Ovo su najprostije mesta u vašoj kući | RS.burnbrightlove.com

Ovo su najprostije mesta u vašoj kući

Ovo su najprostije mesta u vašoj kući

Ne jedete na VC šolju, ali da li ste znali kupatilo je verovatno notthe germiest mesto u svojoj kući? U stvari, da sunđer ste koristili za čišćenje ploča je napunjen sa daleko više bakterija nego kvaku kupatilu. Hajde da pogledamo koje delove kuće može biti dom za većinu bakterija.

Household klice

Sveobuhvatna 2011 Studija NSF International (nezavisna javna zdravstvena organizacija) pogledao različitim delovima kuće da vidi koja mesta obično gaje najviše klice. Dok većina studija ispitanika smatra da je kupatilo bilo sigurno u najprljavije mesto u kući (zdravo, to je mesto gde ideš u kupatilo), pokazalo je istraživanje neke fuj stvari znatno izvan the throne room.

load...

Image: Getti Images / Design Ashlei Briton / SheKnovs

Kuhinja

Iznenađenje - vaš kuhinja je zapravo leglo bakterija. NSF naći gomilu koliformnih na nekoliko kuhinjskih površina. Coliform je porodica bakterija koja obuhvata takve lepotice kao što E. Coli i salmonele, a njegovo prisustvo može ukazivati fekalnu kontaminaciju (da, to je kaka).

Najveći krivac u kuhinji - i zaista, cela kuća - je jelo sunđer ili krpa, koji sadrži štetne bakterije u 71 odsto kuća. Ostali top prestupnici su:

 • Sudopera: 45 posto
 • Countertop: 32 posto
 • Cutting board: 18 posto
 • Peć dugmad: 14 posto
 • Hladnjak ručka: 9 procenata
 • Ručak kutija: 9 procenata

11 mesta u školi u kojoj Nasti Bakterije vrebaju

Da, da kaže ručak kutija - izvini. Prema rečima dr Ivana Ong, VP istraživanja i razvoja u MICROBAN, kuhinja sunđer je definitivno najgori prestupnik iz niza razloga. "Veoma je teško da pravilno očistite sunđer (stavljanje sunđere u mašini za sudove ili microvaving njih nisu u potpunosti efikasni)", kaže on.

load...

Ong objašnjava najbolja praksa je da koristite odvojena sunđere iz različitih razloga (čiste posude koje su održane sirovo meso sa jednim sunđerom, i koriste potpuno drugačiju za obavljanje ostatak svojih jela). On navodi da je važno da ih bacim i izvesti nove često - najmanje svakih dve nedelje, ako ne nedeljno.

Šta je najbolje vreme da se Vaš gripa Shot?

Kupatilo

S druge strane, kupatilo je zaista slatka mesto za potencijalne fekalne kontaminacije, što nije šokantno. Ali, studija je otkrila mnogo manje fekalne bakterije tamo nego u svojoj kuhinji, koja je, naravno, gde se pripremaju hranu i jedu.

Najveći krivac u kupatilu je bio nosilac četkica za zube, koji sadrži štetne bakterije u 27 odsto domova. Drugi obuhvataju:

 • Kupatilo slavina ručica: 9 procenata
 • Vc daska: 5 procenata (to je manje nego svoju kutiju za ručak!)
 • Kupatilo kvaka: 5 procenata
 • Prekidač kupatilo svetlo: 5 procenata

Drugim oblastima

Neke stvari, poput lične stvari, takođe reprezentacija zabeležile klica specifikacije. Tastatura računara je u pravu tamo sa kuhinjom sunđerom, a nalazi se vrvi od bakterija u 68 odsto domova. Najgori prestupnici su:

 • Video igra kontroler: 59 posto
 • Pet igračka: 55 posto
 • Daljinski upravljač: 55 posto
 • Car Ručka: 41 odsto
 • Dno torbe: 36 posto

I da, svi oni imaju veće zagađene količine nego šta se nalazi u okviru svete zidovima vašeg kupatila.

Dakle, šta je sledeće?

Suočeni sa ovim zastrašujućim činjenicama, da li to znači da treba da ideš Mr. Clean preko svakog površine u vašem domu 24-7 kako ne bi došlo bolestan? Verovatno nije u skladu sa dr Amesh A. Adalja, viši saradnik u Johns Hopkins Centra za zdravstveno osiguranje, koji napominje da svaka sredina na planeti teems sa mikroba života, od kojih je većina izazvati nikakvu štetu i koja je korisna.

"Potraga za sterilitet u svakodnevnom životu je uzaludno i zabludi", ističe on. "Kuhinje, kupatila, garaže i svakog kutka su dom bakterija i svaka kvantitativna razlika zaista nije smislena ili korisno."

Ovo osećanje nije jedinstven među zdravstvenim radnicima. Vendie Antili, pravni sestra konsultant i život nega planer (i vlasnik Hovland zdravlja Consulting), kaže da moderni Amerikanci ne stvarno treba da se besprekorno čist u prevenciji bolesti. Ona kaže da je važno da se operemo ruke da smanji na bakterije i prenošenja virusa, i naravno da treba da poštuju osnovne principe sigurnosti hrane kako bi se sprečilo hranom bolesti, ali osim toga, ona ima drugačiji savet.

Kako da znate ako imate prehladu ili potpuni slučaju gripa

Holandski Antili objašnjava se ne isplati stresa oko mahnito čišćenja naše okruženje. "To je glupo da brinete o rukovanju novac, skidajući cipele pre nego što uđe u kuću, pranje rublja sa toplom vodom i beljenje ili držeći decu sa poda kad valjamo i igraju sa lizanje psa", objašnjava ona. "Očigledno, ne želite decu prskanje u toaletu ili ulazak u mačka nuždu - cat izmeta može da nosi parazite, ali to neće povrediti ljude osim ako nisu imunosuprimirane, ali ipak U suprotnom... Iskuliraj Stvarno... "

Donja granica

Dakle, promenite tanjira sunđer na redovnom jer je bruto (ili koristite krpu i zamenite ga svaki put kada operem sudove) i da ste sigurni čisti svoju kuću kada je prljava, ali ako Vi ili neko iz vaše porodice ima ugroženi imuna sistem, da gore navedenih zaključaka sa rezervom i pokušati da prestane da brine o mnoštvu bakterija koje su, dobro, svuda.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

5 se proteže da vam pomogne da počnete da savladate razdor

Post Zdravlje

Strašna dijagnoza Erin Andreas: šta treba da znate o raku grlića materice

Post Zdravlje

Moraju biti opremljeni tehnički proizvodi za trudnice

Post Zdravlje

Nauka teži da li je muški grip stvaran

Post Zdravlje

Kako je deficit vitamina d skoro uništio moj život

Post Zdravlje

Sada možete raditi kao ozloglašeni RBG

Post Zdravlje

Društveni mediji mogu biti rešenje za žene koje se bore protiv bolesti, gubitka i depresije

Post Zdravlje

4 načina da poboljšate seksualni život bez napuštanja svog doma

Post Zdravlje

Jedan korak bliže smo dobili pilule za kontrolu rađanja bez recepta

Post Zdravlje

Iznenađenje - hormoni perioda ne preplavljuju vaš mozak

Post Zdravlje

Upoznajte budućnost zamrzavanja jaja

Post Zdravlje

Zdrava čvrstoća može pomoći u sprečavanju ponovljenih infekcija kvasca