Ova nova dijafragma nije kontrola vaše majke | RS.burnbrightlove.com

Ova nova dijafragma nije kontrola vaše majke

Ova nova dijafragma nije kontrola vaše majke

Ako ste gledali televiziju u '90 -ih, možda ste verovali da su svi u posedu vagine je pomoću diaphragmfor kontracepcije.

To nije tačno - od 1995. Godine, samo 1,2 odsto kontrole rađanja usersvere opredeljuju za dijafragme.

Iako je dijafragma je super popularna u prvoj polovini 20. Veka, a jedna trećina američkih parova su ih koriste u 1940, oni sada vide kao staromodan i nebitno, sa ljudima padnem ih u korist hormonalni rođenje kontrola da je pouzdaniji i dugotrajniji.

load...

Staromodni membrana upravo dobio ozbiljnu nadogradnju

"Pisao sam jedan recept za dijafragme u poslednjih 10 godina", rekao je dr Lakeisha Ričardson, OB-GIN u Misisipiju. "Oni prekinuti raspoloženje i jednostavno nisu seksi."

Čak i ako nikada niste videli da je seks i Citiepisode gde Samanta mora da pomogne Keri preuzme njen, možda mislite o dijafragmi kao što su kontrola rađanja tvoje majke. Objekat koji je antikvitet, mala, mesnata - plastični šešir koji žive u roze kutiju. Zašto bi ti izabrao da, metod barijeru koja treba da ubacite pre seksa, kada bi mogli odlučiti za nešto što može da usmeno ili ubacite i ne moram da razmišljam o? Membrane su definitivno van, posebno među ljudima u svojim 20-im i 30-. Jel tako?

Ne baš. A 30, koristi dijafragmu zajedno sa kondomom. "Moj krvni pritisak ima veoma visoko na pilule, a ja ne volim kako se promenila svoje hormone", rekla je ona. "Pokušao sam da anIUD, ali je imao jako loše iskustvo sa ne uklapa u ispravno. Dopada mi se da bih mogao da koristim dijafragmu kad mi je bilo potrebno, ali ne i kada nisam. "

To je bila majka koja ju je pozvao da razmotri dijafragmu, ali zapravo se jednom ispostavilo da bude komplikovano. "Razgovarao sam sa medicinska sestra, koja me je pogledao kao da sam imao tri glave i rekli da nisu baš koristi više. Morao sam da zaista gurnuti. Niko kao da želi da me odgovara za jednog. "

load...

"Ja apsolutno lovedmi membrana i propustio pakao od toga", rekao je Ket, koji živi u Los Anđelesu. Ona ne koristi drogu bilo koje vrste, tako da dijafragma je savršen za nju. Međutim, kao i A, otkrila je bilo prepreke za dobijanje jednog.

5 načina kontrole rađanja u stvari može biti seksi

"Dao sam ga zato što sam udario tačku gde nisam mogao da pronađe farmaceuta u Los Anđelesu koji je nosio. Sada sam podneo ostavku na korišćenje kondoma ", rekao je kat.

Drugi su izjavili žele da se vrate u dijafragme, koji su bih se koriste u koledžu ili dok u braku, ali nisu mogli da kupe kontraceptivno gelthat prati uređaj ili opredelio van upotrebe jer su u potrazi za način da se sprečilo seksualno prenosivih infekcija.

Naravno, postoje i usluga koji su sampioni dijafragmu, kao Elizabet Trattner, samo-opisan "veliki fan membrana" i doktora tradicionalne azijskoj medicini na Floridi, koji je leči žene skoro 30 godina. Mnogi od pacijenata Trattner živi sa imunog sistema disordersor istorija cancersthat zabrani upotreba hormonske kontracepcije.

"Takođe sam veliki vernik dopusti svoj ciklus na plima i oseka na način na koji je trebalo da bude u poslednjih nekoliko hiljada godina", rekao je Trattner.

Ako ste počeli da misle da dijafragma može biti pravi način rađanja kontrola za tebe, dobra vest - tu je nova opcija tamo. To je Caia, jedan-veličina-odgovara-sve membrana to je konture. Da bi se stavio u dijafragme, potrebno je da pronađete grlić materice i potom puta uređaj za umetanje. Mala veličina Caia, kao i uključivanje udubljenja tako da možete osetiti gde da ga uhvati, da kako pronalaženje i ubacivanje lakše. CAIA je distribuiran u Evropi i na Bliskom istoku od 2013. Godine i u SAD od 2015. Godine.

Pass na piluli: Alternative kontraceptivnih pilula

Za neke, membrane nikad nisu bile zastarele, ali za druge traže način barijera koja je hormon besplatno, dijafragma, posebno u svom novom iteraciji, može biti samo stvar.

Trattner objasnio, "Kao što smo izloženi više kenoestrogensin našem okruženju, zajedno sa činjenicom da su mnogi millennials traže više prirodnih načina kontrole rađanja, mi ćemo zapravo početi da vidi trend membrane i grlića materice kape ponovo ustati."

Bi Chanel Dubofski

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Šta trebate znati o marihuani i vašem seksualnom i reproduktivnom zdravlju

Post Zdravlje

Možemo (i trebati) pričati o žalosti na materinstvu

Post Zdravlje

Pušenje: ko to radi, zašto to radimo i kako ga koristimo u našu korist

Post Zdravlje

Možeš li da zavisiš od seksa?

Post Zdravlje

Evo kako (i zašto) vaš period čini vaše IBS simptome gore

Post Zdravlje

Da li buka tokom seksa dovodi do boljeg orgazma?

Post Zdravlje

Ova vježba u dlanu ne zaustavlja curake bešike

Post Zdravlje

Koje su koristi - ili rizici - za pijenje limunske vode?

Post Zdravlje

Strašna dijagnoza Erin Andreas: šta treba da znate o raku grlića materice

Post Zdravlje

Nisam srećna što sam tanka - hronično sam bolesna

Post Zdravlje

Kako je trudnoća uticala na moju psorijaazu i ono što sam učinio da se nosim sa tim

Post Zdravlje

Pobunjenost kod beba Rođena sifilisom