Šta znači detoksiranje, i da li je to moguće? | RS.burnbrightlove.com

Šta znači detoksiranje, i da li je to moguće?

Šta znači detoksiranje, i da li je to moguće?

Pogotovo nakon što imaju dugu niz Boozi odmor partija, Gluttonous proslava i vina noći da proizvede ogromnu kolekciju boce, možda probuditi obećavajući nikada nećete, ikada jesti. Naravno, vi ćete, ali ta želja da podešavate svoje zdrave navike u ishrani je jedan slušati, jer je telo bilo jasno o hranljivim materijama je potrebno.

To što rekoh, Detok ponekad može nositi negativnu konotaciju u zavisnosti od toga koju vrstu programa odlučite da probate. Međutim, postoje i zdrave načina da detoksikacije koji pružaju prednosti u vašem telu. Ovde je senzacija na šta to zaista znači da očisti svoj sistem, što bi trebalo da znate pre početka i više.

load...

Šta je detoksikacija?

Pre nego što predviđaju soka očistiti koji čini da Hangri svakih nekoliko sati, nutricioniste u HelloFreshRebecca Levis objašnjava da detoksikacije je prirodan proces naše telo prolazi da neutrališu i osloboditi se od neželjenih nepoželjnih supstanci i toksina nastalih iz oba stvorenih i prirodnih izvora. Ne samo da su naši dijete doprinose ovom nagomilavanja, što može dovesti do nas da se oseća neprijatno ili previše naduvan, ali sastojci mogu da se stvorili razni faktori životne sredine u vašem regionu.

Ovo bi moglo da objasni zašto ponekad putuju da se osećate previše iscrpljen i van Vhack, kao što plove kroz ustajali vazduh iz prijateljskih neba do nepoznatim gradovima.

Kako za suzbijanje slatkišima - For Real This Time

"Neki od toksina pokušavamo da se otarasimo se od zagađujućih materija u vazduhu koji udišemo, zagađujućih materija u našem vodovodnom sistemu, pesticidi u našim sistemima hrane, bakterija poput E. Coli u našoj hrani, alkohol - da naše telo prepoznaje alkohol kao otrov - ili hemijski aditivi dodaju visoko prerađene hrane ", objašnjava ona.

load...

Koje su prednosti detoksikacije?

Osim paljenje prirodni ritam vašeg tela u odnosu na varenje i prerade, Luis kaže pametna, siguran pristup detoksikacije pruža bezbroj drugih privilegije koje prevazilaze gubitak težine.

"Detoksikacije će pomoći povećati vašu energiju, podržava vaš imuni sistem, pa čak i jasno svoje razmišljanje", objašnjava ona. "Da ne pominjemo da je vaša koža, kosa, nokti će sve sija sa obnovljenom zdravlje. Istraživanje je čak pokazala da uklanjanje nezdrave toksine iz naših tela može da podigne raspoloženje, smanjuju depresiju i pomoći da opšti osećaj blagostanja. "

Kako se detoksikaciju?

Verovali ili ne, Luis kaže da je stvarni proces detoksikacije se dešava svaki dan sve vreme. Ona ističe da dok ovo čitate, vaša jetra je detoksikacije krv.

"Naša jetra je super-organa. Ona reguliše, pročišćava i čisti iz naše krvi svi toksični ili nepotrebne supstance ih pretvara u supstancu možemo znojenja ili izlučuju iz ", objašnjava ona.

Ali, dok je vredan radnik obično radi odličan posao, jer se nikada nije dobila pauzu od svojih odgovornosti na poslu, ponekad može dobiti spor ili umorni, uzrokujući da bude sporije radi. Ovo je kada detoksikaciju postane preporučuju i neophodno.

7 Suptilne Znaci li ste zavisni to Sugar

"Smatraj to prilika za jetra usporite i da ne moraju da rade toliko naporno. Ovo se može postići kontrolu hrane koju unose u našem telu da se što manje zagađenje je moguće, "kaže ona. "Obično, Detok se vrši nakon naročito indulgentnog periodu kada ste postavljeni dodatni stres na svoje detoksikaciju organa da očiste svoje navike izbore. Vaše telo će biti dajući vam znake koje vam je potrebno da napravite pauzu - osetićete spor, umorni i imaju potpuni nedostatak energije ".

Ako imate ove simptome, Luis preporučuje poseban proces da se vaše telo da je najsrecniji i najbolje funkcioniše mesto.

