Speculum možda dobija potrebnu redizajn | RS.burnbrightlove.com

Speculum možda dobija potrebnu redizajn

Speculum možda dobija potrebnu redizajn

Svako ko je ikada stavio svoje noge u uzengijama pri OB-GIN imenovanja je upoznat sa uređajem za mučenje poznat kao speculum. Ako se čini da bi trebalo da bude relikt medicinske istorije, to je zato što je. Još uvek koristimo ono što je u suštini isti dizajn prvi put koristio Dr. J. Marion Sims pre 150 godina.

Pre Sims, u 97 AD, verzije sa spekulum su pronađeni u Pompeji. 1821 verzija izmislio Giuseppe Cannella uključeni nož amputirati grlić materice. Zatim, u 1825, Mari En Buave izumeo školjki spekulum koja bi bila bez ruku doktor i može se zeznuo u mestu. Iako je njen rad je dobio aplauz i nagrađen, pronalazak je u senci Sims ".

load...

Priča o Sims dolazi sa komplikovanom istorijom. Ne samo da je The Sims čovek, ali on napisao u svojoj autobiografiji, "Da je bilo nešto mrzeo sam, da je istražni organi ženske karlice." Ipak, to je ono što The Sims uradio u svojoj profesionalnoj karijeri, kao što je sada poznat kao otac ginekologije. Šta je još The Sims uradio? On je eksperimentisao je sa radom bez anestezije na porobljenih žena u Alabami sredinom 1800-ih. On će kasnije koristiti anesteziju na belim ženama.

Pokušavaju da zatrudne? Važan test svog ginekologa ne govori Iou O

U 2017., stručnjaci još uvek slabo koristi ovu patku-naplaćeno uređaj kreiran od strane čoveka u 1800. Godine. Naravno, možemo birati između nekoliko žena lekara i ubacite sami spekulum tokom Pap; imamo opcije. Ali zašto, u svetu u kojem živimo danas, u doslovnom budućnosti pričom telefone i holograma na Tupac, možemo da postigne novi alat za podupiranje otvoren vulvu?

Dobro došli žene u Frog Design, koji su stvorili Iona, a spekulum prototip koji će preraditi karlice ispit iskustvo. Jona je bio udarac-počelo kada su dizajneri su počeli razmatra svoja iskustva kod ginekologa. Nervoza; hladnoće, tvrdog materijala; cranking buka - to je strašni iskustvo u potpunosti.

load...

Tim žena počela intervjua: 1) žene koje nikada nisu bili kod ginekologa i imali svoj prvi ispit 2) žene koje su imale HPV i 3) žene koje su se porodile. Istraživači su skovali izraz "radikalno empatiju", jer su želeli da pomognu pojedincima da izgrade razumevanje i svest o svom iskustvu tokom karlice ispita.

Jedan ispitanik je rekao posadu o invazivne iskustva. "The speculum je metala i hladna. To se oseća kao oružje nego nešto što je trebalo da ide u meni. "

Tim je počeo da razmišlja o obliku vibrator, ali posle razgovora sa zdravstvenim radnicima, oni naučili šta je doktor treba od spekulum i kako se to može ugraditi u razumnom i udoban dizajn. Na kraju krajeva, izgled novog prototipa podseća na staru spekulum na mnogo načina, ali sa nekoliko podešavanja.

Koji su novi prilagođavanja?

  • Iona je pokriveno silicijuma, koji je sličan vibratorom materijalu.
  • Ručica i račun su pod uglom od 90 stepeni do 105 stepeni, što znači da lekar može biti udaljeniji na ispitu.
  • Predlog zakona je napravljen od tri lista, tako da lekar ne mora da otvori račun do sada.

Iza spekulum je ceo iskustvo u lekarskoj ordinaciji. Tokom ovih intervjua, dizajneri otkrili da beli papir haljina je jednako neprijatno za žene. To je dovelo do njih stvarajući ugodnije, noseći haljinu, a takođe uključuje i "dupe ide ovde" grafiku na sanitarnoj papiru stolice pacijenta kako bi se izbeglo više jurnjava trotinetom jednom ležeći.

Dizajneri se nadaju da napravite aplikaciju, jer zašto da ne? Aplikacija će uključivati medicinski upitnik i vođenu meditaciju. Važno je da pacijent bude opuštena za sebe, ali i za lekara, jer stvara brzo i lako posetu.

Da, kod žena ipak treba da posetite OB-GIN

Jona je još uvek prototip, i tim se traži od partnera i lekarima koji su zainteresovani za dizajn. Međutim, tim je svestan izazova. Ovo nije prvi put da je neko pokušao da redizajnira spekulum. Medicinski polje je poznato da se odupre promenama i izazovima. Fran Vang, medicinski inženjer u Frog, rekao Viredthat ginekolozi da je trenutna spekulum je u redu. Ona je rekla, "To prolazi, ali to nije sjajno." Ona nastavlja, "Ali radimo na tome da ga bolje. Kada dajete [lekarima] mogućnost da izaberu bolju ili gori jedan, onda oni će izabrati bolji. Ali oni ne mogu znati dok dobiju tu opciju. "

I iskreno, posle 200 godina neprijatno, anksioznosti-voziti iskustava tokom ispita, ne zaslužujemo promenu?

S. Nicole Lane

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Moja perspektiva o zdravlju se promenila nakon što sam izgubila moju majku

Post Zdravlje

Zašto nas tako fascinira slavna telo?

Post Zdravlje

Imenovanje RFK Jr. na komisiju za bezbednost vakcine bilo bi neetično i opasno

Post Zdravlje

Da li smatrate smejnim gasom kako bi ublažili bolove u trudnoći?

Post Zdravlje

Da li tvoja omiljena TV emisija utiče na bezbedno korišćenje seksa?

Post Zdravlje

Da li su zdravstvene prednosti gumenih vitamina vredne šećera?

Post Zdravlje

Lunapads je alternativna menstrualna kompanija OG

Post Zdravlje

Moj prijatelj je uzeo MDMA i priznao strašne zločine prema meni

Post Zdravlje

Da li znate od čega je napravljen tampon?

Post Zdravlje

Strašna dijagnoza Erin Andreas: šta treba da znate o raku grlića materice

Post Zdravlje

Ako ste u pimpu, ovo je samo proizvod za vas

Post Zdravlje

Uz rak dojke kod 32 godine stavio sam kontrolu nad mojim tijelom