Razmišljate o seksu bez kondoma? pročitajte ovo prvo | RS.burnbrightlove.com

Razmišljate o seksu bez kondoma? pročitajte ovo prvo

Razmišljate o seksu bez kondoma? pročitajte ovo prvo

Čestitamo - misliš da si spreman da imate seks bez kondoma! Ali prvo, postoji nekoliko - zapravo, mnogo - stvari koje treba da znate. Počevši sa ovim: Safe Sek je jedini način da se spreči neželjenu trudnoću i polno prenosivih infekcija. Dok oralni kontraceptivi i drugi oblici kontrole rađanja (tj, lopta ili intrauterine uređaja), ne štite od trudnoće, samo kondom bloka protiv prenošenja polnih infekcija, kao što su HPV, klamidija, herpes, HIV, sifilis, ili više.

Zašto treba da razgovarate sa svojim lezbejske ćerki o nezaštićen seks

"Iako je pacijent može biti na kontroli rađanja, tu je svakako i dalje šansa da ona može da zatrudni, pogotovo ako se ne uzima pilule svakog dana u isto vreme", kaže dr Karla Guarini. "Pacijent treba da osigura da njen partner testirane jer bez zaštite barijere kondoma, ne postoji zaštita protiv bilo kog [PPI] kao gonoreju, hlamidiju, HIV, itd"

load...

Ponekad ljudi u monogamnim odnosima koji su se odgovarajuće mere bezbednosti - što znači neki oblik pouzdanih kontraceptivnih sredstava - koji su stečen testirani za polno prenosivih infekcija i koji veruju jedni drugima odlučiti da imate seks bez kondoma. Ako ste trenutno u vezi i s obzirom radimo deed sans kondom, ima puno da razmisle pre nego što je zeleno svetlo.

(Saglasnost podsetnik: Čak i ako daju zeleno svetlo, uvek možete ga vratiti ako se osećate neprijatno i predomislite Ne osećam se loše zbog ukidanje saglasnost..)

Dokaz je u puding: kože na kožu kontakt oseća mnogo bolje (za obe strane, bez obzira na pol i rod) nego barijeru kondoma materijala. Ali, dok je dolazak (hm) u uslovima sa tom istinom, moramo takođe shvatiti da seksa - sa ili bez kondoma - uparen sa masivnim odgovornost. Kada pristajete na seks bez kondoma, vi otvaranje sebe ne samo mogućnošću neželjene trudnoće, ali i dolaze u kontakt sa telesnim tečnostima druge osobe - biološke realnosti koja čini da podložni ugovaranje STI.

load...

Semen Alergije Are Real & Može da oteža Conceive

"Svaki put kada imate seks, čak i ako nameravate da koristite kondom, uverite se da nema čireva ili lezije (stvari koje izgledaju kao bubuljice) oko genitalija vašeg partnera. Ako postoje, oni mogu biti aktivni herpesa epidemija ", kaže Guarini. "Čak i ako koristite kondom sa nekim sa otvorenim lezije, ako se lezije u oblasti kondom ne pokriva, i dalje možete ugovor herpes."

Infekcije mogu da se šire po vaginalne tečnosti, sperme, pre-ejakulatu i krv; bilo kakav kontakt sa ovim telesnim tečnostima stavlja osobu u opasnost. Ako vaš partner nema istoriju bilo polno prenosivih infekcija, onda bi trebalo da bude na sigurnom. Ako ne znate da li vaš partner ima STI, trebalo bi da imate razgovor pre nego što imaju seks. Ako vaš partner ima STI, treba imati razgovor o tome šta imaju nezaštićen seks sa tom osobom znači za oboje.

