Može li previše šećera tokom trudnoće dati dijete alergijama ili astmu? | RS.burnbrightlove.com

Može li previše šećera tokom trudnoće dati dijete alergijama ili astmu?

Može li previše šećera tokom trudnoće dati dijete alergijama ili astmu?

U nedavno objavljenom izveštaju tvrdi da je unos šećera tokom trudnoće je povezana sa deca kasnije da alergije i alergijsku astmu. Da li to znači da šećer izaziva astmu i alergije kod dece?

Istraživači sa Kueen Mari Univerziteta u Londonu pogledao oko 9.000 majki i njihove dece da bolje razumeju ako postoji veza između majki unos šećera tokom trudnoće i alergija i astme. (Prethodna istraživanja tvrdi postoji povezanost između potrošnje visokog šećera pića i astme u dece.) Njihovi studivas nedavno objavljen u evropskom Respiratori Journal.

load...

Oni procenjuju majki unos slobodnih šećera tokom njihovih trećem trimestru, a zatim sproveden alergije i astme testove na decu kada su bili 7 godina. Free šećeri su monosaharida i disaharida koji se dodaju hrani od potrošača, sastavljanje hrane ili proizvođač, kao i one prirodno prisutna u hrani kao što je voće ili meda.

Uzimanje micronutrient dodatke tokom trudnoće može dovesti do pametnijim decu

Iako je ukupna veza između slobodnog unosa šećera i astme bio slab, studija je otkrila da je bilo jake veze sa alergijom i alergijske astme - što znači da je dete sa dijagnozom astme i imala pozitivne kože alergije testove.

Istraživači su uporedili 20 procenata majki koji su imali najveći unos šećera sa onima koji su imali najniži unos šećera i pronašao 38 procenata veći rizik za alergija kod dece (73 procenata za alergije na dva ili više alergena) i 101 procenata za alergijsku astmu. Tim nije našao vezu između unosa majki šećera i ekcema ili polenske groznice.

load...

"Šećer unos u ranom detinjstvu nije povezano sa povećanim rizikom od tih rezultata", istakao dr Anabel Bedard, jedan od istraživača.

Da li unos šećera tokom trudnoće izaziva alergiju & astme kod dece?

Tim smatra da je veza može biti zbog visokog nivoa fruktoze u šećera, što bi moglo izazvati alergijsku poslije porodaja imuni odgovor i dovesti do alergijske upale pluća u razvoju dece.

Iako dr Sejf Šahin, glavni istraživač, navodi se u studiji ne ukazuje na visok unos šećera kao uzrok alergije i astme, tim je zapazio vezu koja treba dalje ispitati. To treba da se uradi u drugom uzorkovanje majki i dece. Ova studija je posmatranja; a randomized controlled trial bi bilo potrebno da kaže šećer izaziva alergije i astmu kod dece.

Ključno vitamina sada preporučuje tokom trudnoće

Šta žene treba da znaju

Dakle, treba da budemo super-računa o unosu šećera tokom trudnoće? Da, ali ne zato što izaziva alergije i astmu - to još nije potvrđeno. Ali ima dosta drugih privilegija da gleda svoju potrošnju šećera u očekivanju.

"Iako ne znamo sa sigurnošću šta je ova studija znači da alergija i astme rizik, znamo da ishrana bogata šećera je povezana sa cardiometabolic rizicima", rekao je Šaron Palmer Kalifornija-baziran registrovani dijetetičar nutricionista i autor Zasadi -Povered za život. Jedu previše šećera može da znači da se žene ne jedu druge zdrave hrane; to im daje višak energije, što može dovesti do štetnih težine.

Emerging dokaz sugeriše da gut mikrobiota utiče na imuni odgovor i potencijalne alergijskih odgovora. The Gut mikrobiota treba da se hrane biljnim vlaknima biljnih namirnica, Palmer, primetio.

Dr Jelena Cruickshank, profesor biologije medicine i zdravlja na Univerzitetu u Mančesteru, složili su se da istraživanje ukazuje da microbiome menja kod onih sa alergijama - i da mogu da utiču njihove predaje, vrsta mleka hrani i ishrani kako dete raste. "Budući studije bi trebalo da izgleda da ove promenljive u obzir kako bismo mogli da razumemo u potpunosti odnos između majki ishrane tokom trudnoće i alergijskih bolesti kod dece", rekla je ona.

Palmer pokvario ono šećera žene treba obratiti pažnju.

"Mi ne treba da brinu o prirodi šećera u ishrani - da bi trebalo da bude ograničavajući dodati šećer na ne više od 10 odsto kalorija - to je preporuka za sve, uključujući i trudnice", rekla je ona.

Palmer je rekla da misli da je prerano da znamo za sigurno da je šećer krivac u vezi sa alergijama na dete u razvoju.

Treba da trudnice izbegavaju gorušice lek?

"Međutim, da se vidi druge faktore u ishrani da prenese na fetus, tako da može biti da smatraju da je uticaj visokog šećera u ishrani može preneti previše. Mi jednostavno ne znamo dovoljno o ​​tome sada ", dodala je ona.

Kristen Fischer

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Najbolji položaj za odmor nakon epiduralne

Post Zdravlje

8 brendova koji prave garderobu od veće veličine koju stvarno želite da nosite

Post Zdravlje

Zašto je važno da se Tailor svift pojavila na suđenju

Post Zdravlje

Kada sam shvatio da je sreća simptom moje bolesti

Post Zdravlje

Koliko je gubitak kose normalan?

Post Zdravlje

Sve što treba da znate o osteopeniji

Post Zdravlje

6 uslovi kože koji izgledaju kao akne, ali nisu

Post Zdravlje

Koje stvaraju grudi?

Post Zdravlje

Reke Melise o tome kako možete podržati zdravlje očiju tokom Oskara

Post Zdravlje

10 biljnih suplemenata koji bi mogli da se nose sa tvojim tabletama za kontrolu rađanja

Post Zdravlje

Kako se činiti30 bez žrtvovanja čitavog meseca

Post Zdravlje

Ono što Ali raisman želi da znaš o periodima i govori protiv zloupotrebe