Šta da radite ako vijest predstavlja okidač za vaše mentalno zdravlje | RS.burnbrightlove.com

Šta da radite ako vijest predstavlja okidač za vaše mentalno zdravlje

Šta da radite ako vijest predstavlja okidač za vaše mentalno zdravlje

Ako je vest o masovnoj pucnjavi u Las Vegasu nije ozbiljno te uzdrmana, šanse su samo još nije čuo za nju.

Masovna tragedije poput napada na koncertu u Las Vegasu se pravi danak svima - ne samo one koji su direktno pogođeni. Kao pisanja ovog teksta, mi još uvek ne znamo motive u Vegasu strelca, a rasprava je već ragingabout bez obzira da li je prerano da označite puca akt terorizma. Ali ono što nije za raspravu je da masovna ubistva izazove rasprostranjeno strah i paniku. Ovo se posebno odnosi na ljude koji su već ugrožene zahvaljujući mentalne bolesti kao što su depresija, PTSP ili anksioznosti.

Međutim, čak i ako je napad namerno dizajniran da bude zastrašujuće, to ne znači da moramo da pustimo počinioci pobede, kaže dr Elizabet Lombardo klinički psiholog i autor knjige A Happi Iou, knjiga o tome kako da napravite svoj osećaj blagostanja, čak iu teškim vremenima.

load...

Kako razgovarati sa svojim decom o Scari Vorld Events

"Kada se javljaju besmislene akti nasilja, trudimo se da ima smisla njih na najbolji način znamo kako", kaže ona, "ali ono što mi radimo da ponovo oseća kontrolu zaista može da se osećamo još gore." Srećom, postoje stvari koje možemo učiniti da ostane mentalno zdrav tokom traumatično vreme.

Pravilo broj 1: Stop the informacija preopterećenje

Naš instinkt može biti da dobiju sve informacije koje mogu, ali kada smo utvrdili osnove situacije, više informacija ne pomaže i može pogoršati depresiju, anksioznost i stres. Umesto toga, ona kaže da provode manje vremena pasivno čitanje (ili gledanja) vesti i više vremena aktivno radi nešto pozitivno.

Sledeći korak je da se uverite da vežbate dobro briga o sebi

To znači ne biti tako uhvaćen u ono što se dešava oko nas da zaboravite da ostvare, jede dobro i povezivanje sa voljenima. Možete se osećati kao da ne "zaslužuju" da budu srećni kada se drugi pate, ali Lombardo, ističe da je tvoja patnja za njih ne im pomogne, ili vas, uopšte. U stvari, valjaju u tugu dovodi samo do više neaktivnosti.

load...

Treće, pomoći drugima

Najbolji način da se osećate kao u svetu je dobro mesto da je dobro mesto da. "Možemo da koristimo pustošenje da podstakne dobro dopiranjem drugima i rade male djela dobrote", kaže Lombardo,. Možete pomoći sa specifičnim tragedije, kao i doniranja krvi za one koji su pogođeni Las Vegas snimanja ili novca do Kickstarter fonda za pomoć žrtvama i njihovim porodicama. Ili jednostavno možete da radite na činjenje dobra, gde si pronalaženjem načina da se pomogne onima oko sebe. To može biti jednostavno kao otvaranje vrata i nudi lepu reč za stranca, kaže ona.

3 načina da pomogne žrtvama Las Vegas Shooting

Na kraju, resist potrebu da mrze

To je više nego razumljivo da vidimo počinioce takvog gnusnog zločina i žele da ih mrzi ili čak mrze celu grupu ljudi koje povezuju sa njima. Međutim, ovo je gubljenje vremena i vaše mentalne resurse. "Više mržnja ne jednaku ljubav, to samo iznosi više mržnje", kaže Lombardo,. "I dodao još negativnu energiju traume ne pomaže."

Umesto da traže načine da napadaju na one koje drže odgovornim, naći načina da pomognu u sprečavanju budućih tragedije. Ne samo da će to pomoći drugim ljudima, ali može pomoći da ostanete utemeljena u ovom trenutku i da se bori sa depresiju i anksioznost koja prirodno dolazi sa takvom događaju. A ako ne nađete postanu preplavljena traumatskog događaja ili nije u stanju da prestanem da mislim o tome, vreme je da potražite stručnu pomoć. Terapeut može pomoći da obradi svoja osećanja oko slučaju pre nego što se spiralno u dublji problem.

Na kraju krajeva, najbolja stvar koju možemo uraditi u borbi protiv zla u svetu je da se uradi još dobro - i ne mogu to da uradim ako ne ostati fizički i mentalno zdrav.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Shannon Miller o tome zašto je potrebno da vaše zdravlje bude prioritet

Post Zdravlje

Ne, moj period nije zapravo magičan, hvala puno

Post Zdravlje

Čelzi Klinton želi svaku mladu ženu u Americi da zna

Post Zdravlje

Uz rak dojke kod 32 godine stavio sam kontrolu nad mojim tijelom

Post Zdravlje

Ako ste u pimpu, ovo je samo proizvod za vas

Post Zdravlje

Biti napadnuti zbog vaginizma promijenio mi je percepciju seksa

Post Zdravlje

Problem sa povezivanjem kontraceptiva samo sa ravnim, penetrativnim seksom

Post Zdravlje

Zašto, kao preživeli, mrzim mesec dana podizanja raka dojke

Post Zdravlje

Jane fonda nema vremena za pitanja o plastičnoj hirurgiji kompanije Megin Kelli

Post Zdravlje

7 stvari koje trebate znati o transrodnoj populaciji u SAD-u

Post Zdravlje

Superfun slackline trening će ponovo učiti vaše umorne vežbe

Post Zdravlje

Svi smo mi Tiffani Trump