Sve što treba da znate o osteopeniji | RS.burnbrightlove.com

Sve što treba da znate o osteopeniji

Sve što treba da znate o osteopeniji

Osteopenia "je termin koji se koristi za opisivanje gustine kostiju koja je nešto niža nego obično", ali ne kao niska kao punopravnu osteoporoze.

Žene su četiri puta (četiri puta !!!) češće od muškaraca da imaju osteoporozu, koje su šanse da razviju one čiji kosti su već oslabljeni osteopenii. Srećom, osteopenija može se tretirati i čuvati od sve osteoporoze, naročito ako se dijagnostikuje rano skeniranjem kosti gustine.

load...

Ko je u najvećem riziku za osteopenii?

Prema VebMD, najčešći faktori rizika za razvoj osteopeniju uključuju kao žena uopšte, "biti tanak i / ili imaju malu okvir," ima "porodičnu istoriju osteoporoze," pušenja, ima "istoriju anoreksije nervoze, "a ponekad i" vodeći neaktivan način života. "Uprkos toj faktor prošle rizika, mnoge žene sportisti su u riziku za osteopenii.

Šta utiče na kosti Zdravlje?

Zašto su žene sportisti u opasnosti?

Ženski sportisti će verovatno da razviju osteopeniju zajedno sa još dvojicom medicinskih stanja, koji svi zajedno su poznati kao atletičarka trijade. Trijada se sastoji ofeating poremećaja, gubitak menstruacije i osteopenije. Sportisti često osećaju pritisak ne samo da dobro obavlja, ali da pogleda na određeni način, a to rade.

Česte teško vežbanje može dovesti tolov nivo proizvodnje estrogena. Estrogen je ključni hormon za "rast i razvoj reproduktivnih organa", kao i održavanje zdravog menstrualnog ciklusa i gustine kostiju. Održavanje zdrave ishrane je takođe ključ za menstrualni i kostiju zdravlje. Kombinacija spuštena estrogena i opasno restriktivne ishrane poveća rizik ženskih sportista na oba osteopenii i amenoreje (gubitak perioda).

load...

Koji su simptomi osteopenii?

Osteopenia je često potpuno nevidljiv dok se ne dogodi fraktura. Obično, prvi kosti da fractureare kičmu, zglob ili kuk. Drugi simptomi uključuju bolovi u leđima, loše držanje tela, a ponekad i gubitak visine.

Kako mogu da sprečim osteopeniju?

Jedete uravnoteženu, neograničavajući ishranu (poželjno punu kalcijuma kosti-obogaćivanju i vitamina D) je veliki deo održavanja zdrave kosti. Vežba je takođe važno, ali kao što je već pomenuto, može da povećava rizik od osteopenii ako se radi do zasićenja. Ako možete, zdravi količine treninga snage su odličan način da se poveća mišićnu masu i držati kosti jake. Prekidam (ili bar ograničavanje) pušenje i pijenje će takođe niži rizik od osteoporoze i osteoporoze.

Moja mama je nedavno kosti otvorila oči osteoporoze

Kako je osteopenija leči?

Opet, zdrava ishrana sa puno kalcijuma i uravnotežen količina vežbi igraju velike uloge u oba sprečavanja samom osteopenii i sprečavanje osteopeniju od pogoršava (i eventualno razvoj u osteoporoze). Vitamin D dodaci se često preporučuje, jer pomažu telu lakše apsorbuje kalcijum. Neki lekari mogu propisati i zamene hormona therapito promovišu nivo estrogena, mada ovaj tretman je rezervisan za menopauzi i postmenopauzi i dolazi sa svojim rizicima.

Redovno skeniranje koštane gustine (naročito ako ste već u rizične kategorije za oslabljenim kostima ili imaju porodičnu istoriju osteopenii i osteoporoze) su imperativ u hvatanje osteopeniju rano. Kao što je već pomenuto, osteopenija definitivno može da se tretira i ne mora da se razviju u osteoporoze ako dobijete odgovarajuću negu i saznati dovoljno rano. Za više sredstava na lečenje i prevenciju od osteoporoze i osteoporoze, idite ovde.

Osteoporoza: Ako slomiti kost, Testiraj

Ariel Vodarcik

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

11 žena progovori: šta želim da ljudi razumeju o migrenama

Post Zdravlje

Sve vreme seinfeldova elaine Benes bila je šampion za zdravlje žena

Post Zdravlje

Hajde da razgovaramo o tome šta marihuana može (možda) učiniti za vaš seksualni pogon

Post Zdravlje

Kate middleton čini se retkim videćem kako bi se otvorio o mentalnom zdravlju

Post Zdravlje

Koje su zdravstvene prednosti epsom soli?

Post Zdravlje

Kraj glavnih vazduhoplova može biti na vidiku

Post Zdravlje

Šta treba da znate o posthumnoj ekstrakciji sperme (da, to je stvar!)

Post Zdravlje

Da li pijenje alkohola zaista poboljšava vaše veštine stranih jezika?

Post Zdravlje

8 brendova koji prave garderobu od veće veličine koju stvarno želite da nosite

Post Zdravlje

Samo zato što sam agorafobična ne znači da sam introvertan

Post Zdravlje

Da li bi trebalo da uzmete klasu rođenja deteta?

Post Zdravlje

Upoznajte budućnost zamrzavanja jaja