Navodni seksualni zločini Harvei Veinstein-a doneli su uspomene na moje zlostavljanje | RS.burnbrightlove.com

Navodni seksualni zločini Harvei Veinstein-a doneli su uspomene na moje zlostavljanje

Navodni seksualni zločini Harvei Veinstein-a doneli su uspomene na moje zlostavljanje

Kada sam prvi put pročitao o navodima o Harvei Veinstein, nisam bio iznenađen. To nije samo zato što je moj Spajdi osećaj udario kad god sam ga primetili na crvenom tepihu u nagradnoj emisiji, što me jezivo, hladi vibracije, uzrokujući da pitam kako J zakon mogao da stoji tako blizu njega. Ali to je bilo zbog toga što su optužbe izveo iz njegove žrtve matira sa mnom na način koji sam se osećao mučninu u stomaku. Imam sličnu priču.

Ja imam nekoliko (što je strašno, ali nažalost nije jedinstven), ali bio je jedan koji je prvobitno ostao do mene. To je reč "masaža" se koristi u The Veinstein navodima da me jako udario u stomak, me je vratila kada sam imala 22 godina.

load...

Sveže iz NIU, sam obezbedio svoj prvi posao servira u poznatom zabave osnivanja u Vest Vilidžu. Bio sam neiskusan u svakom smislu te reči - da služi stolova, na kretanje i moj profesionalni i lični život - ali sam pronašao zajednice u okviru restorana koji mi je dao osećaj za mesto i svrhu. Brzo sam uspostavio prijateljstvo sa glave kuvar restorana. On je bio u svojim kasnim 50-ako ne ranim 60-sa burag i veseo duh. Bio je oženjen mlađe supruge sa mladom ćerkom. On bi me tajno hranu - kao, na dobroj hrani se obično morati da plati - i on bi mi nudimo savete o raznim stvarima i daj mi najveće medvede zagrljaje. Vieved sam ga vise kao deda, a kad je rekao mojoj majci, koja je u poseti iz Toronta, koji će brinuti o meni, oboje smo verovali i verovali mu.

Zašto Terri Crevs govorimo o seksualno zlostavljano je igra-izmenjivač

Nekoliko meseci kasnije, sam postepeno primetila promene u njegovom ponašanju. Koliko često je demeaned mog momka u to vreme. Kako njegovi zagrljaji bi zadržali malo duže i samo osetio... Nije u redu. Bilo je oko tog vremena da me je pozvao na večeru, i otišao sam. Otišao sam, i čak i sada dok ovo pišem ove reči, ja osećam sramotu. Osećam se neprijatno. Ali ćemo se vratiti na to.

load...

Otišao sam do njegovog stana da jedemo kinesku hranu. Nakon toga, seli smo na kauču da gleda TV. On je preselio bliže. Onda bliže. Odmah sam osetio nešto nije u redu, ali pre nego što sam mogao da napravim potez, miš scurried po podu, uzrokujući da vrištim i iskoči iz sedišta. On je to uzeo kao svoju priliku da napravi svoj potez. On me je umotan u ogromnoj, ohol zagrljaja, a onda je počeo da se masirati ramena. Pitao me je da li želim da pomerite masažu u spavaću sobu, a to je kad sam znao da sam u nevolji. Izvukao sam iz njegovog zagrljaja, zgrabio svoje stvari i potrčao ka stepenicama. On je pozvao na mene, smejući se, "Šta misliš da ću da uradim?" Nisam želeo da saznam.

Ovo je priča koju sam dele na mom Facebook statusu, inspirisan pisca Anne T. Donahju je tveet 5. Oktobra da pitao je sledbenike da dele svoje Veinsteina tipa priče. Ali evo u čemu je stvar. Pre nego što sam počeo da kucate, nisam mislio da moja priča bila vredna deljenje. Nisam mislio da je poražavajuće i traumatično dovoljno. Nisam ni smatraju da je vredno zovu seksualno uznemiravanje. Zato što sam trebao da zna bolje. Jel tako? Na kraju krajeva, to je bio odgovor koji mi je dao muškim kolegama, uključujući i moju tadašnjeg dečka, nakon što sam preneo priču sa njima.

