Kada su u pitanju plate, da li žene uvek traže više? | RS.burnbrightlove.com

Kada su u pitanju plate, da li žene uvek traže više?

Kada su u pitanju plate, da li žene uvek traže više?

Teško je ovde u svetu radnih žena. Čuli ste statistiku iz Pev Research: Žene čine znatno manje nego menfor isti posao, sa bele žene što u proseku 82 centi do jednog muškarca dolara. Crna žene čine u proseku 65 centi, i Latino žene samo 58 centi.

Plati neslaganje može da košta ženi pola miliona dollarsover ceo život. Pa ipak, žene se često gleda kao agresivni i unlikeablevhen traže dizanja ili pokušati da pregovara veće plate.

31 Osnaživanje načina da proslavimo ženske Histori Month

load...

Dakle, šta je to devojka da uradi? Treba da pregovaraju njihove plate u svakoj prilici pokušati da nadoknadi prazninu plata?

Prema 2017 studiji careerbuilder, više od polovine preduzeća očekuje da negotiateiour ponudu, a 52 odsto ispitanika je reklo da ponudi kandidata manje u očekivanju da će tražiti više - ponekad $ 5,000 ili više je ostalo na stolu.

Dakle, treba da traži više? Verovatno. Jedan izuzetak prema Ladana Nikravan Haies karijere savetnik u careerbuilder, je ako ste već platili na očekivane stope. "Ako ste uradili svoje istraživanje i vi znate da je plata primate je u skladu sa svojoj poziciji, vašem iskustvu i grada radite u, ne pregovaraju samo zbog pregovora", kaže Hejs.

Približavanje pregovaranje na pravi način može imati mnogo veze sa tim da li su smešteni vaši zahtevi. Na primer, ako ste u procesu pregovaranja za novu poziciju, ne dolazi u prerano sa zahtevima plata. "Nikad ne pregovaraju naknadu pre nego što pregovaraju posao", kaže ona, jer si više atraktivan poslodavcu kada ste pokazali svoju strast, iskustva i veštine. Ako počne pregovore pre nego što ste napravili oni jasno, možete prekinuti svoj interes prerano.

load...

15 Up - & - Coming Male Tech Genijalci Doing neverovatne stvari

Ključ je da radi svoj istraživanje i vežbati sa nizom plate. "Koristi ovo istraživanje da obavestite pregovaračkog tehniku", kaže Hejs. "Razgovarajte o tome šta je prikladno za ulogu na osnovu vašeg iskustva i onoga što imate da ponudite."

Slična tehnika može da se koristi kada traži povišicu na vaš trenutni posao previše. "Attach hard brojeve u svoje dostignućima", kaže ona. "Budite spremni da podele primere projekata ste završili i kako su vaši napori pozitivno uticalo na društvo."

Ako nakon što ste pokušali da pregovaraju, vaš potencijalni ili sadašnji poslodavac neće razmatrati višu stopu, to ne može biti odraz na tebe. "Možda postoji kapa plata da nikakva količina pregovora može opustiti", kaže ona.

Ali to ne znači da treba da ode praznih ruku. "Pored ne pregovaramo uopšte, Najčešća greška traže posao da se pregovara samo plate", kaže Hejs. Uzeti u obzir druge faktore koji su značajni za vas. Na primer, promena u odgovornosti, prilika da radi sa druge lokacije, fleksibilnije sati ili više vremena za odmor.

Hejs je ponudio još nekoliko pitanja da pitam pre prihvatanja ili odbijanja ponude:

  • "Da li je ovo plata baza samo?"
  • "Da li će biti znak-na bonusa?"
  • "Kako ću se ocenjivati, a da li će biti povećanje na osnovu te ocene?"

Ipak, ako pitate za povišicu i ne shvatam, niste sami. 2016 Studija Business School Cass u Londonu pokazuje da žene dobiju podiže 25 posto manje oftenthan svojih muških kolega. Dok nastavljamo da se borimo za jednaku platu na zakonodavnom nivou, samo ćemo morati da radimo istraživanje posla lov, artikuliše naša očekivanja sadašnjim i budućim poslodavcima i traži od kompanije koja nas platim.

load...

Slične vesti


Post Živeti

Ne treba vam veliki budžet za planiranje neverovatnog vjenčanja

Post Živeti

Otišao sam u Pandora - svet avatara, i bio je magičan kao što sam zamišljao

Post Živeti

9 novogodišnjih rezolucija koje su mnogo bolje od gubitka težine

Post Živeti

Kako domaćin lov u uskršnjem jajetu za odrasle

Post Živeti

Profesionalno sam se pojavio (da, to je stvar)

Post Živeti

Više od 50 odsto svih menadžera za zapošljavanje je ispod 35 godina - evo šta traže

Post Živeti

Kako dati za davanje u utorak

Post Živeti

5 efikasnih načina za ukidanje radne anksioznosti

Post Živeti

Ova prodaja čini pristupačnim za letenje na najvećem svjetskom avio-kompaniju

Post Živeti

Kako se riješiti toksičnom porodicom tokom praznika

Post Živeti

Kako napraviti lažnu krv za zaista zastrašujući kostim Noć veštica

Post Živeti

Nedostatak Biti sam, o kome niko ne priča