Korak 1: Detoking počinje uklanjanjem namirnice koje organi Viev as toksina

Šta su rekli toksini? Da pomenemo samo neke, alkohol, masnoće hranu (uključujući crvenom mesu i sireva), high-šećera namirnice (kao što su deserti i slatke pića) i high-natrijumovih hranom (poput onih koje su jako obrađuju ili sadrže veštačke boje i konzervanse). Da se ​​pripremite za detoksikaciju, Luis predlaže postepeno smanjenje od sve te namirnice dok više ne morate svaki od njih prisutna u rutine. Kada ste u ovom trenutku, možete početi proces detoksikacije svoje telo.

Korak 2: Odmor

Bez svih smeće u svom kabinetu, stomaka i ishrane, Luis kaže da je vreme da se dati vašem telu neko R & R tako da može osloboditi prtljag je drži na. Ona kaže da je u ovom periodu, treba da izaberete jednostavne namirnice poput kostiju čorbu da se odmori stomak. "Trebalo bi da se napor da smanji stres i pronađu trenutke smirenosti u toku dana da bi svi vaši organi da se odmori", kaže ona.

Korak 3: Jedite više voće i povrće

Kao jednostavan vizuelni način da misli vašeg detoksikaciju, Luis kaže da prioritet bezbroj boja na povrću. "Zapamtite, slikovit voća ili povrća, što više hranljivim materijama da će biti kao dobro. U suštini, vi želite da ponovo svoje telo sa svim vitalnim vitaminima i mineralima koji podržavaju unutrašnja detoksikacija obrađuje naše telo prolazi ", objašnjava ona.

Korak 4: Seek rešenja visokog vlakana

Ne postoji način da se korak po potentni istine na odvikavanju obzirom svoje otrove ima samo jedan izlaz. Luis kaže da ovaj proces skladan i udoban, hrana bogata vlaknima poput žitarica, pasulja i oraha će vam pomoći da stimuliše hranu za kretanje brže i lakše kroz vaš probavni sistem. Ona takođe dodaje da duplira se na biljkama kao što su mleko čičak, maslačak koren i kopriva da posluži kao diuretik i veliko punjenje antioksidante.

Ono što treba imati na umu

Kada ste spremni da započnete proces detoksikacije, Luis kaže da bi malo ljubavi na svesnosti deo tog iskustva previše. Iako ste čisti svoje telo, ona upozorava da česti detoksikacije može da mnogi opsesivno o tome šta jedu, stvarajući nezdravu vezu sa potrošnjom.

Šećer je novi cigarete

"Drastično smanjenje od bilo koje vrste hrane nije efikasan dugoročni, održiv pristup ishrani. Postoji mesto u ishrani svake osobe za slabost ", kaže ona. "Detoksikacije zaista postaje opasno kada ograničenje hrana je toliko ozbiljna da postoji nedostatak kalorija i ukupnih hranljivih materija konzumira. To može da dovede do umora, vrtoglavice, šećera nisko-u krvi i potencijalnih ishrani. "

Umesto toga, zapamtite da detoksikacije jednostavno znači uzimanje nekoliko nedelja da počisti svoju ishranu sa zdravim, korisnim alternativama za grickalice i jela koja su izazivali da naduju i osetiti razliku od sebe. Vežbanje ovaj mentalitet i održavanje puls kako akutno uticala si sama aktom će vas razuman i zdrav.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Stigma oko IBS otežava ženama da se leče

Post Zdravlje

7 tajni za punije, deblje kose direktno od profesionalca

Post Zdravlje

Evo istorije uklanjanja kose koje možda ne znate

Post Zdravlje

Šta treba da znate o posthumnoj ekstrakciji sperme (da, to je stvar!)

Post Zdravlje

Da li bismo više bili zabrinuti za veličinu porcije ili šta jedemo?

Post Zdravlje

Orgazmi su mučni za mene - i nisam sam

Post Zdravlje

Da li su zdravstvene prednosti gumenih vitamina vredne šećera?

Post Zdravlje

Marcia gai harden otvara se o negovanju svog voljenog s Alzheimer-om

Post Zdravlje

Ono što treba da znate danas o neuspješnom pismu za zdravstvenu negu

Post Zdravlje

Najbolje mesečne vellness pretplate da biste se osećali odlično

Post Zdravlje

Ako ste u pimpu, ovo je samo proizvod za vas

Post Zdravlje

Rak dojke kod muškaraca nije mit - evo šta trebate znati