Stopa sifilisa, gonoreje i klamidije najviše je prijavljena | RS.burnbrightlove.com

Stopa sifilisa, gonoreje i klamidije najviše je prijavljena

Stopa sifilisa, gonoreje i klamidije najviše je prijavljena

Polno prenosive infekcije kao što su sifilis, gonoreju i hlamidiju može zvučati kao relikvija iz drugog doba medicine, ali prema novom reportfrom Centri za kontrolu bolesti, oni su zapravo u svojim najvišim stopama ikada. U 2016. Samo, više od 2 miliona novih slučajeva je prijavljeno od tri polno prenosivih infekcija, što ukazuje na uznemirujući trend u javnom zdravstvu.

I za neke ljude, to može biti više od infekcije, kao što je seksualno prenosive bolesti mogao biti odgovoran za dugoročne posledice po zdravlje, kao što su neplodnost, zapaljenje male karlice i vanmaterične trudnoće. Povrh toga, i dalje postoji značajan sramota okruženju SPI, koja može da spreči neke od potraže lekarski pregled ili uzimajući testirani na prvom mestu.

load...

Neizlečiva "super-Gonoreja" širi oralnog seksa

Jer je nekoliko PPI kao što su klamidija nemaju specifične simptome, oni mogu biti lako da propusti - jedini način da saznate da li imate stanje i ne širi se prema drugima je da se rutinski testira sebe.

"Ne tako davno, gonoreja stope su bile na istorijski niske, sifilis je bio blizu eliminacije i uspeli smo da ukažemo na napretku u prevenciji STD, poput bolje chlamidia dijagnostičkih testova i više skrining, doprinoseći porastu otkrivanju i tretmanu hlamidijom infekcije, "dr Gejl bolan, direktor Odeljenja za prevenciju STD u CDC napisao u izveštaju je napred. "Taj napredak je od kidanje."

I šta se desilo?

Budžetska smanjenja igraju veliku ulogu u povećanju SPI stopa. Prema CDC, u 2012. Godini, 52 odsto državnih i lokalnih programa STI imali finansiranje rez, što je rezultiralo smanjenim klinikama sati i skrining za zajedničke i lečiti SPI, kao i zatvaranje 21 lokalnim klinikama zdravstvene odeljenja u 2016. Samo.

Da li at-home SPI testovi budućnost seksualnom zdravlju?

Drugi faktor je bio "porast u društvenim medijima dating aplikacije imaju. Doprinelo porastu ", rekao je dr Dejvid Harvi, izvršni direktor Nacionalne koalicije direktora STD CNN.

load...

Tu je izazov za borbu protiv razmišljanja da pojedine PPI poput sifilisa više nisu problem. Da bi se pomoglo da, CDC je takođe objavio vodič za pomaganje zdravstvenih usluga dijagnozu i lečenje ove uslove i stvaranje mreže kliničkih centara za obuku za lekare.

I kako bolan istakao u CDC izveštaja napred, seksualno prenosive bolesti ne samo da utiče pojedince 'i javno zdravlje - oni su takođe koštaju SAD sistema zdravstvene zaštite mnogo novca. U stvari, direktan trošak za lečenje polno prenosivih bolesti u Americi je gotovo 16 $ milijardi dolara svake godine.

Povećanje STI stopa ima posledice daleko prevazilaze neko ko neke dosadne kondiloma. Ona takođe utiče na reproduktivnih, i majki zdravlje.

"Oživljavanje od sifilisa, a posebno kongenitalne sifilis, nije proizvoljna događaj, već simptom pogoršanja javnog zdravlja infrastrukture i nedostatka pristupa zdravstvenoj zaštiti," bolan napisao. "To je izlaganje skrivene, krhke populacije u potrebi da se ne dobijaju zdravstvenu negu i preventivne usluge koju zaslužuju. Ovo ukazuje na naše potrebe za javno zdravlje i zdravstvenu zaštitu akcije za svaki od slučajeva u ovom izveštaju, jer predstavljaju prave ljude, a ne samo brojeve. "

Na sreću, vaše seksualno zdravlje je jedan aspekt vašeg vellness da, u najvećoj meri, može da kontroliše - tako da se testira, koristite zaštitu i ne plašite se da se ovakve razgovore sa partnerima.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Zašto svi univerziteti trebaju učiti seks

Post Zdravlje

Niste sami ako odlučite da nemate seks

Post Zdravlje

Zašto je povlačenje alkohola toliko opasno?

Post Zdravlje

Kako razumeti hranljive etikete

Post Zdravlje

Pokušao sam da se kupam šumom, i to nije ono što biste očekivali

Post Zdravlje

Nemojte samo trpeti kroz neverovatni period - tretmani postoje

Post Zdravlje

Kada sam shvatio da sam seksualno zlostavljan kao dete, sve je imalo smisla

Post Zdravlje

Sophia bush na najbolji način isključuje on-line kulturu karoserije

Post Zdravlje

3 važne strategije za podršku prijatelja koji se bori sa poremećajem u ishrani

Post Zdravlje

Janet se potrudila da promeni svet putem pripovedanja

Post Zdravlje

Shannon Miller o tome zašto je potrebno da vaše zdravlje bude prioritet

Post Zdravlje

Ovo su najprostije mesta u vašoj kući