Priča crne žene o depresiji | RS.burnbrightlove.com

Priča crne žene o depresiji

Priča crne žene o depresiji

Kancelarija je prvi terapeuta je smešten u bogatoj delu Vashington, DC, sa pogledom na reku Potomac. Kancelarija, opremljen sa kožnim stolicama i fino polirane hrastovim stolovima, je lepo ali neprijatno, što se osećam malo.

Ja sam nedavno otpušteni i znao da je to osećaj davljenja nije samo od toga da bude bez posla ili gubitak pravcu koji obično dolazi sa radom u nečijim 20s. To je bio isti tupu i udaljeni osjećaj da je izveo oko na mene, jer sam bio 18 - prvi nastup ono što sada znam da je velika depresija, godine od ponekad vrvi od dok su drugi puta su bili raketa.

load...

Mi ne radimo terapiju

U crnoj zajednici, mi smo učili od davnina da ne radimo terapiju. Mi se molimo i crkvu i Bog će osloboditi naše probleme. Čak i ako Bog ne riješi naše probleme, a mi i dalje trpe, pratimo u dugom tradicijom patnje kao naših predaka pred nama. Dok sam sreću da moja porodica nije imao takvo verovanje, da je aktuelni verovanje zajednice u celini. Mi se tu poruku od naših rođaka, prijatelja, komičara, TV emisijama i filmovima.

Govoreći o depresiji Is Good - Investiranje u mentalno zdravlje Is Better

Bila sam mlada crnkinja, nezaposleni, potrebna pomoć sa mojim mentalnog zdravlja. Bilo koji od ovih stvari ne bi bilo teško, ali je kombinacija bila neopisiv, iza mog razumevanja. Ja sam odrastao u domaćinstvu sa jakim Matrijarh. Moja baka, aktivista zajednice i volonter, radio neumorno za decu i starije osobe. Moja majka, žena sa više od 20 godina zaposleni sa saveznom vladom, bio je dobrovoljac u svom pravu. Ovo nije trebalo da me bude. Nisam trebao biti potrebna pomoć sa činom prevladavanja.

load...

Sede u ovoj dobro opremljenom uredu, gurnuo sam pored neprijatnosti se ne zna šta da kaže - negde između microaggressions ovo "stručno" bacili na mene zbog biti "odgovoran za odrasle i dobijanje posla da platim račune," Znala sam da nije me čuo. Ovo je bio jedan od onih noćnih mora gde se vrište na vrhu pluća, ali u stvarnosti, vi se ne pravi zvuk. Da je nešto izgubljeno u prevodu ovde.

To ne radi bilo; ovo neće da radi. Vilica osetio čvrsto, grlo suvo i moje uši pojavljuje kao da sam bio u podzemnoj auta u podzemnoj za poslednjih sat vremena. Borio sam se vrele suze i još žešće bes. Ostavila sam da se osećam gore, osećaj kao da se ne može pomoći. Moja majka, čiji zaposleni program pomoći koristi dala mi pet sesija sa terapeuta me podsetio nežno da nije bilo pomoći tamo, samo neće doći od nje.

I Mai Never Get off depression medication, i to je u redu

Voleo bih da mogu reći da je ovlašćen da prezaju ni od čega da sačuvate svoje zdravlje - da nađe nekoga ko je imao reči da ustane iz kreveta ujutro nešto drugo osim malog čuda. Ja bih tada sam verovao da neko može da mi pomogne da ubije sramotu ove bolesti ugrađen u grudima, ali to nije moja priča.

U stanju da ispričaju svoju prvu terapiju odraslih iskustvo divnih EAP ljudi telefonom, uzdahnuo sam i rekao, "Ja ne smatram da je to potrebno." Jedva smogao hrabrosti da prisustvuje drugi terapiju sa različitim terapeuta.

