Proslavljanje nečijih samoubistava je jednostavno pogrešno - bez obzira šta su uradili | RS.burnbrightlove.com

Proslavljanje nečijih samoubistava je jednostavno pogrešno - bez obzira šta su uradili

Proslavljanje nečijih samoubistava je jednostavno pogrešno - bez obzira šta su uradili

Ja sam samo 21 kada je moj svet ispao odozdo mene po prvi put. Bez upozorenja, moj otac je umro od samoubistva, ostavljajući iza sebe svoju porodicu za navigaciju zbunjujući i usamljen put od samoubistva tuge. Život kao što sam znao da raspala tog dana, i proveo sam u narednoj deceniji plus čini sve što sam mogao da obnovi tu solidnu osnovu da je umro sa mojim ocem.

Ali jedna neželjena nuspojava je preživela samoubistva koje nikad predvideo? Reči sada imaju mnogo više snage. Njihovo emocionalno povlačenje je sada nešto nemam taj luksuz ignorisanja, a ako postoji jedna stvar koju bih mogao reći ceo svet: Molim te razmisli pre nego što govori. Ili, u mom nedavnog iskustva, postavljanje na društvenim medijima.

load...

Kako Lepota i BeastBecame Moje priča

Prošle nedelje, vest o samoubistva bivšeg Američki igrača Aaron Hernandez i Klivlend na Facebook ubica Steve Stephens. I ni časa posle toga, prijavljeni i na Facebook da vidim ljude tvrdeći kako "drago" i "srećan" su da čuju vesti. Da ne bude zabune, ono Hernandez i Stivens uradio je neopisivo užasno, ali lakomisleno baci reči kao što je "srećan" oko kada je reč o samoubistvu je neverovatno alarmantna. Čak i više od toga, to je štetno, kao da kažu da su njihovi samoubistva sve srediti i da je samo savršeno rešenje.

U stvarnosti, samoubistvo nikada rešava ništa. Reći da ti je drago je otporan na onima koji su iza sebe i samo dodaje na mnogim društvenim stigmi okolnih samoubistvo. Kao neko ko je izgubila oca samoubistvu, mogu vam reći iz prve ruke da je bol i boli ne završava samoubistvom. To je samo početak života bola. Ako si u stanju da tako lakomisleno govoriti o samoubistvu, smatrajte se sreće da se to nikada dodirnuo.

Samoubistvo je nešto što sam živeo sa 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji od 2003. Godine i, nažalost, nisam sam kada je u pitanju se povredi i aktivira od strane nepromišljenim rečima drugih. Svako ko je tugovao je samoubistvo voljene osobe zna za duge, besane noći proveli pitajući se šta ste mogli da uradite da biste sačuvali osobu. Oni znaju bol osećaju kao tvoja ljubav nije bilo dovoljno da pomogne. Oni znaju beskrajne sate pita zašto se ovo desilo i pitao kako niste videli da dolazi. Oni znaju muku da će pratiti svaki rođendan, godišnjicu i odmor do kraja života.

load...

Da, Osobe sa invaliditetom imaju Sek i zaslužuju Sek Ed

Oni jako dobro znaju sve te stvari. Veruj mi; oni nisu dobili sa lako i prilično sam sigurna da ne slavimo ništa sada. A ne treba ni bilo ko drugi. Jer zaista, niko "osvojio" ništa ovde. Ljudi reakcije na ovim nedavnim smrti podigne toliko pitanja vezana za mentalno zdravlje, samoubistvo i javnu percepciju u ovoj zemlji. Da vidite nečiji smrt tretiraju tako surovo i nemilosrdno je jednostavno neprihvatljivo. To je izvan neodgovorno i nesmotreno.

Možda ćete želeti da odvojite trenutak i razmislite o tome kako neosetljivi su vaše reči. Kako možemo pogledate u žalosti porodicama da je samoubistvo ostavlja iza sebe i reci im da su oni bolje? Kako možemo da im kažemo da je to bilo najbolje? Kako možemo ih čak reći da će dobiti zbog ovoga i nekako pronaći način da nastavim? Kako možemo svi da kažu, a onda se posle lice? U najmanju ruku, šta to govori o tome ko smo i šta to govori o našem karakteru?

Govoreći o depresiji Is Good - Investiranje u mentalno zdravlje Is Better

Na kraju, ono što nećete čuti u vestima je ovo: Postoji životni vek bola za one koji ostaju. Bez obzira na to kako se osećate o tome šta Hernandez i Stivens učinio, samoubistvo nikada nije nešto što treba slaviti. To nije nešto što treba posmatrati kao srećnu priliku. Ikada. I to nije nešto što treba uzeti olako. Samoubistvo nije lepo i nije lepa. To je ružno. Vi ne možete ga staviti u prilično malu kutiju i vezuju ga sa prilično malo luka. Smrt, kao i život, jednostavno nije tako jednostavno.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Fran dresher na rak materice i trudna Nanni Cameo

Post Zdravlje

Moja deca mogu da dovedu u vezu sa mojim hroničnim bolestima

Post Zdravlje

Kada je u pitanju porođaj, koja je razlika između babice i ob-gina?

Post Zdravlje

Ispuštanje sveća na rođendansku tortu je isto toliko brzo koliko mislite da jeste

Post Zdravlje

6 čudnih trending treninga koje sam probao 2018

Post Zdravlje

Tvitter se sjeća doprinosa Carrie Fisher-a za borbu protiv stigme mentalne bolesti

Post Zdravlje

Ovako anatomija siva utiče na naš stav o medicinskoj negi

Post Zdravlje

Ono što sam naučio da se ne gledam u ogledalo nedelju dana

Post Zdravlje

3 kompanije koje uključuju rodno inkluzivni menstrualni proizvod

Post Zdravlje

7 pametnih načina da žene ostanu bezbedne ovog leta

Post Zdravlje

Moj poremećaj ishrane je uništio božić na 10 godina

Post Zdravlje

Kate middleton čini se retkim videćem kako bi se otvorio o mentalnom zdravlju