Pokušao sam da se kupam šumom, i to nije ono što biste očekivali | RS.burnbrightlove.com

Pokušao sam da se kupam šumom, i to nije ono što biste očekivali

Pokušao sam da se kupam šumom, i to nije ono što biste očekivali

Rad u zdravstvu i vellness prostora, naletim na nove trendove sve vreme. Mnogi od njih su koštale uz zanemarljive koristi. Ali, kada sam prvi put čuo za praksu koja se zove "šuma kupanje," Bio sam zainteresovan.

Da li je to kandža metara bathtubstrategicalli postavljen u sred šume u kojoj si uzeti doslovno kupanje? Da li je to trljanje grane na vašoj koži da poveća tiraž? Da li je to ludo kroz šumu u gol? Ispostavilo se da, to je ništa od navedenog.

load...

Iako šuma kupanje može zvučati kao najnoviju vellness FAD, to je zapravo sasvim suprotno i postoji već duže vreme. I za razliku od toliko drugih proizvoda i aktivnosti u vezi sa zdravstvom, šuma kupanje nije izuzetno skupa; U stvari, to je besplatno.

Šta je šuma kupanje?

Ukratko, šuma kupanje je nežan, pažljiv (potpuno obučena) šetnja kroz šumu. Praksa, takođe poznat kao shinrin-Ioku, počela je u Japanu 1980. Godine i od tada je usvojen od strane ljudi u drugim delovima sveta.

Dr Nina Grin, psiholog i direktor svesnosti programiranja u Mohonk Mountain Housein Nev Paltz, Nev Iork, je ekspert u šumskom kupanje i opisuje ga kao "svesnost upoznaje prirodu." Mohonk je nezvanično ponudio šuma kupanje svojim gostima od njega otvoren je u 1869. Podstičući ih da izađe i šetnje u šumi. Zvanično, on je ponudio šuma kupanje od 2017. Godine kada je dodat u svojim spa i programskih menija.

"Šuma kupanje je o tome potpuno prisutan u trenutku i duboko angažovan u prirodnom okruženju", kaže ona SheKnovs.

load...

Uz snižavanje krvnog pritiska i pulsa, a studiout Centra za životnu sredinu, zdravlje i na terenu nauke u Chiba Univerzitetu je pokazala da je šuma kupanje i pomaže svoj parasimpaticki nervni sistem, koji Grin opisuje kao "suprotnost" bori se ili -flight 'simpatički nervni sistem. "

"Kada smo dobili uznemireni i telo je preplavljena kortizola, stres fokusira energiju na akcionom [koji je izaziva stres]", objašnjava ona. "Alternativa je disanje nežno i potpuno."

Kako vi to radite?

Da bi se sudi šuma kupanje, u suštini, sve što je potrebno je šuma i način da se polako kretati unutar nje (tipično da hoda, ali bi takođe raditi u kolicima ili drugu pomoć u zavisnosti od vaših potreba). Smilei kaže da dok hodate kroz šumu, trebalo bi da koristite sva vaša čula da u svetu oko vas - sve od zvuka ptica da osećam toplinu sunca na licu da miris čist vazduh.

"Nisi sudeći - ti si jednostavno prisutan u trenutku i čišćenje svoj um od misli", dodaje ona.

Pored pažljivo hodaju među drvećem, Grin takođe predlaže uzimanje trenutak zatvoriti oči, ostaju i dalje i dišite duboko. "Kao što otvoriš oči nakon što ste bili prisutni u prirodi, to je neverovatno - boje izgledaju življe, oblici jasniji, teksture detaljniji," kaže ona. "Vidiš sa sobom novim očima. To može biti veoma duboko iskustvo:. Opuštanje, smirivanje i centriranje "

Čak i ako niste u mogućnosti da dođu do stvarnog šumu, Grin kaže da je moguće da se iskoriste sabranost prednosti drveća u većini konteksta. Na primer, ako hoda niz ulicu grada i primetio drvo, ona predlaže zastanemo na trenutak da bude prisutan sa njom i uzimanje nekoliko dubokih udisaja.