Kada ste upoznali svog Harvei Veinstein? Ja ću prva: Ja sam bio 17-god-star kooperativa student i on je insistirao na masiranje ramena kao što sam otkucao

- Ana T. Donahju (@annetdonahue) 5. Oktobar, 2017

"Zašto si išao tamo?", Pitali su me. "Trebalo bi da zna šta želi. Trebalo je da zna bolje "I to je ono što sam mislio da dugi niz godina posle:. Da bi trebalo da zna bolje.

Podsetnik: vagina je nije ružna reč

Sećam se osećam tako neprijatno u tom trenutku. Uvek sam se ponosio što brzo i pametno. Pa čak i 10 godina kasnije, još uvek je deo mene koji i dalje veruju da. Ali onda pomislim, "Ne! To je sramno i neodgovorno da se sramoti mene je 'naivan', jer sam pratio čoveka i poverenja u svoj stan na prijateljskoj obrok."

On je bio grabljivica. Zašto nije bio posramljen zbog mene manipulaciju i zloupotrebljavaju moje povjerenje za svoju seksualnu dobit? Nažalost, to je ono što većina ljudi rade. Svesno ili ne, oni često umanjuju žene i pokušaj da se okrene naš karakter kako bi objasnio, opravdati i racionalizacije nešto strašno, odvratno loše.

Ako ste slatki i miran, onda si naivan. Ako ste težak i tvrdoglav, onda ne bi trebalo da stvarno smeta. Ako ste gojazni, a ne konvencionalno "atraktivna", trebalo bi da polaskan. Ili moj lični favorit: Ti samo preteruješ.

To je ova prožima um igra koja je ostavila mnoge, uključujući i mene, da drugi pretpostavljam da li su bili žrtve seksualnog uznemiravanja ili napada. Na pitanje da li njihove priče bitno. Situacije koje sam poznavao nisu bili u pravu, ali oni koji me i dalje levo pitanje da li ili ne bio u bilo kojoj "stvarnom" opasnosti ili zapravo prekršena zato što sam bio u redu, zar ne? Došao sam iz nje u redu. Nisam morao da idem na traumu jedinicu bolnice ili pohađaju godina terapije zbog toga.

Evo Kako Call Out seksualnog uznemiravanja

Ali mislim da nisam znao koliko uznemirujuće su ovi slučajevi zapravo bili, jer sam, kao i mnogi drugih žena, su učili da se smanji osećanja i iskustva. Jer Bois Vill Be Bois, šta možemo očekivati? Nije to tako velika stvar. Mi trebalo da zna bolje. The Veinstein priče, kao i moja, da me podsjetio koliko je teško prepisati nešto što je bila prisiljena na vas - da li je to telo, moral, činjenice, kultura ili čak priča da ste sami rekli.

Posle sam podelio svoju priču na mreži, bio sam preplavljen podrškom, koja je obuhvatila neke od mojih prijatelja hrabro dele svoje priče seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja. To je ono što moramo da nastavimo da radimo. Mi se lečenje od lekovitih jedni drugima kroz naše priče. Zato što su sva materija. A ako nastavimo da dele, da progovore, imati našu istinu i na kraju izleči, onda možda nešto će se promijeniti. Nadam se da hoće.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Moja komplikovana osećanja na drugu slovenačko-američku Melaniju Trump

Post Zdravlje

Zašto mi marimo - žene dele svoje najveće zdravstvene probleme

Post Zdravlje

Koliko je menstrualno krvarenje previše?

Post Zdravlje

10 biljnih suplemenata koji bi mogli da se nose sa tvojim tabletama za kontrolu rađanja

Post Zdravlje

Kako se nositi kad mrzite biti trudni

Post Zdravlje

Upoznajte antimikrobni grudnjak koji vam pruža naučnu podršku

Post Zdravlje

Koja je razlika između poremećaja zarastanja i previše hrane?

Post Zdravlje

Priča crne žene o depresiji

Post Zdravlje

Šta je transfuzija od dvoje do dvoje?

Post Zdravlje

Dijagnoze poremećaja u ishrani su namenjene ženama u 40-im i 50-im godinama

Post Zdravlje

Zašto je usvajanje embriona bila najbolja opcija za ovu porodicu

Post Zdravlje

Kako starost žene ima veze sa tretmanom depresije i anksioznosti