Bio sam 15 minuta kasnije na sastanku sa onog drugog terapeuta, uplašio i sigurni i ne žele da veruju ponovo slepo da bi neko mogao da mi pomogne da ubije zmaja ili čuje moj tihi vrišti od izvan ove nocne more. Ja sam čuvao. Deo mene se nada da ona neće me vidi kasno. Umesto toga, ova žena me je pozdravio u svom udoban kancelariju na drugom spratu Brovnstone mnogo bliže zemlji nego visokog tornja sam sedeo u ranije. Zid je počeo da siđe.

Osećao sam se prijatno i čula i tokom mojih četiri dodatne sesije, ja sam bio u stanju da se ne samo dijagnozu depresije, ali veštine da mi pomogne da se izbori i ideje o tome kako da se izgradi sistem podrške. Iako sam sada nemam neko osiguranje, ja sam uvek smatrao underinsured i moja usluga mogu garantovati samo slot sa terapeuta ako je hitno situacija u kojoj je pacijent opasan po sebe i druge, ili se aktivno razmatra samoubistvo.

Dok Ja i dalje verujem da je ovo neprihvatljivo i mi srce slama za druge ljude koji žive na marginama, koji nisu u mogućnosti da se neke usluge, zahvalan sam svaki dan za program pomoći zaposleni, koji me je spasao od toga da sačeka do mog depresije razvio u situaciji život ili smrt.

Suočavanje posle dijagnoze

Godine od moje dijagnoze nisu bajka, ali sam u stanju da obradi svoju depresiju bez lekova, ali čvrsto verujem da lek može biti korisna i za spašavanje života alat u dubokoj i širok alatkama rešenja za depresiju i druge mentalne bolesti.

Depresija češće Cause srčanog zastoja Than Diabetes

Jedan deo mog alatkama je pronalaženje glasove drugih žena koje žive sa depresijom. Toplo preporučujem Black Pain: Samo izgleda kao nismo Hurtingbi terrie M. Villiams, koja me je strahovito pomogao. U čitanja, osećao sam se kao da sam slušala stariju sestru ili tetkom koja je prošla kroz iste stvari koje imam.

Takođe sam naučio da verujem ljudima koji su gore prikazane i pomogao mi da uradim teži deo. Imam gomilu prijatelja i porodice u svom krugu koji postavljaju pitanja, provodite vreme, slušaju i podseti me da nisam sama.

Svestan sam da je sramota boli i ubija samo onoliko koliko depresija radi. Teškoće pronalaženje i finansiranje terapija i lečenje vodi mnogo ženskih -I većina naročito žena i devojaka boje - da izađe iz druge strane ovo. Delim svoju priču u nadi da to može biti pojas za spasavanje, ruka se iz olupine i sigurnost te dok depresija može uvek biti zver koja živi u vama, niste bespomoćni da ga tuku nazad.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Zašto francuska modna zabrana modela 0 nije korak napred

Post Zdravlje

Da li su zdravstvene prednosti gumenih vitamina vredne šećera?

Post Zdravlje

4 joga pozira koja dolaze sa strane toniranih butina

Post Zdravlje

Naša tela, sami preuzmemo međunarodni surogat

Post Zdravlje

Možemo biti jedan korak bliže vakcini protiv gonoreje

Post Zdravlje

Sophia bush na najbolji način isključuje on-line kulturu karoserije

Post Zdravlje

Evo kako ADHD potpomaže gorivo kreativnom vatrom

Post Zdravlje

Izlazak iz treninga je bila najzdravija odluka koju sam ikada napravio

Post Zdravlje

Želite da iskusite još orgazama? evo šta da kažete vašem partneru

Post Zdravlje

Kanabis pomaže u menstrualnim grčama i ne, ne morate da budete visoki

Post Zdravlje

Lena Dunham je imala potpunu histerektomiju za lečenje endometrioze

Post Zdravlje

5 zdravije alternative za vaše omiljene tretmane s padom