"Samo u slučaju da ste preskočili nekoliko (ili više) oralna kontraceptivna pilula, ovulacija obično događa dve nedelje nakon prvog dana menstruacije, što znači da ste najplodniji 10 do 16 dana nakon prvog dana poslednjeg perioda. Izbegavajte seks tokom te nedelje. Ali kontrole rađanja radovi sprečavanje svoje jajnike od oslobađajući jaja, pa ako ste propustili nekoliko dana pilula, ona baci hormon ravnotežu u svom telu, omogućavajući da ovulaciju u bilo kom trenutku ", kaže Guarini. "Da bi najsigurniji, ako ste propustili nekoliko tableta, čekaj da imate seks bez kondoma dok ne dobijete menstruaciju sledeći put. Onda počnete da uzimate pilule normalno. Koristi kondom tokom seksa do tada. "

PPI nisu jedine posledice padnem kondom koji treba da budu svesni. Prema nedavnoj studiji australijskog, seks bez kondoma takođe povećava rizik kod žena od razvoja bakterijske vaginoze. Ništa se prenosi u ovom slučaju; u suštini, kondom-manje seksa remeti prirodnu ekosistem floru vagine, jačanje infekcije koje izazivaju bakterije koje već žive u vagini kod zdravih količinama. Bakterijske simptomi vaginoza obuhvata bolnu pol i ispuštanja kategorizovan kao "neobično", dakle nevezano sa menstrualnim ciklusom.

Govoreći o tečnosti, hajde da pričamo o semenu. Kada i ako se odlučite da nastavimo sa nezaštićenog seksa, trebalo bi da znate da sperma ejaculated u nećete samo nestati ili... Uh... Apsorbuje. Umesto toga, Semen "bazena" u vagini kao baru nakon što je svršio, ali pošto se to zapravo ne putuje kroz minijaturnim otvaranja nedilatiranom cervikunless žene ovulacije, verovatno će pokrenuti natrag (naročito ako ste odmah vertical).

Da, to je bruto Semen kaplje kroz vaginu. Ali je bolje da se zna da je to slučaj pre nego što to po prvi put i da ti se desi. Ne paničite - to je potpuno normalno.

Pre donošenja odluke da se Bareback, proverite da li je kontrola rađanja je u redu. Ako uzimate oralnu kontracepciju, to znači uzimanje pilulu svaki dan. U slučaju da ste propustili tabletu, uzmi odmah, čim se setite. Ako propustite više od jednog, odmah pogledajte uputstva vašeg određenog kontrole rađanja ili konsultujte vašeg ginekologa za naredne korake.

Kontrola rađanja potrebno - u najmanju ruku - nedelju dana da stupi na snagu (obavezno konsultujte svog ginekomastiju o svom specifičnom brendu, kao neki mjesec dana) tako da se uverite da odloži bilo kakvu slobodnu-Villi-ing dok oralni kontraceptivi rade svoj stvar. Za hormonske IUD, većina lekara reći da sačeka sedam dana, koristeći rezervnu kontrolu rođenja do intrauterini uređaj udaraca u. Opet, obratite se lekaru za najbolje prakse.

Može Svesnost Benefit vaš seksualni život?

Poslednja stvar koju treba da znate pre nego što se ludo u listovima: I vi i vaš partner treba da se proverava. U roku od mesec dana od seksa bez kondoma, trebalo bi da bude zakazivanje projekciju kako bi se osiguralo da niko od vas nije ugovorena ništa. U svetlu svog prvog prikazivanja, trebalo bi da i dalje uzimajući testira najmanje jednom godišnje nakon toga.

"Ne stidite se da pitate svog partnera o polno prenosivim bolestima", kaže Guarini. "Vi ste vaš najbolji advokat za svoje zdravlje."

Stephanie Osmanski

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Završio sam da dozvolim da moja prazna materica diktira moje samopoštovanje

Post Zdravlje

Evo istorije uklanjanja kose koje možda ne znate

Post Zdravlje

6 načina korišćenja handsfree vibratora

Post Zdravlje

To je zvanično: postoje određene osobine koje privlače ljudi

Post Zdravlje

Muškarci ginekologa o tome kako su izabrali svoju specijalnost

Post Zdravlje

Moj partner je koristio moj undiagnosni bipolarni poremećaj da me gasi

Post Zdravlje

Ladi gaga odvedena u bolnicu u teškim bolovima

Post Zdravlje

10 najboljih fitness kanala za IouTube kada nemate vremena za teretanu

Post Zdravlje

Ali raisman o tome kako ostati zdrav i zdrav tokom praznika

Post Zdravlje

8 razloga da pišete na tuš (i ne brinite o tome)

Post Zdravlje

Mogu li da zavisim od seltzera?

Post Zdravlje

Zašto podsticanje rada može biti talas budućnosti