Najbolji položaj za odmor nakon epiduralne | RS.burnbrightlove.com

Najbolji položaj za odmor nakon epiduralne

Najbolji položaj za odmor nakon epiduralne

Tako da sam odlučio da dobiju epidural - šta sad? Prema novom istraživanju, način na koji pozicionira sebe u krevetu nakon dobijanja postupak može napraviti razliku. Konkretno, vi ste verovatno da isporuči sa manje medicinske intervencije ako legneš u odnosu na sedi uspravno.

Nedavna studija u British Journal of Medicineinvolving skoro 3.100 žena u Velikoj Britaniji koje su rodile između 2010. I 2014. Godine utvrdio da je bolje za prvi put majki koje su imale epidurala niske doze ležeći. Oni koji su imali epidural u drugoj fazi rada - Kada potpuno proširene i spreman da gura - češće imaju prirodne vaginalne rađanja bez potrebe za usisavanje ili pincetom. Žene u studiji koji su ležali su bili ili na njihovu leve ili desne strane.

load...

Epiduralna Istina - Pravo Iz anesteziolog

Od onih u studiji, 41,1 odsto žena je imala spontani vaginalni porođaja, kada su ležali, a 35,2 odsto je imalo isti kada su uspravno sat.

"Studija pruža dokaze da su veće šanse da imaju spontani vaginalnog porođaja prvi put majke sa epiduralne koji legne na njihovoj strani u drugoj fazi rada, bez vidljivih nedostataka u odnosu na kratkoročne ili dugoročne rezultate za majku ili beba ", navodi se u saopštenju Piter Brocklehurst, profesor na Univerzitetu u Birmingemu,.

Važno je da zapamtite, međutim, da kao i svi kliničkih ispitivanja, studija ima svoje granice, i, Brocklehurst dodao, "[M] i mogu samo nagađati o mehanizmu kojim položaj dojenje u ležećem povećava šanse da spontano vaginalnog rođenje. "

On je rekao da tim nije siguran da li će nalaz biti isti kod žena koje su rađale prije.

"Međutim, s obzirom na jasan korist pozicije ležećem, možda sve žene koje imaju epiduralna treba ponuditi izbor usvajanja položaj dojenje u ležećem u drugoj fazi dok ne inače znamo", objasnio je Brocklehurst.

load...

Ali to je u Velikoj Britaniji, gde oko 30 odsto žena dobije epidurala - stvari mogu da se razlikuju u SAD gde je 70 odsto žena odluče za kičmene ublažavanje bola.

Dobre vesti: epidurala možda neće Produži rada nakon Sve

James LOZADA, anesteziolog sa Northvestern Universiti Feinberg School of Medicine, kaže da je teško primeniti nalaze na američkim ženama, jer su stvari drugačije.

"Žene u ovoj studiji bili su 85 odsto bele, tanke i zdrav", rekao je Lozada. "To je veoma različit populacija pacijenata nego skoro bilo gde u SAD"

On je rekao da je većina žena u SAD preferiraju ležeći.

"Ne postoji ni veliki pokret, niti želju da dostavi u različitim pozicijama", istakao Lozada. Stoga, pitanje ima rođenje bez intervencije zapravo ne primenjuje jer američke žene obično ostane u krevetu dok isporuku.

Lozada je takođe istakao neke probleme sa studija. Jedan je da li su autori ne definiše šta je epiduralna niske doze je, što otežava procenu analgezija koristi.

Ukoliko ste Razmislite Laughing Gas do Polako porođajne bolove?

"Pitanje da li epidurala povećati stopu instrumentalne vaginalnog porođaja nalazi se sa velikim, randomiziranih kontrolisanih studija iz SAD", dodao je Lozada. "Epidurala pomoću nisku koncentraciju lokalnih anestetika u kombinaciji sa opijatima ne povećavaju taj rizik i predstavlja najbolji izbor za većinu pacijenata."

Bez obzira na vaš plan za rođenje, to je najbolje da idem sa što je moguće više informacija, kao i odlučivanje tokom porođaja može da se dogodi brzo, ponekad.

Kristen Fischer

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

8 razloga da pišete na tuš (i ne brinite o tome)

Post Zdravlje

Pušenje: ko to radi, zašto to radimo i kako ga koristimo u našu korist

Post Zdravlje

5 (više!) Koristi za kontrolu rađanja koja nemaju nikakve veze sa seksom

Post Zdravlje

Ako ste u pimpu, ovo je samo proizvod za vas

Post Zdravlje

3 kompanije koje uključuju rodno inkluzivni menstrualni proizvod

Post Zdravlje

Kako TV oblikuje način na koji gledamo periode

Post Zdravlje

Da li biste trebali izbaciti kontrolnu kontrolu i umesto toga koristite aplikaciju?

Post Zdravlje

Ono što svaka žena treba da pakuje za prolećni odmor

Post Zdravlje

Da li je IBS ili Crohn napraviti analni seks nemogućim?

Post Zdravlje

Koje su zdravstvene prednosti epsom soli?

Post Zdravlje

Završio sam da dozvolim da moja prazna materica diktira moje samopoštovanje

Post Zdravlje

Upoznajte budućnost zamrzavanja jaja