Iako Grin nudi privatne sesije za pojedince, kao i grupne seanse šuma kupanje u sabranosti vikenda imovine je, to je nešto što svako može da uradi na svom vremenu, bez mnogo treninga i bez troškova. I kao i druge vrste meditacije, šuma kupanje je praksa može da se izgradi na; Drugim rečima, što više to, više dostupna postaje, kaže Grin.

Šta se desilo kada sam ga probao?

Bez znanja mene, ja sam bio šuma kupanje celog svog života. Odrastanje u ruralnim Ohaju u kući okruženoj šumom, šume su uvek mesto gde bi mogli da pobegnu u ako je potrebno misliti ili sakriti ako ste u nevolji.

Sada, živi u Njujorku, drveće roba. U junu prošle godine, posetio sam da Saratoga Spa State Parkin Saratoga Springs, Njujork. Gotovo odmah po dolasku, uzeo sam najviše umirujuće šetnju kroz šumu po sebi - nema muzike, nema podkaste, no razgovor - i odmah osetio bolje. Kasnije, park rendžer objasnio mi je da hoda u toj šumi je posebno korisno jer minerali iz prirodnih izvora su takođe emituju kroz drveće (doduše u vrlo malim količinama).

Pokušao sam šumski kupanje opet - zvanicno, ovaj put - u Mohonk početkom januara. To je bio sunčan zimski dan, i iako će visoka temperatura samo do 6 stepeni C, što van je još uvek veoma prijatna. Posle razgovora sa Smilei - i naoružani svojoj knjizi sabranost prirode -I upustio se u šumu.

Zbog nedavne snijega, rečeno mi je da je u cilju hoda na stazama kroz šumu, morao bih da nosim za sneg. Zvuči kontraintuitivno, ali pokušava šuma kupanje dok snovshoeing po prvi put u stvari zaista radio. Normalno, ja sam brzo šetač, a nije bilo ni na koji način sam mogao da ubrza-šetnju ili odsutno pješke kroz šumu sa ovim velikim prilozima na noge.

Za razliku od većine moj grad hodanja, imao sam gde mi je potrebno da odem i nema vremena skup okvir osim iznosa dnevne svetlosti (nisam sasvim spreman za napredne noćne šuma kupanja još). Dakle, polako otišao sam - što je zaista jedina opcija dok je nosio za sneg - disanje u ledenom vazduhu i primetio kako šarene predeo je uprkos tome što je zima. Zaustavio sam da hoda i stadoše na neko vreme, da uzimajući sve to u - dok moj nos je počeo da runand sam morao da posegne za maramicom. (To je bio 6 stepeni na kraju krajeva, i to je svesnost, nije magija, tako da sam uvek osećao hladnoću.)

Kada sam konačno vratio u šolju čaja, osećao sam se opušteno i osvežena. I iako sam uzimala šetnje u šumi većini mog života, kreće napred, ja ću to učiniti kroz novu prizmu svesnosti - koje, mislim, je cela poenta.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Ne treba mi medicinska tranzicija da bih dokazao da sam muškarac

Post Zdravlje

5 najboljih cipela za ravne noge

Post Zdravlje

Sve što trebate znati o vaginalnim i vulvarnim akni

Post Zdravlje

Zbog čega su kondomi topla roba na olimpijskim igrama

Post Zdravlje

5 zdravstvenih mita o čaju, moramo prestati verovati

Post Zdravlje

Jednostavna stvar koju možete učiniti da bolje spavate večeras

Post Zdravlje

6 načina na koji sam naučio da se nosim sa najhladnijim danima

Post Zdravlje

Najbolji postpartalni trening za svaku vrstu porođaja

Post Zdravlje

Zašto bi trebalo dva puta razmisliti o novom testu DNK za bolesti

Post Zdravlje

Da li su sportska pića dobra opcija za dehidrataciju vezanu za bolesti?

Post Zdravlje

Istina o pastama za zube tvrdi da tretira osetljivost i eroziju

Post Zdravlje

Koja je razlika između Brakton Hicks & labor contractions?