Strašna dijagnoza Erin Andreas: šta treba da znate o raku grlića materice | RS.burnbrightlove.com

Strašna dijagnoza Erin Andreas: šta treba da znate o raku grlića materice

Strašna dijagnoza Erin Andreas: šta treba da znate o raku grlića materice

Erin Andrevs 'nedavno otkriće da je bila sa dijagnozom grlića materice cancerfour meseci je alarmantna - naročito od raka grlića materice obično dobija mnogo manje pritisnite od svojih najčešće postavljena dijagnoza kolegama, kao rak dojke. Osim ako ne redovno u poseti OB-GIN (i statistika ukazuje da nisi), ti verovatno ne čuje mnogo o tome - čak i ako areregularli vidite svom lekaru opšte prakse.

Što je sramota, jer raka grlića materice, prema ukrcaju-sertifikat OB-GIN i ženski specijalista karlice medicina Antonio Pizarro, je "100 odsto sprečiti." Kao, nijedan od 250.000 slučajeva žena koje žive sa rakom grlića materice u Sjedinjenim Američkim Državama da se desi.

load...

To ne znači da sadašnji pacijenti mogli da obavezno sprečiti sopstvenih raka (Kunem Ne krivim žrtva ovde!) - a, nauke, metode otkrivanja i sprječavanja sada na raspolaganju bi trebalo da bude dovoljna da iskoreni rak ide napred, tako novi i budući slučajevi ne javljaju. Sjajne vesti, zar ne?

Grlića materice stope raka smrtnosti mnogo veći u crnim ženama

Ovde je stvar, mada: Još uvek izgleda veza između pacijenata obrazovanja i preventivne mere, a žene i dalje izgleda da ne razumeju kritičnu važnost ženskog karlice zdravlja. U stvari, nedavno istraživanje objavljeno od strane Fondacije za ženske raka na Genentech utvrdio da su veće šanse da redovno frizer od OB-GIN i samo mali većina ispitanika mislili redovno OB-GIN posete žena je od suštinskog značaja za dobro zdravlje.

Žao mi je, dame; to nije dovoljno.

Žene treba da budu u poseti OB-GIN ili specijalistu zdravlje žena redovno, jer je malo verovatno da će i ostali lekari posebno dovesti do raka grlića materice, Papanikolau test ili druga pitanja karlice zdravlja. U stvari, istraživanje pokazuje rak grlića materice je jedno od najmanje šanse teme kojima će se raspravljati tokom imenovanja lekara, pa čak i Papanikolau test dovode samo do 61 odsto vremena.

Pizaro to objašnjava ovako: "Ja pričam o raku grlića materice sve vreme. Zdravstveni stručnjaci sve žene i oni koji preventivne skrining procene za žene bi trebalo da razgovaraju raka grlića materice rutinski sa svojim pacijentima, ali ja ne bih krivim zdravstvenih usluga za ne raspravlja rak grlića materice ako njihova specijalnost ne ukrštaju sa ovom bolešću. " Vidiš? Ako ste žena, a ti je stalo zdravlja žena, treba da se poseti lekara sa stručnošću i znanjem da diskutuju i obrati žena-specifične zdravlje.

load...

Grlića materice otkrivanje i sprečavanje raka

Postoje tri stvari koje Nadam se da se iz ovog članka:

  1. Potrebno je da zakaže redovnu OB-GIN posetu.
  2. Papanikolau test su specijalno dizajnirani za otkrivanje raka grlića materice i promene grlića materice koje mogu ukazati na postojanje raka grlića materice. Oni su svoju ranu alat za detekciju - uverite se da redovno dobija Pap test!
  3. Humani papiloma virus je virus koji dovodi do raka grlića materice - HPV vakcina je neverovatno efikasna u sprečavanju širenja virusa i predstavlja ključ za iskorenjivanje buduće raka. Ako ste još uvek dovoljno mladi da dobije vakcinu, uzmi. Ako niste, proverite da li ste se vaša deca vakcinisana.

Znam da samo zato što idu na OB-GIN i imaju karlice ispit ne znači da smo Pap uradi, "Nažalost, mnogi pacijenti navode da su one podvrgnute PAPA test, čak i ako je izvedena samo karlice ispit," Pizaro kaže. Kao pacijent, potrebno je da potvrdite vaš lekar vrši odgovarajuće projekcije - ne samo pretpostaviti da se pokriva sve osnove.

Mladi preživjelih rak dojke snosi svoje ožiljke i njenu dušu u snažnim slikama

Isto tako, treba da znate da se dečaci andgirls ​​se vakcinisati protiv HPV. To je od ključne važnosti informacija, jer HPV je bolesno široko rasprostranjena, a rano vakcinacija je alat moramo da spreči buduće kontrakcije. Prema Pizarro, "CDC navodi da oko 30 odsto američkih žena starosti od 14 do 29 nose formu visokog rizika HPV."

To je mnogo žena, ljudi - 1 u 3.

Roditelji možda žele da izbegnu HPV vakcina jer podrazumeva njihova deca mogu da postanu seksualno aktivne, ali najnovije vijesti - vaša deca villbecome seksualno aktivna. Prema Pizarro, "Većina američkih dece - 61 posto - da su postali seksualno aktivni od 18 godina" Ali, čak i ako je vaše dete vežba siguran seks ili ostaje pijem dok kasnije u životu, uzimajući ih vakcinisana Novis ključni korak na njih i njihove buduće partnere kroz liniju zaštite.

Vakcina je dostupna za devojčice i dečake od starosti 9 do 26, a može da spreči kontrakcije i širenje ove štetne bolesti. Dok momci ne mogu biti predmet raka grlića materice, oni mogu da nose i prenose infekciju na žene koje imaju seks sa. Bi vakcinaciju sebe, svoje ćerke i tvoja sina, uzimaš važan korak ka šutnuo u dupe rak grlića materice je.

Pre nego što odete, pogledajte naš slideshovbelov.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Saša Pieterse otvara se o PCOS-u - šta treba da znate o stanju

Post Zdravlje

5 stvari koje treba da znate o poremećajima ishrane i srcem

Post Zdravlje

Evo šta možete učiniti ako vaše telo ne odgovori na vežbanje

Post Zdravlje

Povećajte aktivizam svog perioda zagovaranjem za menstrualno obrazovanje

Post Zdravlje

Majčinsko mleko može zaštititi bebe iz grupe b strep

Post Zdravlje

10-minutni trening za koji apsolutno imate vremena

Post Zdravlje

Ova pre-vežbena hrana će vam olakšati sagorevanje masti

Post Zdravlje

Šta znači detoksiranje, i da li je to moguće?

Post Zdravlje

Da li su ženske maramice i pranje zaista bezbedne za vašu vaginu?

Post Zdravlje

Šta je normalno - i nije normalno - tokom masaže?

Post Zdravlje

Ladi gaga odvedena u bolnicu u teškim bolovima

Post Zdravlje

5 razloga da ga nazovete sa svojim ginekologom