Treba li da brinem o osteoporozi? | RS.burnbrightlove.com

Treba li da brinem o osteoporozi?

Treba li da brinem o osteoporozi?

Dok možete da osteoporoza je neobično ili ne morate da brinete o tome, ako ste mlađi od 50 godina, razmislite ponovo - to je nažalost prilično česta bolest i to je presudno da se počne brinuti o svojim kostima, kao, juče. Međutim, postoji dobra vest: Nikad nije kasno da se radi na vaše zdravlje kostiju. Evo kako.

Ono što je osteoporoza, u svakom slučaju?

Jednostavno rečeno, osteoporoza je bolest kostiju. To se dešava kada vaše telo izgubi previše kosti, ne bi dovoljno kost ili u nekim slučajevima oba. Prema Nacionalnom osteoporozu fondacije, zdrava kost, kada se posmatra pod mikroskopom, izgleda kao saća, ali u kostima sa osteoporozom, rupe i prostori u tom saća su daleko veći. To znači da je kost je manje gust i češće preloma, što je ozbiljan problem za one koji muči.

load...

Zašto Biće Tanak ne znači uvek si zdrav

Za žene, dodatni detalji su prilično depresivno. "Duplo više žena ima preloma kostiju od osteoporoze kao i muškarci, jer žene su često manje, imaju manje koštanu masu za početak i imaju tendenciju da žive duže," kaže dr Nil Anand, profesor ortopedske hirurgije i direktor traume kičme u Cedars- Sinaj kičme centriranje Los Anđeles. Osim toga, kaže on mnogo više žena nego muškaraca se bavi tim na prvom mestu (8 miliona žena do 2 miliona ljudi), tako da su šanse se definitivno ne slažu u korist devojkama.

Kako se osteoporoza može sprečiti?

Anand napominje da je osteoporoza ne treba posmatrati kao normalan deo procesa starenja kod ljudi. "Umesto toga, to je nepovratan i bolest koja dovodi do gubitka koštane mase tokom vremena", objašnjava on. Bolje je da počnu da rade na preventivne mere u mladosti (da, govorimo sa vama, Generacija A!), Ali ističe da nikada nije kasno da razmišlja o mogućnosti osteoporoze i da rade na tome da ih sprečava u prvom mesto.

load...

Evo nekoliko ključnih tačaka koje vam mogu pomoći da prevenciji osteoporoze u svakom životnom dobu:

Dobro izbalansirana ishrana

Čini se da je ishrana može da pomogne u sprečavanju čitav niz pitanja, kao što su gojaznost, srčanih problema, dijabetesa i tako dalje. Ispostavilo se da to može pozitivno uticati na svoje zdravlje kostiju.

"Nažalost, američki ishrana je daleko od preporučenih dnevnih vrednosti kalcijuma i vitamina D, i od suštinskog značaja za snažnu zdravlje i gustine kostiju", objašnjava Anand. "Vaša ishrana mora biti dobro uravnotežena sa obiljem zeleno lisnato povrće i voće. Mlečni izvori kao što su mleko, jogurt i sir su izvori visoke u kalcijuma, dok količine vitamina D su obično najviše u izvorima divlje-uhvaćeni masnim ribama kao što su losos i tuna. " Isto tako, da ćete želeti da izbegnu visoke soli hranu i držite unos kafe do tri šoljice dnevno ili manje, kao i može da ometa apsorpciju kalcijuma.

Vežba

Opet, vežba je još jedan faktor u preventivnu zdravstvenu zaštitu nego što može pomoći da izbegnete zdravstvene probleme na putu. Zanimljivo je da je ključna komponenta zdravlja kostiju, iako možda smatraju da činjenica iznenađujuća. U prevenciji osteoporoze, važno je da učestvuju u oba oslonca vežbe (kao što su planinarenje, penjanje uz stepenice, brzo hodanje i aerobik), kao i mišića za izgradnju vežbe (kao što su dizanje tegova, koristeći elastične vežbanje bendove i podizanje svoju telesnu težinu ).

Hov Does Menopauza uticati na vašu Bone zdravlje?

"Ključ je da se angažuje u ostvarivanju koji je enjoiableso da ćete biti verovatno ostati sa njim na redovnoj osnovi," kaže Anand. "Cilj za najmanje tri treninga nedeljno, ako ste tek počinjete, sa ciljem izgradnje do pet."

Izbegavajte alkohol i pušenje

Osim toga, pušenje i alkohol mogu imati negativne efekte na zdravlje vaših kostiju. Stručnjaci preporučuju ne više od dva ili tri pića na daiand u potpunosti uzdržavaju od cigareta. "Hemikalije u cigareta su široko proučavali kao značajan doprinos gubitka koštane mase, kao što to čini teškim konzumiranje alkohola", objašnjava Anand, dodajući da treba da razgovarate sa svojim lekarom o odvikavanju od pušenja programe ako imate problema odustane.

Boost te kosti

Dok osteoporoza može biti problem u ljudima starijim od 50 godina, vodeći računa o svojim kostima je nešto što treba da počne LOL, da li ste 25 ili 75. Držite ishranu na nivou, radi više vežbi u vaš život i izbegne nekoliko No -Nos, a ti si već na putu za sprečavanje šta može biti bolest život utiče.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Može li boli zglobovi stvarno predvidjeti kišu?

Post Zdravlje

10 vežbanja konopca jer je zabavno kardio i dalje

Post Zdravlje

Da li bismo više bili zabrinuti za veličinu porcije ili šta jedemo?

Post Zdravlje

Zašto je važno da li dobijate dovoljno magnezijuma?

Post Zdravlje

Strašna dijagnoza Erin Andreas: šta treba da znate o raku grlića materice

Post Zdravlje

5 stvari koje treba da znate o poremećajima ishrane i srcem

Post Zdravlje

Evo šta treba da znate pre nego što uđete u letnji vosak

Post Zdravlje

Sve vreme seinfeldova elaine Benes bila je šampion za zdravlje žena

Post Zdravlje

5 razloga da ga nazovete sa svojim ginekologom

Post Zdravlje

Sve što trebate znati o poremećajima tjelesne dismorfije

Post Zdravlje

Ove BDSM kompanije će vam pomoći da zadržite svoj veganski način života

Post Zdravlje

Može li joga pomoći u pitanjima plodnosti?