Svaki put kad čujem za školarca, bojim se da je to moj sin | RS.burnbrightlove.com

Svaki put kad čujem za školarca, bojim se da je to moj sin

Svaki put kad čujem za školarca, bojim se da je to moj sin

Nakon što profesionalni staratelj za više od 40 iearsand oporavljaju od moždanog udara i kome, iskreno da kažem da podizanje jednog tinejdžera sa problemima mentalnog zdravlja je najveći izazov stvar koju sam ikada iskusio. Biti roditelj je dovoljno težak pod normalnim okolnostima. Tinejdžerske godine su puni izazova, kao što su borbe za vlast, bunta i prkosno ponašanje - i to je pre faktoring u bipolarnom poremećaju ili šizofrenije.

Prošlo je nekoliko godina od kada je moj sin je dijagnoza, ali još uvek sećam besane noći - za brige o ne samo njegovu bezbednost, ali naše. Napravili smo brojne izlete u bolnicu za evaluacije koji često pretvarali u nedelje u bolnici, dok su pokušavali da se prilagode svoje lekove. Bilo je izlivi besa za nešto što je izgledalo kao bez razloga. Pretnje o samoubistvu - da ne pominjemo stvarni pokušaji - su užasne noćne da niko ne bi trebalo da dožive.

load...

Kako vitamin D nedostatka skoro uništio život

Bavila sam sa nekim socijalnim radnicima koji su samo u njemu posao i nije Vam brine o tome da li nam je sin živeli ili umrli. Jednom, pitao sam jednog od njegovih socijalnih radnika da će oni biti sigurni da je njegov lek ili pokušati da ga zadrži duže u bolnici s obzirom na njegov nedavni predoziranje da ga je ostavio u komi nekoliko dana i oštećeno njegovo srce. Ona me je kratko obavestio da ne planira da traži duži upućivanja.

"Ali šta ako pokuša da se ponovo ubije?", ​​Pitao sam je, naglašavajući ozbiljnost situacije.

U ovoj fazi, socijalna radnica mi je rekla da ako je on uradio i uspeo, to nije njihov problem. Uostalom, on je bio samo jedan od sve većeg broja predmeta koje je osvojila, a nijedan od njih zaista znači ništa, osim platu.

Za godina, moj suprug i ja smo spavali u smenama, ne samo za sigurnost našeg sina, ali zbog brige za druge dece i nas samih.

load...

Jedan od mnogih puta je policija morala da budu pozvani na našu kuću da pomogne ograniči našeg sina, novi oficir prevencija samoubistva me je obavestio da mi je potrebno ukloniti sve što je mogao da koristi za sebe ili nekog drugog sa od kuće povrediti. Ali nije imao shvatanje o stepenu naše situacije. To jednostavno nije bilo moguće.

Ja sam odavno uklonili oštre posuđa za kuvanje u kuhinji, kao meru predostrožnosti nakon što je pokušao da nas ubije nožem. To je imalo smisla. Ali šta je oficir nije razumeo je da je moj sin bio veoma snalažljiv kada je u pitanju naoružavanje se sa predmeta u domaćinstvu - nije bilo načina da se uklone sve iz kuće da je potencijalno mogli koristiti da povredi nekoga.

Jednom, moj sin udario brata u glavu sa usisivačem - bili smo da više neće imati čiste podove? On je pokupio kamenje u dvorištu i da ih baci na nas. On je uzeo drvo i 4-po-4 i uništili prozore i telo na mom autu, pobedivši krova stan. On je uzeo sekiru smo koristili da chop drva i jurili oca sa njim. To se desilo istog dana kada je izbio svaki prozor u našoj kući i pretio da će nas sve pobiti nožem.

Zašto negovatelji treba da ne zaboravimo Self-Care

Izmedju 11 i 14 godina, incidenti su beskrajni, ali je bio suviše mlad da prisili da napuste i još suviše opasno da žive. Čak i nakon što je napunio 19 i na kraju sam ga isele, mučenje je naneo našoj porodici nastavljen. Pomogao sam mu da stan i proverava na njega najmanje jednom dnevno za nekoliko godina nakon toga, ali više nemaju kontakt sa njim za sigurnost moj najmlađi sin je. To je bio najteži odluka koju sam ikada napravio. Ne prođe dan da ne brinem o njemu.

