Poznavanje znakova srčanog udara i srčanog zastoja kod žena može spasiti život | RS.burnbrightlove.com

Poznavanje znakova srčanog udara i srčanog zastoja kod žena može spasiti život

Poznavanje znakova srčanog udara i srčanog zastoja kod žena može spasiti život

Kada čujemo termin "infarkt" većina nas ima prilično specifičan mentalnu sliku koja vam padne na pamet - i najvećim delom, da vizija uključuje starijeg muškarca skupljene dok držeći svoje grudi ili levu ruku. Iako je rekao scenario nije nemoguć, to nije isključivo ono što infarkt izgleda. U stvari, simptomi i znaci srčanog udara životne opasnosti može imati razne oblike, a istina je da je napad može izgledati potpuno drugačije za žene.

U proteklih 15-ak godina, kampanja od strane organizacija kao što su American Heart Association su radili na podizanju svesti o tome da, uprkos činjenici da je obično smatra muški stanje, bolest srca je zapravo vodeći uzrok deathof žena u Sjedinjenim Američkim Državama. Rizik je najveći kod žena starijih od 50 godina.

load...

Kao što se na brzinu podsetite, iako ljudi imaju tendenciju da koriste termine "srčani napad" i "srčanog zastoja" naizmenično, oni nisu ista stvar. Prema American Heart Association, srčani napad nastaje kada blokiran protok krvi do srca, a srčani zastoj dešava kada srce kvarova i prestane kucati neočekivano. Simptomi srčanih arrestare iznenadni gubitak osetljivosti i ne diše normalno (na primer, ako osoba ne diše uopšte ili dahtanje za zrak).

Da, mlade žene mogu da imaju srčanih udara Previše

Sa toliko suprotstavljeni informacije tamo, razgovarali smo sa dve renomirane kardiologa da se do dna šta žene treba da budu na oprezu što se tiče zdravlja srca. Evo nekoliko saveta.

Znam simptome napade na klasičan srca

Da, srčani napadi kod žena može i često ne izgledaju drugačije od onih kod muškaraca - i mi ćemo se na to za minut. Ali za početak, dr Džon S. BAHADORANI, jedan Interventni kardiolog u Saddleback Memorial Medical Center u Laguna Hills, Kalifornija, kaže da su zapravo više sličnosti nego razlika u simptomima između muškaraca i žena, pa znajući uopšte šta da obratim oko pažnju je potrebno.

load...

Još jedna sličnost, prema rečima dr Gregori S. Thomas, medicinski direktor MemorialCare srca i vaskularnu Instituta u Long Beach, California, jeste da srčanog udara simptomi za muškarce i žene postaju suptilnije sa godinama. U stvari, neki srčani napadi su toliko suptilne, oni su "tihi", kaže on, što znači da ne postoji bol ili druge simptome da upozori pacijenta da nema srce ne prima dovoljno protok krvi. U ovim slučajevima, napad srce pokupila EKG ili imidžing testu srca, nego zbog bola.

Šta treba da znate o ženama & srčanog udara Nakon Carrie Fisher smrti

Ovde su klasični simptomi srčanog udara za žene i muškarce prema BAHADORANI:

 1. Bol u grudima ili pritisak "slon sedi na grudima" '
 2. Postepeno onset vith depilaciju i opadanjem intenziteta
 3. Izazvan vežbe i razrešava sa odmora i / ili nitroglicerina
 4. Zračenje bola u ramenu (poginulo više nego u pravu), donja vilica, vratu, leđima gornjeg abdomena
 5. Povezani simptomi kratkog daha, znoj perforacijama na čelu, hladno / lepljivu, mučnina, umor, ukočenost / peckanje u prstima
 6. Angina (bol kao rezultat neusklađenosti miokarda potražnje i snabdevanja kiseonikom) tipično traje dva do pet minuta, a bol kao rezultat infarkta može trajati duže od 30 minuta.

Šta je drugačije kod žena?

Za žene, simptomi srčanog udara mogu biti između klasičnih simptoma bola u grudima i bez simptoma uopšte, kaže Tomas.

