena Dunham govori o hroničnom bolu i (nadam se) kraju endometrioze

Lena Dunham govori o hroničnom bolu i (nadam se) kraju endometrioze

Lina Danam, pisac, producent i zvezda pogodak HBO seriji Girls, nedavno je oslobođen od mučne hroničnog bola koji je došao kao rezultat njenog endometrioze. Ali, kako se ispostavilo, druga vrsta bol ostaje.

Danam se borio endometrioza od njenog prvog perioda. Endometrioza, jednostavno rečeno, je stanje u kojem je tkivo koje se obično oblaže unutrašnjost materice završava razvoj izvan materice, često na žene jajovoda, jajnika, creva, bešike ili bilo gde drugde u karlice regionu. I zato ovo tkivo gradi van materice, ona nema gde da izađete iz tela kada je spreman da baci svakog meseca. Ovo rezultira unutrašnje krvarenje, razvoj tkiva ožiljka i jakog hroničnog bola.

load...

Veza između ciste na jajnicima i endometrioza

Prošlog vikenda, nakon neuobičajeno bolne ujutru, Danam podvrgnut njen peti operaciju u poslednjih godinu dana - onaj koji će promeniti njen život. Kada se probudila, njeni doktori joj je rekao da za sada, njen endometrioza sve je nestalo. Ona bi, po prvi put u zadnjih nekoliko godina, zdrav.

Kroz moćne eseja, Danam je uzeo svoje sledbenike duž za svoje beskrajne medicinske i duhovne putovanja. Novi doktori i nejasni tretmani nepokretne radnim danom i kompromitovali odnose. Endometrioza je obuzeo života u više mesta nego samo njene medicinske dokumentacije. A sada, bolest koja je uticala svoj život od svog prvog perioda je potpuno nestao. Ne bi to izazvati svet olakšanja? Nalet maloletnika slobode?

Julianne Hough priča o svojoj borbi sa endometriozom

Za Dunham i mnoge druge koje pate od hroničnog bola, to je iznenađujuće nije slučaj. U svom najnovijem Lenni pismu, ona piše, "Ono što ne uvek govorim jeste način na koji bol - emocionalna i fizička - može postati naš pratilac. Naša stalna, istrajnim, toksična drugar, mesto da sve naše 'ako onlis' i 'samo zamisli.' "

Ovo je zanimljiv, brutalno iskren pristup ovoj promeni u svom životu. Baš kao što je bolest utiče na veliki deo njenog ličnog i profesionalnog svakodnevnog života, gubitak dijagnoze bi sigurno izazvati neku dezorijentaciju i pozvati nekog mentalnog restrukturiranja. Čak i za one od nas koji ne pate dijagnozu endometrioze, naši odnosi sa bolom zaslužuju neki ispitivanje. Zašto mi stalno bol? Da li da koristimo bol u pokušaju da dokažu našu "žilavost"? Se krijemo iza bola da bi od posla sa većim demonima?

load...

Tia Mouri na meditaciju, endometrioza i značaj prijateljica

Naša snaga i otpornost kao žene ne bi trebalo da se meriti koliko bola možemo izdržati a da održavanje produktivnosti i prinudno osmeh na licu. Izdrži hronični bol ne znači da si heroj, to samo znači da smo osudeni posla sa hroničnim bolom kao svet nastavlja da se okreće. Važno je da slušate poruke telo šalje.

I kada se bavimo fizički odnos koji imamo sa bolom, emocionalni prilog mora da prati.

Kao Danam hrabro ističe, vreme je da počnete da razmišljate o tome šta zapravo ograničava naše živote i ono što mi volimo da kažemo ograničava naše život. Razmislite o unutrašnjoj snimanja na traku našeg mozga izgovora i "ako onlis" da podsvesno koriste svaki dan da opravdaju svoje neuspehe, slabosti ili procrastinations. Moramo da se odvojimo od automatskog udobnost i lako razumeti alibi da emotivno i fizički bol sneakili pružaju. Pitanja i strahovi su u osnovi treba riješiti glavu na.

Biti više iskreni prema sebi - čak iu najteže, najviše agonije države - da li će nas osloboditi na način koji ne dijagnoza (ili nedostatak istog) mogao i na kraju nam omogućavaju da stoje sami.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

4 načina da vašu kancelariju učinite inkluzivnijom

Post Zdravlje

Nigerijski bobsledovački tim će biti zvezda olimpijade

Post Zdravlje

Da li živite u jednom od najnaprednijih gradova u Americi?

Post Zdravlje

Prema samoj nauci, sve pojedine dame su zeznute

Post Zdravlje

Ovo je koliko dugo treba da izgubi prazničnu težinu

Post Zdravlje

Superfun slackline trening će ponovo učiti vaše umorne vežbe

Post Zdravlje

Najbolje tkanine koje treba nositi ako imate psorijazu

Post Zdravlje

Možda postoji novi način za sprečavanje defekata u porodu i pobačaja

Post Zdravlje

Da li vaginalni progesteron smanjuje rizik od prevremenog porođaja?

Post Zdravlje

6 vežbi koje će vam pomoći da spavate bolje

Post Zdravlje

Koja je razlika između poremećaja zarastanja i previše hrane?

Post Zdravlje

Bojim se da sam prošla svoju hroničnu bolest svojoj djeci