Peter zec hops u kontroverzi eksploatisanjem alergije na hranu | RS.burnbrightlove.com

Peter zec hops u kontroverzi eksploatisanjem alergije na hranu

Peter zec hops u kontroverzi eksploatisanjem alergije na hranu

Novi Petar Zec kino featuring novi preuzme neke od omiljenih likova Beatrik Potter mnogi od nas odrasli sa bio vezan za nekoga naljutiti (osim onih iz Jemima Puddle-Duck). Ali film izaziva pometnju sa roditeljima za potpuno nepovezanog razloga: svojim opisom alergija na hranu.

To je jedna posebna scena koje nije dobro sedi. U sceni, Petar Zec (glas James Corden) i njegova raznovrsna rabbit prijatelji banda se na ljudski karakter Thomas McGregor (glumi Donal Glison) bacajući asortiman voća i povrća na njega kao deo njihovog pokušaja da preuzme McGregorova vrt kroz upotrebu sile. Na kraju, oni koriste praćku da katapultira BlackBerri u usta i pored prethodnog znanja da je alergičan na tamnu bobice.

load...

Plan je radio, a Mekgregor odmah pokušava da se ubrizgati sa EpiPen, a zatim odlazi u anafilaktički šok pre kolapsa.

"Please Do not Kill Mi Kid": od hrane Allergi mama

Mnogi roditelji su manje nego impresionirani, tvrdeći da film ne ozbiljno ne uzima alergije na hranu, koristeći ih kao sredstvo zapleta i način da napadnu osobu i pozivaju na boicottof film.

Soni Slike, koja je iza Peter Rabbit, izdala izvinjenje u vidu izjave pošte u The Nev Iork Times, koji glasi: "Alergije na hranu su ozbiljan problem. Naš film ne bi trebalo da se svetlost archnemesis Peter Rabbit, gospodinom McGregor, što alergična na kupine, čak iu crtanom filmu, slepstik način. Iskreno žalim ne bude više svesni i osetljivi na ovom pitanju, a mi zaista izvinjavam se. "

Kenet Mendes, predsednik i izvršni direktor astme i alergije Foundation of America, izdao je otvoreno pismo kreatora u filmover vikenda izražava zabrinutost zbog "namernog napada karaktera na McGregor sa hranom je alergičan na - što za posledicu ima da su zečevi hteo da ubije ili povredi McGregor ovom metodom. " On je takođe zabrinut da ovaj segment ukazuje na to da su alergije na hranu "izmislio za pažnju."

Sve što mama na dete sa Alergije na hranu Sick sluha

load...

Osim toga, Mendes ističe da ovo nije prvi put Soni Pictures Animation koristio alergije na hranu kao poenta u parceli od filma decu; drugi Offending filmovi uključeni The Smurfsand Padaće ćufte, kaže on.

Drugi, poput Scott Mendelson na Forbes, ne mislim LG potrebno da se izvinim. "Shvatam zašto su uradili, ali Soni ne bi trebalo da se izvinio za prilično konvencionalno pripovedanje u službi standardnog luka karaktera", piše on. "Da, Piter koristi Thomas 'alergiju protiv njega u trenutku okrutnosti, ali je hitna brzo rešen (Sans bilo melodramu ili mnogo na putu komičnih reakcija) i Peter ponašanje nije daljinski posmatra kao pozitivan ili postane pravog na ekranu heroj (London Paddington bi ne bi odobrio). "

Uprkos tome kako se pojavljuju u filmu, alergije na hranu nisu šala i definitivno ne treba da se koristi kao sredstvo za osakatim druge ljude - čak i ako animirani zečevi tvrde drugačije.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

7 stvari koje nikada niste znali o terapiji

Post Zdravlje

Šta je sa postcoitalnim suzama (aka crimaking)?

Post Zdravlje

Govoreći o prevenciji HIV-a s osnivačem nurk aplikacije, hans gangeskar

Post Zdravlje

Iznenađenje - hormoni perioda ne preplavljuju vaš mozak

Post Zdravlje

Šta to znači ako krvarite posle seksa?

Post Zdravlje

Iznenađujuće zdravstvene prednosti čišćenja proleća prema doktoru

Post Zdravlje

Zašto mi oporavak bulimije uključuje zaštitu moje ćerke

Post Zdravlje

Ova pre-vežbena hrana će vam olakšati sagorevanje masti

Post Zdravlje

Upoznajte vaginu pazuha: najnoviji ženski tijelovi trebaju brinuti

Post Zdravlje

Samo u slučaju da vam je potreban još jedan razlog za zaustavljanje snimanja tela

Post Zdravlje

5 obična oznaka za negu kože leži

Post Zdravlje

To se dogodilo ženi koja je zatrudnela tokom trudnoće