Putovanje sanjom pretvara se u užas u odmoru kada žena zakaže tuberkulozu | RS.burnbrightlove.com

Putovanje sanjom pretvara se u užas u odmoru kada žena zakaže tuberkulozu

Putovanje sanjom pretvara se u užas u odmoru kada žena zakaže tuberkulozu

Putovanja u inostranstvo se često smatra da je život menja ekperience.Iou vrati sa omiljenih suvenira, Priceless fotografija i vanrednih priča. Ali, osim sadržaja tvom koferu, možda nesvesno doneti nešto drugo kući: tuberkulozu.

Christian, 32-godišnji proizvod marketing menadžer u San Francisku tech kompanije, je uvek bio strastveni o putovanjima i živi u aktivnom načinu života. 2014. Godine, ona i njen suprug odlučili da prestanu posla i vidi svet za šest meseci. Nema plana, nema putopis, samo avantura.

load...

"Mi volimo kulturne iskustva", rekao je Christian SheKnovs "jeli smo uličnu hranu, je dugi niz vožnje kroz Indiju, otišli ​​smo na izlete -. Koliko nekog iskustva smo imali što možemo. Sve je bilo super. Dok sam saznala sam imao tuberkulozu. "

Opa, uspori - tuberkulozu? Zar ne vakciniše za to?

Zapravo, nismo. Dok je oko jedne trećine svetske populacije ima neki oblik tuberkuloze, to se ne vidi kao glavna pretnja u Sjedinjenim Američkim Državama. Mi smo se testirali za izlaganje TB kao deca (setite se ove dve male igle kretenima na svom podlaktice?), Ali se ništa ne štiti ljude od bolesti. Nije nužno lako uhvatiti, ali neki faktori povećavaju šanse za izloženosti - ". Visoka opterećenja zemlji", naročito ako putujete na TB

Vakcinacija Iou Need kao odrasla osoba

Kao što širi kroz vazduh - kao iz kašlja i kijanja - Micobacterium tuberculosis pravi svoj put u pluća. Evo, počinje da raste sporo i u mnogim slučajevima tiho. Za Kristen, ovi nemi simptomi trajala godinu i po dana nakon njenog povratka kući.

"Kao putnike, moj suprug i ja se uvek izračunava rizik," objasnio je Christian. "Mi istražujemo potrebne vakcine i prate uputstva lokalnih dizajniran za ljude izložene medicinske rizike ili opasnim političkim situacijama. Mi smo avanturistički, ali sigurno. "

load...

Par je uradio svoj domaći. To ni u jednom trenutku prešao njen um da se proverava TB.

U stvari, to je retko predlaže da pojedinci dobili TB test kada se vrate u Sjedinjenim Američkim Državama, posebno zato što su simptomi tuberkuloze nisu uvek jasni. Christian nisam osetio bolestan; nije imala kašalj ili groznicu. Ali ona počela da primećuje da je imao neku tečnost u plućima.

"Sedeo bih se ujutro i mogao sam da čujem svoju pluća mozgova, kao zvukova iz praznog stomaka", rekao je Christian.

Ponovo vreme i vreme, Kristen lekari joj je uverio da je ona samo doživljava alergije. Za osam meseci, ona je jednostavno poslati kući sa Zirtec, Flonase i rastvorom soli - od kojih nijedan oslobodio tečnosti joj puniti pluća. Kao stvari, njeni simptomi su se mnogo gore Kristen počela da kašlje krv. Plaše da će njen doktor pošalje kući sa alergije lekova po ko zna koji put, Christian počeo dokumentovanje krv sa fotografijama.

Kako su slike postale tamnije i tamnije boje, Christian konačno dobio pažnju svog lekara. Ona je odmah poslao rengen i panela testova.

Solo Žena Međunarodna putovanja - Kako Stai Safe

The Terrifiing Otkriće aktivnog TB

TB može se detektovati u telu u dva oblika: latentnih ili aktivnih. U svom latentnom obliku, tvoje telo je izloženo bakterije tuberkuloze, i vaš imuni sistem uspešno reaguje na njega. Vi niste zarazni, ali bakterije mogu da napreduju u aktivnom stanju u svakom trenutku. U svom aktivnom obliku, bakterije su dovoljno pomnoži da potisne vaš imuni sistem i može lako proširiti na druge.

S obzirom na njen obiman istorija putovanja, Christian nije bio iznenađen kada se vratio joj ispitanie TB pozitivan za izlaganje TB. Ali njene Ks-zraci su pokazali blagi slučaj upale pluća. Kada su stavili dokaze zajedno, njeni doktori shvatili da Kristen može imati aktivnu tuberkulozu. Ona je odmah savetovao da nosi masku i ostati izvan javnih površina. Sa planira da leti na Havajima sutradan, Christian počeli su da primaju hitne pozive iz CDCthreatening da joj stavi na ne lete List osim ako je ona otkazala svoj let.

"Bilo je nula hitnost sa ovim osam meseci, a nisu čak ni potvrde moje dijagnoze", rekao je Christian. "Sećam se da sam mislio," Kako to misliš, TB? ' "

Ona je ubrzo završila treći deo dijagnoze slagalice - uzorak plućnog sekreta - i ćelije kože od plućima utvrđeno je da sadrže aktivnu TB. Kristen je odmah predati California Odeljenje za javno zdravlje Srbije; sada je ilegalno za nju da se svrsta u javnosti.

