Zašto je povlačenje alkohola toliko opasno? | RS.burnbrightlove.com

Zašto je povlačenje alkohola toliko opasno?

Zašto je povlačenje alkohola toliko opasno?

Za one koji se bore sa bilo koje vrste narkomanije, povlačenje može biti razorni aspekt od pokušaja oporavka. Alkohol, naravno, je takođe lek, a njegova povlačenje može dovesti do mnoštvom simptoma i uslova koji se kreću od neprijatno do teških i u nekim slučajevima smrtonosne. Hajde da pogledamo da vidimo zašto povlačenje alkohol može biti tako opasan.

Alkohol i mozak

Upotreba alkohola uzima danak na ljudsko telo, pa čak i male količine mogu uticati na dali pregršt često, ovo je privremena i rešava nakon otrežnjenja. Za one koji razvijaju upotrebe alkohola poremećaja (najčešće dijagnostikuje kada pije rezultate u nevolji ili štete), međutim, efekti mogu biti u toku, a u nekim slučajevima, trajno.

load...

Osim toga, čin naglog trezvenosti može pustili niz razornih fizičkih događaja koji se teško nose sa - to može biti fatalno. Za dublje razumevanje, ćaskali smo sa Vonnie Nealon, a olova ratnici Heartclinical i licencirani hemijska zavisnost savetnik, da saznam ono što se dešava tokom povlačenja alkohola.

"Alkohol ima uticaj depresant na sisteme u telu", kaže Nelon. "Ako često piju i razvijaju korišćenje alkohola poremećaj, vaš centralni nervni sistem prilagođava se da alkohol u mozgu. Kada se nivo alkohola padne u mozgu, što uzrokuje povlačenje."

Alkohola povlačenje

Nelon napominje da simptomi alkohol vithdraval može da varira od blage do ozbiljne i da nastaje kada nivo alkohola u mozgu kapi odjednom.

Blagi simptomi mogu početi već u šest sati nakon poslednjeg pića. Oni mogu uključivati:

 • Anksioznost
 • Mučnina
 • Povraćanje
 • Nesanica
 • Znojenje
 • SHAKI ruke

Tokom vremena, ovi simptomi mogu da povećaju i postanu uznemirujuće. Dvanaest do 24 sati nakon poslednjeg pića, novi simptomi mogu uključivati halucinacije, što znači onima koji su pogođeni mogu videti, čuti ili osetiti stvari koje nisu stvarno tamo.

load...

Nažalost, ovo nije kraj priče za neke. U okviru prva dva dana nakon tog poslednjeg pića, dalja simptomi mogu pojaviti. Oni mogu uključivati:

 • Napadi
 • Teška znojenje
 • Visoki krvni pritisak
 • Rapid puls
 • Groznica
 • Zabuna

Isto tako, delirijum tremens - što može uključivati drhtanje, halucinacija i konfuzije - je faktor za neke.

"Oko 5 procenata ljudi sa povlačenja alkohola može doći do delirijum tremens ili DTS", objašnjava Nelon. "DTS obično počinju u 48 do 72 sata nakon poslednjeg pića. Ovo je ozbiljna povlačenje i u ovoj fazi simptomi mogu da uključuju živopisne halucinacije i zablude."

Medicinski detox

Zbog ozbiljnosti povlačenja alkohola, medicinski detok se često preporučuje da olakša simptome i potencijalno sprečavaju napade i DTS. Nelon kaže, "stara izreka," Uvek je najmračnije pre zore, "može da se primeni i na alkoholna kao on ili ona traži pomoć od tereta stalno trebati piće. Medicinski detoksikaciju je iskustvo koje ih vodi do zore i mogu da započnu svoj oporavak od upotrebe alkohola. "

Medicinski Detok može odvijati u bolničkim objektu, gde se prati vitalni znaci i lekovi datom offset simptome. Osim toga, stručnjaci za mentalno zdravlje su pri ruci da uskoči da pomogne rešavanju emocionalne i psihološke efekte odvikavanja od alkohola.

Simptomi alkohol vithdraval može da varira od blage do teške i opasne po život. Iako nije svako ko pije ide na razvoj korišćenje alkohola poremećaj, važno je napomenuti da povlačenje može biti opasno i brutalan, a pomoć je na raspolaganju ako je potrebno.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

5 zdravstvenih mita o čaju, moramo prestati verovati

Post Zdravlje

Janet se potrudila da promeni svet putem pripovedanja

Post Zdravlje

8 igara da biste svoju decu izvadili iz elektronike i izvan igranja

Post Zdravlje

8 loptičke vježbe koje nisu krute

Post Zdravlje

Da li je moja navika kafe bacila moje hormone?

Post Zdravlje

Ono što treba da znate o stanju hronične boli fibromialgia - Ladi gaga

Post Zdravlje

Evo zašto su vaše migrene ili IBS u vašem vremenu još teže

Post Zdravlje

Proslavljanje nečijih samoubistava je jednostavno pogrešno - bez obzira šta su uradili

Post Zdravlje

Naša tela, sami preuzmemo međunarodni surogat

Post Zdravlje

Šta se promenilo sa vežbanjem nakon što sam rodila

Post Zdravlje

Sada je stvarno dobar trenutak za davanje krvi

Post Zdravlje

Kako vaša težina pre trudnoće može uticati na zdravlje vašeg bebe