Prema oba BAHADORANI i Thomas, simptomi žene naročito treba da budu svesni uključuju:

 1. Iznenadna pojava slabosti ili umora
 2. Kratak dah, nesvestica i / ili onesvestila epizodu
 3. Mučnina / loše varenje i / ili gornji abdominalnog bola
 4. Bolovi u telu, uključujući i bolova u leđima
 5. "Gori senzacija" u grudima
 6. Opšti osećaj bolesti (bez bolova u grudima)

Isto tako, žene imaju veću verovatnoću za njihove simptoma koji se indukuje u miru, tokom spavanja i / ili mentalni stres za razliku od tipičnog korelaciju sa fizičkim naporom, kaže BAHADORANI. On dodaje da je za žene, najistaknutije simptomi u grudima regionu su nelagodnost, drobljenje, pritiskom ili loše boli.

Zašto srčana udara ženske ponekad prolaze nezapaženo?

S obzirom na simptome gore opisane, često je teže da žena reći da je ona srčani udar ili upozorenje od srčanog udara nego čoveka. Na isti način, čini se dijagnoza teže za lekare, BAHADORANI kaže - naročito među mlađim ženama. Za sada, istraživanje nije nam pokazala zašto postoji razlika između žena i muškaraca u tom smislu, u skladu sa Thomas.

Dakle, ovde je težak deo: Zato što žene obično ne dobijete grudi držeći TV-srčanih napada i simptomi imaju tendenciju da budu oni mogu susreću svakodnevno iz menopauze ili starenje u celini, kako znate kada da se brine o vašem srce?

5 stvari koje treba da znate o poremećajima u ishrani & Iour Heart

"To može biti izazov," Tomas primećuje. "Ako bol je deo sazvežđa simptoma, bliži bol je u grudi, došlo je verovatnije da će srčani udar ili upozorenje od srčanog udara."

Drugi ključni, kaže, jeste da su simptomi - uključujući teške umor, nesvestica, teška znojenja - hajde prilično brzo i da su novi, u kom slučaju bi trebalo da se proveri od strane lekara.

Šta možete da uradite povodom toga?

Zvuči kao kliše, ali svesni simptoma je veoma važno kako bi bili u stanju da identifikuje rane znake - posebno ako ste već u opasnosti.

"Žena koja nosi faktora rizika za srčane bolesti kao što su visok krvni pritisak, porodične istorije preranog bolesti koronarnih arterija, povišenim holesterolom, pušača ili dijabetesa moraju biti testirani na simptome bolesti srca i treba uzeti u obzir za testiranje na stres ako postoje u vezi sa nalazima nakon kliničkog konsultacije ", kaže BAHADORANI.

On takođe preporučuje pravljenje "agresivne faktor rizika i lifestile modifikacije," a ako ima dovoljno faktori rizika za bolesti koronarnih arterija, lekari mogu preporučiti pokretanje bebe aspirin.

Tu je dobra vest: U boljem razumevanju da su žene i njihovi simptomi su zaista različiti, stopa smrtnosti od srčanih bolesti kod žena je počela smanjuje u 2000. Godini i nastavio je da to učini, Tomas primećuje.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Stigma oko IBS otežava ženama da se leče

Post Zdravlje

Istina o pastama za zube tvrdi da tretira osetljivost i eroziju

Post Zdravlje

Ono što nas optužbe Aziz ansari nauče o našoj ograničenoj ideji o pristanku

Post Zdravlje

Biti napadnuti zbog vaginizma promijenio mi je percepciju seksa

Post Zdravlje

Uticaj seksualnog uznemiravanja na mentalno zdravlje

Post Zdravlje

Želite da iskusite još orgazama? evo šta da kažete vašem partneru

Post Zdravlje

Moja perspektiva o zdravlju se promenila nakon što sam izgubila moju majku

Post Zdravlje

Moraju biti opremljeni tehnički proizvodi za trudnice

Post Zdravlje

9 stvari koje će svaka žena iz menopauze definitivno imati na ruci

Post Zdravlje

Nisam srećna što sam tanka - hronično sam bolesna

Post Zdravlje

Kako prepoznati i tretirati otrovni bršljan

Post Zdravlje

Različite razlike između trovanja hranom i gripa