Moja perspektiva o zdravlju se promenila nakon što sam izgubila moju majku | RS.burnbrightlove.com

Moja perspektiva o zdravlju se promenila nakon što sam izgubila moju majku

Moja perspektiva o zdravlju se promenila nakon što sam izgubila moju majku

Iako je skoro godinu dana sada je, izgleda kao gotovo nema vremena prošlo otkako mi je mama umrla početkom godine. Mnogo toga se desilo od tada takođe, kao i moj brat ženi, počevši svoju karijeru kao puno radno vreme slobodni pisac i kreće u novi grad da živi sa svojom devojkom. Straha od gubitka roditelja i bavljenje tim bolom je dosta za svakoga da se bavi, ali imam još jednu dodatnu sloj mom bolu da sam samo počinju da se raspakujem i nauče da se bavi: činjenicom da sam mogao dobiti bolestan.

Saznali smo moja mama možda ima rak krajem februara 2016. To je bio samo dva dana nakon što je moj deda umro nakon stalno ide nizbrdo u roku od nekoliko nedelja. Već sam iscrpljen sa svojom tugom od njegove smrti, a poslednja stvar koju sam očekivao je da čujem moja mama može biti bolestan. Ona je otišla na hirurgiji prep nekoliko nedelja kasnije da imaju tumor u njenoj materici uklonjeni, a oni su otkrili da su imali rak pluća koji je već metastazirao na mozgu. Vijest od raka pluća ne bi trebalo da bude šokantno, jer moja majka je bila teška pušač i njena majka je umrla od raka pluća, kada sam imao 18 godina, ali je bilo. Ona je bila samo 52, daleko mlađi od prosečne dijagnoze navršenih 70 godina života.

load...

Kako podržati nekoga sa raka dojke

Lekar je odlučio rak pluća bila ozbiljnija nego tumora, tako da je provela leto i jesen naizmenično između hemoterapiju i zračenje. On je opala za rak u plućima i mozgu nekih, ali ne dovoljno da se zaustavi napredovanje. U novembru, mama konačno je imala operaciju, ukupno histerektomija, i proveo veći deo ostatka svog života oporavlja od njega. Odmah posle Božića, ona je vidno počela da se pogoršava, a odlučeno je da tokom hospitalizacije da bi hospis u to umešala. Prvobitni plan je bio da se mama nadu i brinuti o njoj postoje, ali ona je to pogoršala brzo je otišao u bolničkim hospisima umesto. Tri dana kasnije, ona je nestala.

Nisam znao šta da se oseća na početku. Ja sam imao posla sa gubitkom i grieffor skoro godinu dana ravno i da ne znam kako više da funkcioniše bez njega. Videla sam tuge savetnika koji je pomogao da radim kroz mnogo pitanja koje sam imao sa mamom. Ja bih bio žurnalizovanje prilično redovno otkako moj deda činilo verovatno da prođe, i to mi je pomoglo da prikuplja i analizira svoje misli, praćenje napredovanja ili regresiju žalosti.

Imajući raka dojke na 32 Put Me in kontrolu Mi Bodi

load...

Za neko vreme, jednostavno ignorisao. Ja sam navikao da budem hronično illand da moje telo posao protiv mene, tako da ovo ne izgleda mnogo drugačije od mene. Ako sam se na kraju sa dijagnozom raka, da bi jednostavno još jedna stvar za mene da se bave, ako i kada se to dogodilo.

Počeo sam da razmišljam o tome malo više i shvatio da, iako nije bilo ništa sam mogao da spreči svoje hronične bolesti, možda postoji stvari koje mogu da se urade da se smanji svoje šanse raka. Ja mogu da se nauče zdrave načine da žive sa znanjem da bih mogao da se razbolim jednog dana. Psiholog Roia R RAD preporučuje pronalaženje načina da se prizna i acceptvhat se osećate, što sam morao da naučim da radim. Morao sam da dozvoli sebi da se osećaju nesigurno i plašio da mogu da naučim da živim sa nepoznatom budućnosti.

Dr Patrik O'Mallei autor Getting Grief pravo, kaže da je korisno za ljude da napišu "tuge priču" izložiti "lepotu, bol, i kompleksnost svoje emocije." Moja tuga savetnik takođe preporučuje da koriste mog pisanja kao način za oba posla sa mojim bolom i potencijalnih zdravstvenih komplikacija. Već sam pisala mnogo, ali to je više površan nego što je moglo da bude, a ne kao introspektivan kao što sam potreban. Pisanje oseća kao jedan od najvećih pomaže u mom proces žalosti.

Kako Imajući Rak Changed The Vai I Pogledajte Dating

Govoreći o svom bolu sa ljudima u mom životu je takođe bilo od pomoći. Oni su me ohrabrila da žurim sa sobom i da razgovaram sa svojim ginekologom o najboljim načinima da budu proaktivni o mom zdravlju. Kao rezultat toga, ja sam imala još bolju evidenciju o svom telu nego što sam imao ranije, kada sam se praćenje svoju hroničnu bolest. To je nemoguće znati šta je moj budućnost, ali želim da se brinem o sebi dok ne znam.

Bi Kellei O'Brien

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Muškarci ginekologa o tome kako su izabrali svoju specijalnost

Post Zdravlje

Da li bismo više bili zabrinuti za veličinu porcije ili šta jedemo?

Post Zdravlje

Razmišljate o seksu bez kondoma? pročitajte ovo prvo

Post Zdravlje

Da li smatrate smejnim gasom kako bi ublažili bolove u trudnoći?

Post Zdravlje

Tvoje emocije mogu stvarno uticati na vaše creva

Post Zdravlje

Putovanje sanjom pretvara se u užas u odmoru kada žena zakaže tuberkulozu

Post Zdravlje

Sve što trebate znati o poremećajima tjelesne dismorfije

Post Zdravlje

Žene sa celiakijom su dvostruko veće da razviju anoreksiju

Post Zdravlje

Šta je terapija za zamjenu hormona i zašto bi žene trebale znati za to?

Post Zdravlje

Razgovaranje o depresiji je dobro - ulaganje u mentalno zdravlje je bolje

Post Zdravlje

Može li joga pomoći u pitanjima plodnosti?

Post Zdravlje

40 godina brige za druge mi je pomoglo da se oporam od kome