Karantinu: Kako je živeti sa TB

Nakon potvrde prisustvo aktivne tuberkuloze u plućima, Christian počeo strogu rutinu sjednica dnevnih primećeno-terapije na Kalifornija Odeljenje za javno zdravlje, gde su joj prati kao ona uzela lek u izolaciji.

"Moji antibiotici je bilo teško na stomak i učinilo da se osećam bolesniji nego TB," Christian seća. "Zaista, neprijatno iskustvo."

Christian je bio prisiljen u izolaciju u svojoj kući za osam nedelja. Ona je samo dozvoljeno da izađe napolje u dobro u opticaju područja sa minimalnim ljudske interakcije. Ona je nastavila da radi sa svojim klijentima, ali samo putem video konferencije. Kristen je smatran glavna pretnja za javno zdravlje.

"Ja ne mogu biti u blizini ljudi osim mog muža, nisam mogla da hodam u prodavnicu, ja ne mogu da odem u sladoleda prodavnici", rekao je Christian. "Osećao sam se kao zatvorenik."

Kao da ogromna usamljenost i zahtevna lekovi nije bilo dovoljno, Odeljenje za javno zdravlje je počelo da joj sedne intervjua da pokušaju da shvatim svaki osobu koju je bila u kontaktu sa tokom poslednja tri meseca. To je značilo da porodica, prijatelji i saradnici Kristen je sve morao da se testiraju na TB; bilo šanse anonimnosti je izbačen kroz prozor.

"Morao sam da budem hrabar i biti iskren sa svima", objasnio je Christian. "Morao sam da kažem, 'Ja sam održao svoju bebu, bila sam oko tebe, prijatelj-ko-je-trudna, majka-in-lav-podvrgne-hemoterapija, a možda sam vam dobila stvarno bolestan." Ja bih ih zamolim da sarađuju sa Odeljenja za javno zdravlje. "

Možda je sajt CDC istakao fizičke simptome tuberkuloze, ali sigurno nije objasnio emocionalnu agoniju je izazvala Kristen.

Značaj latentne testiranja TB

Nakon osam nedelja izolacije i ukupno devet meseci antibiotika, Christian se vrati normalnom životu. Još bolje, ona je nastavila da intenzivno putuju, uprkos teškom dijagnozom je nekada sa kojima se suočavaju. Danas, ona želi da ispriča svoju priču da se širi preko potrebnu svest o TB. Njena namera je da se ne plaši ljude od putovanja. Umesto toga, ona želi da svi prihvate svoju strast za putovanja i dalje avanturista - i da je latentni test TB krvi kada se vrate kući.

Odloženo sam Mi Dreams više od jedne decenije, jer sam bio samo Čist Uplašen

"Ako ste izloženi, to nije velika stvar", rekao je Christian. "Možete dobiti antibiotike i da se ona pobrinuti pre nego što postane aktivan."

TB testovi su brzi i mogu se obavljati vašeg primarnog lekara, pa čak i na nekim lokalnim apotekama. Kristen suprug je odlučio da se testiraju nakon njene dijagnoze. Rezultati testa krvi je pozitivan na latentnom TB, ali je to dobro uhvatio pre nego što je mogao da napreduje u aktivnom stanju. Nakon pokretanja jednostavan rundu antibiotika, bio je u stanju da ide na posao i provode vreme u javnosti bez karantinu. Njegov život nije morao da promeni.

"Napredovanje u aktivnom TB je toliko invazivna na svaki mogući način, sa svakim prijateljem i svakom članu porodice koji su uključeni", rekao je Christian. "Bolje je da ga tretiraju u početku, i nikad dozvoliti da se tako loše kao što je bio sa mnom."

Ako se nađete u inostranstvu ovog leta, ili čak samo na površini od visokog imigracije i stanovništva, da savet od kolega svetskog putnika: Uzmi test TB. Nećete zažaliti.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Majčin dan posle neplodnosti

Post Zdravlje

Može li se kultovi stvarno osnažiti za žene?

Post Zdravlje

7 hrišćanskih haka zaista želim da je neko dijelio sa mnom

Post Zdravlje

Šta treba da znate o posthumnoj ekstrakciji sperme (da, to je stvar!)

Post Zdravlje

Evo šta biste trebali znati o ženama i kosi lica

Post Zdravlje

4 erogene zone koje nisu G-spot

Post Zdravlje

10 biljnih suplemenata koji bi mogli da se nose sa tvojim tabletama za kontrolu rađanja

Post Zdravlje

9 žena o tome kako je meditacija promenila svoje živote

Post Zdravlje

Koliko je menstrualno krvarenje previše?

Post Zdravlje

Zašto je Maria Bello rekla da je završena sa aktivizmom (ali zaista nije)

Post Zdravlje

Dijagnoze poremećaja u ishrani su namenjene ženama u 40-im i 50-im godinama

Post Zdravlje

Šta se stvarno dešava kada vaša kosa postane mastna?