Zašto imaš vruće bljesak prije menopauze | RS.burnbrightlove.com

Zašto imaš vruće bljesak prije menopauze

Zašto imaš vruće bljesak prije menopauze

To se obično dešava na najviše nezgodno vreme. Osećam se istovremeno topla i hladna i odjednom, ja znoje. Kao, mnogo. Kao vrsta znojenja što se dešava u sauni ili sauni kad si samo stajao tamo ne radi ništa fizički vrše - samo umesto parna soba, ja sam u metrou ili na sastanku ili samo sedi moj stan. Znoj kaplje niz moje lice i nazad, i za nekoliko minuta, moja odeća se mokri i kosa mi je vlažan. To je obično praćeno vrtoglavica, glavobolja i mučnina; Drugim rečima, to je zadovoljstvo.

Premlad za vrucine? It Could Be Perimenopauza

Nekoliko godina u ovaj događaj, bio sam sa dragim prijateljem iz koledža koji niotkuda počeo znojenje kao ja. Ona je iz njega kao "lični leta", koji u potpunosti ima smisla s obzirom da izgleda kao da si otišao u 110 stepeni prašume kada svi ostali se postojeće u udoban 68 stepeni. Ovo se dešava da oboje, jer smo bili u našim 20s, tako da se ne menopauzi ili menopauze i ne izgleda da bude povezan sa menstrualnog ciklusa. Pa šta je?

load...

Zašto sam tako znojav?

Prema rečima dr Cristal Iu, kao OB-GIN na Saddleback Memorial Medical Center u Laguna Hills, Kalifornija, ima mnogo razloga žene su valunzi koji nemaju nikakve veze sa menopauze. Najčešći okidači su određeni lekovi ili povlačenje iz alkohola ili kafe. Noćno znojenje, s druge strane, može biti izazvana stresom, anksioznosti ili panike poremećaja.

To takođe može biti ono što je Dr. Herardo Bustillo, jedan OB-GIN na Narandžasta Coast Memorial Medical Center u Fountain Vallei, California, naziva "emocionalnim ispiranje", koji je rekao je slabo razume i može da se javi kod osoba sa drugim povećane fizioloških reakcija naglasiti, uključujući lupanje srca i suva usta. Pored toga, rozacea, zajednički inflamatornog poremećaja kože, može predstavljati kao ispiranje.

The Hot-Flashin 'ženski vodič za jede svoj put kroz perimenopauze

Oba Iu i Bustillo naveli da su mnogi lekovi poznato da izaziva crvenilo, uključujući određene lekove za krvni pritisak, steroidi i anti-inflamatornih lekova.

I sećam se kada Džoi iz Friendssaid imao meso znojenje? Ispostavilo se da je to zapravo stvar. Nitrati found in mesnih prerađevina može da izazove crvenilo, rekao je Bustillo, zajedno sa začinskim hrane.

Hormonalne neravnoteže kao visokom nivou štitne žlezde ili niskog nivoa šećera u krvi može biti iza ovih vrucine ili neobično, Ju je istakao, oni mogu biti izazvana tumorom koji oslobađa hormone stresa u krvotok, uzrokujući teške znojenje.

load...

I dok Da, ove lične leta može biti uzrokovana hormonima, to nije nužno neravnoteža, dr maj Hoang, drugi OB-GIN na Saddleback Memorial Medical Center u Laguna Hills, Kalifornija, rekao je. Često, je navela, znojenje je uzrokovana hormonalnim povlačenjem ili imaju manje hormona ukupan nego ranije.

"Ne znamo tačan uzrok vrucine, ali se odnosi na hormonske promene i hipotalamus, tela termostata", objasnio Hoang. "Dakle, neke žene u neposrednoj postpartalnog perioda ili nakon jajnika operacije mogu da dožive kratkoročne valunge."

Pored toga, izvesni neurološki naredbe poput klaster glavobolja, epilepsije, kičmene moždine, Parkinsonovu bolest i multipla skleroza može biti krivac, objasnio Bustillo. Ređe, ispiranje može biti izazvana potencijalno ozbiljnim uslovima, uključujući karcinoidnog sindroma, sistemske mastocitoze, feohromocitom i određenih kancera, rekao je on.

Šta da se radi ako se to dogodi

Lični leta može biti zastrašujuće i potpuno neodoljiv s obzirom na gubitak kontrole imate nad svom telu, čak i ako je to samo nekoliko minuta. Iu savetovao vodila računa o vremenu vaših epizoda i praćenje simptoma, a zatim odlazak kod ljekara da se dođe do dijagnoze.

Bustillo ohrabruje svoje pacijente da vode dnevnik u trajanju od najmanje dve nedelje dokumentuju sve epizode ​​ispiranje zajedno sa pripadajućom medicine i unosa hrane, fizičke aktivnosti i emocionalno stanje. Određene laboratorijskih rezultata može biti potrebno u zavisnosti od osumnjičenih dijagnoza i lečenje zavisi od osnovnog uzroka za ispiranje, objasnio je on.

Potpuno realne žene i njihovi biološki časovnici

Pre posete lekaru, evo nekih pitanja IU predložena adresiranje:

  • Koliko puta nedeljno to dogodi?
  • Da li se obično dešavaju ujutru, poslepodne ili uveče?
  • Da li je bilo koji povezani simptomi kao što su bol u grudima ili nedostatak daha?
  • Da li je bilo bilo kakve druge promene u načinu života, uključujući i nagli gubitak težine, nesanice i zamora?
  • Da li imate porodičnu istoriju ovog poremećaja?

U idealnom slučaju, dobićete neko olakšanje kad dođete do dna uzroka vaših vrucine. Ali do tada, baci još jedan paket vlažnih maramica u torbu.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

3 savjeta koji su mi pomogli da upravljam mojom iritabilnom bešikom

Post Zdravlje

Reke Melise o tome kako možete podržati zdravlje očiju tokom Oskara

Post Zdravlje

Završio sam da dozvolim da moja prazna materica diktira moje samopoštovanje

Post Zdravlje

Šta je poremećaj gigidaša u štitnoj žlijezdu, hešimotova bolest?

Post Zdravlje

Da li je moja navika kafe bacila moje hormone?

Post Zdravlje

5 razloga da ga nazovete sa svojim ginekologom

Post Zdravlje

Iznenađenje - hormoni perioda ne preplavljuju vaš mozak

Post Zdravlje

Šta bi trebalo da znate o ishrani metabolizma

Post Zdravlje

Pritisak u brijanje moje telo na kosu uticalo je na samopouzdanje

Post Zdravlje

Šta se dešava u noćnim teroristima?

Post Zdravlje

Kako gledati sunčano mrkanje bez trajnog oštećenja vaših očiju

Post Zdravlje

Ovaj Candi je najbolji izbor zubara za Halloveen