Može li akupunktura pomoći u tretiranju zdravstvenih problema žena? | RS.burnbrightlove.com

Može li akupunktura pomoći u tretiranju zdravstvenih problema žena?

Može li akupunktura pomoći u tretiranju zdravstvenih problema žena?

Za godina, neki zapadni medicinski stručnjaci su postepeno uključuje sve više i više Istočne prakse u planove tretmana za svoje pacijente.

Jedan od poznatih praksi usvojenih iz drevne Kine - akupunktura - podrazumeva ubacivanje tankih igala u kožu na pojedinim mestima da stimuliše zarastanje. Studije o prednostima akupunkture za lečenje zdravstvenih problema žena su proizveli mešovite rezultate i izazvao kontroverzu među stručnjacima da li akupunktura je efikasna alternativa tradicionalnim postupcima lečenja.

load...

U nedavnoj studiji koju Kineske akademije kineskih medicinskih nauka u Pekingu, istraživači su zaključili da akupunktura može biti od koristi ženama sa stres urinarne inkontinencije - što se dešava kada se bešika curi urina tokom fizičke aktivnosti kao što su kašalj, podizanje nešto ili vežbe. Preko 500 žena sa stres urinarnom inkontinencijom su nasumično raspoređeni da primaju ili Elektroakupunktura - akupunktura kombinaciji sa električnom stimulacijom - ili sham Elektroakupunktura - verziju postupka bez električne struje koja nije očekuje da radi.

Mame koriste akupunkturu tokom porođaja, i to radi

Do kraja studije, žene koje su primile Elektroakupunktura iskusila manje curenje mokraće kada su prošli test na stres sličnu onoj su prošla na početku studije. Dok je neophodno da bi se ispitale dugoročne efekte tretmana više istraživanja, rezultati ove studije pokazuju da akupunktura "može biti razumna opcija za istraživanje", kaže dr Josephine Briggs i David Shurtleffof američki Nacionalni centar za komplementarne i Integrativna zdravlje.

load...

Međutim, u drugoj studiji su ispitivana akupunkturu kao tretman za žene sa određenom tipu neplodnosti, nalazi izgleda da ukazuju na to da akupunkturu ne povećava šanse ženske za bebu. Istraživači na Univerzitetu u Heilongjiang kineske medicine u Harbinu, Kini, dobio 1.000 žena sa sindromom policističnih jajnika u jednu od četiri grupe za tretman. Jedna grupa je primala akupunkturu zajedno sa lekom plodnosti, jedna grupa je primila sham akupunkturu i lek plodnosti, treća grupa je primila akupunkturu sa placebo lekom, a krajnji grupa dobila sham akupunkturu i placebo lek. A skoro 200 žena rodila tokom studija tri-iearslong, akupunktura nije povezan sa povećanjem nataliteta u odnosu na akupunkturne tretman prevara, da li je dato sa ili bez leka plodnosti.

Prirodni lekovi bol, tako da mogu da ostavim lekove i idu pilula bez

"Ove studije bacaju novo svetlo na koga i kada ne uzeti u obzir koristi akupunkturu", napisao je Briggs i Shurtleff u uvodniku prati studije. Dosadašnja istraživanja su pokazala da su koristi od akupunktura može biti veoma subjektivna i specifičan za pacijenta zbog složene veze između tela i uma. Uredništvo ukazuje na to da vera jedne osobe da će tretman raditi može duboko uticati na fiziološke efekte akupunkturu.

Dok je presuda još uvijek se na samo koliko je efikasna je alternativa praksa akupunkture u lečenju zdravstvenih problema žena, mnogi lekari Istočne medicine insistiraju da njihove usluge mogu pomoći ženama dostići optimalnu vellness.

Akupunktura cinik to pokušava po prvi put

"Akupunktura blagotvorno utiče na hipotalamus-hipofiza-jajnika osu, kontrolni centar za sve hormonske aktivnosti", kaže Nensi Rakela, Istočne lek lekar na Berkliju Akupunktura i biljnoj medicini klinici. "To pomaže u regulisanju naše hormone, promoviše ovulaciju i držimo ciklusa redovno."

Bi Shaie DiPaskuale

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Važno odmaranje za mentalno zdravlje iz podcast-a grada

Post Zdravlje

Zašto je osvetljenje vatre u vašem domu ugodno, ali ne tako zdravo

Post Zdravlje

Period u petrijevom jarku mogao bi imati veliki uticaj na reproduktivno istraživanje

Post Zdravlje

8 stvari koje svaka žena treba da zna o raku endometrijuma

Post Zdravlje

Umeren ili Dizzi tokom vašeg perioda? možda ćete imati HMB

Post Zdravlje

Menstrualni kapital za sve radnje povećavaće pristup proizvodima u periodu

Post Zdravlje

Razgovaranje o depresiji je dobro - ulaganje u mentalno zdravlje je bolje

Post Zdravlje

Zašto je lako lako grešiti encefalitis za grip

Post Zdravlje

Kanabis pomaže u menstrualnim grčama i ne, ne morate da budete visoki

Post Zdravlje

To se dogodilo ženi koja je zatrudnela tokom trudnoće

Post Zdravlje

Moj doktor je propisivao aplikaciju za meditaciju kad sam joj rekla o svom vaginismusu

Post Zdravlje

5 zdravstvenih mita o čaju, moramo prestati verovati