Vodič za čudne zvuke koje vaše telo čini | RS.burnbrightlove.com

Vodič za čudne zvuke koje vaše telo čini

Vodič za čudne zvuke koje vaše telo čini

Zvuci tela može biti neprijatno, ali obično su potpuno normalni. Svi znamo šta brujajaći stomak zvuči, ali šta svi oni čudno stomak zvuči reallimean? Šta još naše telo to zvuči čudno i može biti neprijatno? Ne boj se - mi smo pokupili neke od najčešćih tela buke i saznao šta oni znače.

Abdominalna žubor

Abdominalna žubor može biti jedan od najglasnijih stomaka buke možemo proizvesti, a ima još bolje ime da ste sigurni da volite: borborigmus (u množini: borborigmi). U suštini, vaši creva su šuplje mišići imaju za cilj da se unese hranu zajedno pre nego što izađe svoje telo. Tokom normalne probave, hrana se gura duž crevni trakt u pratnji tečnosti i gasa. Borborigmi se dešavaju kada hrana (ili njegovi ostaci) je u pokretu, i uglavnom je gas mehurići koji doprinose buke.

load...

5 Hrana koju treba jesti tokom menstruacije

Stomak režanje

Rika želudac obično označava glad, a zanimljivo je napomenuti da je, takođe naziva borborigmus. Razlog često je glasnije kada smo gladni? Prema Mark Andrevs, vanredni profesor fiziologije i saradnika direktora nezavisnog studijskog programa na jezeru Erie College of Medicine Osteopathic, to je zato što nije toliko stomak i crevni sadržaj, koji može ugušiti buku.

Image: Getti / Design Ashlei Britton / SheKnovs

Gurgling sa značenjem

Ponekad je borborigmi može biti način intenzivniji - opisao koliko "Bubble hrabrosti" - i često praćena grčeve, mučnina ili druge trbušne nevolji. Ovo je često praćena neposrednom posete kupatilu, kad shvatite da dijareja Bogovi su podario svoj dar na vas. Ovo stomak buke uvek treba pažljivo pratiti nosioca navedene gurgles i kupatilo blizina treba napomenuti. Isto tako, definitivno ne puste eksperimentalni prdim, jer to može biti više nego samo gas, a to je samo loše vesti.

load...

7 namirnica koje će učiniti da se osećate manje Bloated

Podrigivanje

Svi podrigne, pa čak iako je uobičajeno, to može biti neočekivano iznenađenje (mada je to zabavno partija). Belchingis normalno i Rids telo viška gasa (koji dolazi iz gutanjem vazduha ili, alternativno, gasova proizvedenih kao normalni deo varenja). Preterana podrigivanje, s druge strane, može da ukaže na problem, kao što je hiatal kila, infekcija ili netrpeljivosti hrane.

Farting

Farting, ili nadutost, je još jedan normalan šum naša tela obožavam proizvodnju. Ovo često neprijatnog mirisa dupe truba buke počinje u crevima i jednostavan čin tela oslobađanje sebe od viška gasfrom dupe umesto usta. Verovali ili ne, prosečna osoba je mašina nadimanje proizvodnju, izbacuje 1 do 3 litru gasa (u proseku oko 14 prdi dnevnice). Može se prati gore navedenim stomaka gurgles i režanje, tako da može biti jedna osoba bend ako ste za to.

Hiccups

Hiccupsare nespretni AF, ali su uglavnom bezopasni. Sve proizilazi iz dijafragme, mišića koji zaista znači posao i nalazi se samo ispod pluća (kada se ugovori, širi svoj grudnog koša i uvlači vazduh tako da možete dah). Ako odluči da ugovor bez ikakvog razloga, otvaranje u svojim glasnim žicama pukne zatvorena da se bavi sa iznenadnim uzimanja vazduha, i pogodak, vi imate ljtucavicu.

Evo zašto smo Get Hiccups & Kako ih se otarasim

Popping zglobove

Ne, nisi činiju pirinča Krispies, ali vaši zglobovi su verovatno pojavljuje ranije. I ovo je normalno zvuk ljudsko telo. Dok niko nije 100 posto siguran zašto a zajednički pukne ili pukotina, imaju prilično dobra ideja - fizioterapeut Damien Hovellekplains da je kapsula zgloba okružuje dva kosti koje čine zajedničko i može da stvori vakuum vrsta, što znači da postoji manji pritisak unutar nego van. Kada zajedničkim pops, pritisak unutar naglo menja i čujemo pukotine.

Generalno, telo zvuci su svakako zanimljiva, i mada su neki dolaze sa stepenom stida, često su sasvim normalni sporedni efekti biti čovek, jede i vari hranu i kreće. Naravno, ako imate bilo kakvih pitanja, pogledajte doktoru, ali ako je to problem, uživajte u melodija vaše telo čini.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Zašto je Maria Bello rekla da je završena sa aktivizmom (ali zaista nije)

Post Zdravlje

Poznavanje znakova srčanog udara i srčanog zastoja kod žena može spasiti život

Post Zdravlje

Šta da znate pre nego što počnete sa zdravstvenim planom

Post Zdravlje

Janet se potrudila da promeni svet putem pripovedanja

Post Zdravlje

Najveće mentalno zdravlje otkriva novi intervju Britnei spears

Post Zdravlje

Razmišljate o seksu bez kondoma? pročitajte ovo prvo

Post Zdravlje

Ono što nas optužbe Aziz ansari nauče o našoj ograničenoj ideji o pristanku

Post Zdravlje

Šta znači detoksiranje, i da li je to moguće?

Post Zdravlje

Vrlo stvarno stanje bipolarnog poremećaja me je koštalo

Post Zdravlje

Ne, planirano roditeljstvo i dalje ne koristi savezna sredstva za abortuse

Post Zdravlje

Evo šta se stvarno desi vašem telu kada držite u pitu

Post Zdravlje

Pre nego što otkažete mleko, samo znajte da može imati koristi za konzumiranje mleka