Žena je počela sa letom zbog bolova u periodu - odgovara avio-kompanija | RS.burnbrightlove.com

Žena je počela sa letom zbog bolova u periodu - odgovara avio-kompanija

Žena je počela sa letom zbog bolova u periodu - odgovara avio-kompanija

Ažuriran 21. Februara 2018, u 9:30 am EST: Emirati Airlines je odgovorila na zahtev za komentar, koji je u nastavku dodaje.

Imajući menstruaciju tokom dugotrajnim leta definitivno nije idealno, ali je isto tako nije osnov za šutiranje neko iz aviona. Nažalost, za Beth Evans - od 24-godišnje britanske žene putuje iz Birmingemu u Velikoj Britaniji u Dubai - jednostavno pominjanje njenog menstrualne grčeve je navodno dovoljno za posade na nju i njenog dečka tražiti da leavethe aviona.

Prema The Sun, stjuardesa čuo Evans govori njen dečko - 26-godišnju Joshua Moran - da je ona doživljava bolove u stomaku koje proističu iz njenog perioda i izrazio zabrinutost. Evans rekao joj je neprijatnost je "jedan od deset" i da ona ne bi imala nikakvih problema na sedam sati leta u. Međutim, pošto nije bilo lekar dostupan na avion za procenu Evans 'stanje, Emirati posada odlučila da ne bi trebalo da leti.

load...

SheKnovsreceived sledeću izjavu putem e-pošte iz jednog Emirates Airlines portparola u vezi događaja:

"Možemo da potvrdimo da je gđa Bet Evans je offloaded od leta EK40 u subotu 17thFebruari zbog hitne medicinske pomoći. Putnik upozorio posadu na brodu da pati od nelagodnosti i bola i napomenuo da je bilo dobro. Kapetan je doneo odluku da zatraži medicinsku pomoć i istovar Ms Evans kako bi mogla da pristupi medicinsku pomoć po potrebi. Bezbednost naših putnika i članova posade je od izuzetnog značaja i da ne bi želeo da ugrozi gospođu Evans odlaganjem medicinsku pomoć imao je pogoršalo tokom sedam sata leta za Dubai u. Nadamo se da će g-đa Evans bolje uskoro osjetiti i radujemo se dobrodošlicu je na brodu uskoro. "

Šta Ali & Raisman želi da znate o periodima & Speaking Out protiv zloupotreba

Obe verzije priče izgleda da se postroje, sa izuzetkom kako je Posada saznala Evans je period bola - da li, po Evans, je čula, ili, prema Emirates, da je direktno obavestila posade njenog stanja.

"Da bi počela za period bolova - to je ludilo", rekao je Moran The Sun. "Beth je u suzama i uznemiren kada domaćica je postavljao svoje pitanja. To je sramotno da se objasni o periodu bolove kad se bude čula. "

load...

Moran je rekao da je kompanija nije imala doktora ispit Evans, ali umesto toga, "samo kontaktirao medicinski tim u SAD, a oni su rekli Bet ne može da leti."

Navodno, par - koji je imao svaki proveo £ 400 (oko $ 561) na letu - morali da provedu još jedan £ 250 (oko $ 350) za rebook svoje putovanje.

Može li to stvarno desilo?

Svetska zdravstvena organizacija je guidelinesfor aviokompanije da slede o tome kako da rukuje putovanja u inostranstvo za putnike na koji su bolesni. Prema SZO, aviokompanije imaju pravo da odbije prevoz putnika sa uslovima koji mogu pogoršati ili imaju ozbiljne posledice tokom leta.

Osim toga, avio-kompanije mogu da zahtevaju medicinsku dozvolu "od svog medicinskog odeljenja / savetnik ako postoji indikacija da je putnik može da se boluje od neke bolesti ili fizičkog ili mentalnog stanja tog:

  • Može se smatrati potencijalna opasnost po bezbednost vazduhoplova;
  • Negativno utiče na dobrobit i udobnost drugih putnika i / ili članova posade;
  • Zahteva lekarsku pomoć i / ili posebne opreme tokom leta;
  • Može biti otežana tokom leta. "

Međutim, ostaje nejasno koja kategorija periodu bol potpada pod.

2017 je bila vazna godina za perioda na TV

"Ako Cabin Crev osumnjičeni prije polaska da putnik može biti bolestan, kapetan aviona će biti obavešteni i donese odluka o tome da li je putnik je sposoban da putuje, treba medicinsku pomoć ili predstavlja opasnost za druge putnike i posadu ili za bezbednost aviona, "sajta koji pokazuje.

Periodi već dugo koristi kao sredstvo za izuzeće menstruators od svega, od atletskih participationto pozicije držanja vlasti. Menstruacija je čak reklamira u jednom trenutku kao razlog ženskog pilotslike Amelija Erhart ne bi trebalo da bude dozvoljeno da lete. Naravno, to je potpuno neosnovano, i Evans nije ni pilot avion - ona ​​je samo pokušava da putuje.

Dakle, da, ovaj primer čini smešno - i to apsolutno nije - ali bi trebalo da posluži kao podsetnik da su periodi ne bi trebalo da se koristi kao sredstvo za održavanje ljude ili isključuje učešće u bilo kojim drugim aspektima društva.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Da li bismo više bili zabrinuti za veličinu porcije ili šta jedemo?

Post Zdravlje

Zašto sunčani dani stvarno pogoršavaju moju anksioznost

Post Zdravlje

Moja celiakija bolest me je učinila tako da se uplašila hrane koju sam prestao da jedem

Post Zdravlje

Može li boli zglobovi stvarno predvidjeti kišu?

Post Zdravlje

Šta je transfuzija od dvoje do dvoje?

Post Zdravlje

Zašto bi trebali razgovarati s vama tokom treninga

Post Zdravlje

Evo šta možete učiniti ako vaše telo ne odgovori na vežbanje

Post Zdravlje

2018 bila je velika godina za periode na televiziji

Post Zdravlje

Stigma oko IBS otežava ženama da se leče

Post Zdravlje

5 razloga da ga nazovete sa svojim ginekologom

Post Zdravlje

Zaustavite sve i preuzmite zdravstvene podkaste ovih žena

Post Zdravlje

Šta trebate znati o postpartum OCD