Toliko puta sam održao svoj dah čekajući da nauče identitet nekog masovnog strelca ili ludakom sa nožem prijavljen na vestima. Tako mi je laknulo kada sam saznao da nije on - bar ovaj put.

Znam sve što sam mogao sam da mu pomognem. Odveo sam ga u bezbroj doktora, a on je više puta hospitalizovan dok nije bio dovoljno star da zatraži da bude pušten. Sam siguran da je njegov lek sve dok nije dobio dovoljno stara da legalno nisam mogao da mu to više na silu. I dalje je pokušao, ali ruke su bile vezane. Razgovarao sam sa vladinim agencijama nastoje da pronađu negde da mogu da mu pomognem, sve ali bez uspeha. Čak sam pitao Child usluge zaštite ukoliko bi ga ukloniti i staviti ga na neko sigurno mesto, ali pošto nismo ga zloupotrebljava, nisu mogli da nam pomognu ili - iako je bio uvredljiv za naše druge dece.

Državni zakoni variraju, ali Teksas ima neke od najgorih za porodice deteta sa mentalnim bolestima. Sa 16 godina, on je dozvoljeno da svoje medicinske odluke. Ništa nismo mogli da uradimo, osim ako imamo sudija potpisao na njega.

Naš sin brzo naučili magične reči: "Ja se neću ili bilo koga drugog povrediti. Ako Osećam se kao da želim da, ja ću pozvati u pomoć. "Dve male kazne za cilj da pomogne ljudima zapečati mučenje za ostatak moje dece i mene godinama.

Ali, uprkos tome što u stanju da napravi svoju medicinsku odluku kada je imao 16 godina, i dalje je zakonski odgovoran za njega. Ako je otišao na divljanje i razbili prozore na kući komšije, morao sam da plati odštetu zbog ne kontroliše moje dete. Prema ovim zakonima, nisam mogao ništa da osigura on je ostao na medicini ili ima tretman uverite nije uradio te stvari.

40 godina brigom za druge mi je pomogla da se oporavi od Coma

Hiljade drugih roditelja suočavaju sa sličnim situacijama svaki dan. Sledeći put kada vidite tinejdžer ponaša na način koji čini neprikladno, dati njegovi roditelji malo prste za mene. Zadrhtim kad god čujem ljude krivim roditelje za postupke svoje dece. Kada uklonite svu sposobnost od roditelja da se staraju o detetu uvek držite ih finansijski odgovoran za svoje postupke, to nema smisla.

Ne zaboravite kako ste došli u kontakt sa ljudima, nemaš pojma šta užase koje bi naišli kod kuće. Oni mogu da se bori sa sve što treba da spreči novu tragediju. Molimo Vas da zapamtite da je ovo čudovište je i dalje njihovo dete i da njemu ili njoj vole, iako su možda mrze svoju bolest.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Zašto nas tako fascinira slavna telo?

Post Zdravlje

Vodič za najbolju poziciju

Post Zdravlje

Mogu li dobiti zavisnost od mog vibratora?

Post Zdravlje

4 porodiljska nesreća za neredima Niko vam ne govori (iako bi neko trebao)

Post Zdravlje

8 razloga da pišete na tuš (i ne brinite o tome)

Post Zdravlje

Ja sam nesrećan u svom tijelu, tako da imam operaciju hujšanja

Post Zdravlje

Hajde da razgovaramo o tome šta marihuana može (možda) učiniti za vaš seksualni pogon

Post Zdravlje

Vendi Davis o svom epskom filibusteru i da li će se kandidovati za predsednika

Post Zdravlje

Evo zašto se mamurci pogoršavaju sa godinama

Post Zdravlje

Kanabis pomaže u menstrualnim grčama i ne, ne morate da budete visoki

Post Zdravlje

7 pametnih načina da žene ostanu bezbedne ovog leta

Post Zdravlje

Ali raisman o tome kako ostati zdrav i zdrav tokom praznika