Ovo je najbolje vreme za jelo ako želite izgubiti težinu | RS.burnbrightlove.com

Ovo je najbolje vreme za jelo ako želite izgubiti težinu

Ovo je najbolje vreme za jelo ako želite izgubiti težinu

Verovatno ste čuli teoriju o tome kako ugljeni punjenje ujutru može pomoći da izgubite kilograme, ali fascinantno novo istraživanje pokazuje da ono doba dana jedete zaista stvar. Jedu isključivo između časova 8 do 2 popodne može pomoći da lakše smršate, u skladu sa malim studibi istraživači sa Univerziteta Alabame u Birmingemu.

Najbolje Postpartalne treninga za svaku vrstu porođaja

U prvoj ljudskoj studiji ranog vremenski ograničeni ishranu, istraživači regrutovali 11 učesnika i primetio razlike u tome kako njihova tela radio tokom niza dana kada su jeli svoje obroke između 8 ujutro i 8 časova, u odnosu dana jedu isključivo od 8 časova i 2 am u danima kada su učesnici nisu jeli posle 2 popodne, njihovi nivoi apetita bile čak (čitaj: manje glad), oni su spalili masti brže i efikasnije za nekoliko sati noću, i njihove metaboličke fleksibilnost, odnosno sposobnost da prebacujete između zapaljenih ugljenih hidrata i masti, poboljšana. Ako gubitak težine je vaš cilj, to nije previše otrcano.

load...

Kako Nutricionisti Izbegavajte dobija na težini zimi

"Konzumiranje samo tokom mnogo manji prozor vremena nego što ljudi obično koriste za može pomoći kod mršavljenja", rekao je Kortni Peterson dr, vanredni profesor na Katedri za ishranu nauka na Univerzitetu Alabama u Birmingemu. "Otkrili smo da jede između 8 sati i 2 časova, a zatim sa 18 sata dnevno brzo držali nivo apetit više čak i tokom dana, u odnosu na jedenje između 8 ujutro i 8 sati, što je ono što prosečan Amerikanac ne." Istraživači takođe istakao da je ljudsko telo ima unutrašnji sat, i metabolizam je, na mnogo načina, na svom optimalno funkcionisanje ujutro. Tako da ima smisla da jede ranije u toku dana, u skladu sa cirkadijske ritmove svog tela, imati pozitivne zdravstvene rezultate.

Naravno, sutradan ne jedu iz 2 popodne do 8 ujutro je dug period posta, a ako ste tip čije šećera u krvi padne ako ne užinu za jedan sat, to ne može biti za vas. A pošto je studija bila mala i u kratkom vremenskom periodu, istraživači kažu više studija treba da se desi pre nego ćemo znati više o tome kako efikasna ova strategija.

U međuvremenu, ako pokušavaš da mršavite, možete probati spreda najveći deo hrane u ranom delu dana mada na kraju, nismo ništa previše ekstremno zagovaraju. Na kraju dana, trebalo bi da jedete kada ste gladni, a ne kad ti nisi! A ako ste apsolutno nije tip da poste posle 2 popodne (podizanje ruku), onda možete barem da večera super zdrava sa jednim od ovih fenomenalnih recepata.

load...

7 Lov-Effort načina da ostane u dobroj formi kada je hladno

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Evo kako su ove žene označile negativan test trudnoće

Post Zdravlje

Da li vaginalni progesteron smanjuje rizik od prevremenog porođaja?

Post Zdravlje

Uzrok Debbie reinolds-a naglašava razlike u simptomima kod žena

Post Zdravlje

Brze stvari koje se dešavaju svačijim stopalima

Post Zdravlje

Spuštanje na vlakna i zašto je vašem telu stvarno potrebno

Post Zdravlje

5 smešnih menstrualnih mitova, razbijen

Post Zdravlje

Prirodni načini da se osećate bolje unutar i van

Post Zdravlje

Nisam trudna, pa zašto imam kičme?

Post Zdravlje

Razumevanje toga šta je herpes (i kako da se završi stigma)

Post Zdravlje

Molim vas, prestanite da me zovete preživeli

Post Zdravlje

Zašto bi trebalo dva puta razmisliti o novom testu DNK za bolesti

Post Zdravlje

Kako nove majke nađu vreme za trening? nagoveštaj: koriste svoju bebu kao težinu