Vodič za Amerikance koji žele da se presele u Kanadu ako Trump pobedi | RS.burnbrightlove.com

Vodič za Amerikance koji žele da se presele u Kanadu ako Trump pobedi

Vodič za Amerikance koji žele da se presele u Kanadu ako Trump pobedi

Veliki dan je konačno pred nama! Vreme je da se tamo i glas, i na kraju dovesti Vacki 2016 predsedničkim izborima sezonu do kraja. Ali da li će ishod pokrenuti masovni egzodus građana SAD-a?

Za mjeseci, videli smo hiljade društvenih medija poruke iz nezadovoljnih Amerikanaca obećavaju da se preseli u Kanadu, ako Donald Tramp je izabran, i Kanađani u provincijama sa niskim stanovništva - kao što je Nova Škotska je Cape Breton Island - čak počinju da se uzbuđen o talas liberalnih pridošlica.

load...

11 stvari feministkinje treba da se pripremaju za ako Tramp pobedi.

Oh, Canada.iou ne može baš biti domovina, ali možda biti moj novi dom #iftrumpvinshttps: //t.co/jN913PATRi

- Trejsi Brinkerhoff (@brinkerhoft) 17. Februar, 2016

Pa, gde je dobro mesto da se kreće u Kanadi? #iftrumpvins

- Genadij Borukhovich (@gboruk) Februar 10, 2016

Većina ovih tvitova su, naravno, samo razgovor. Kanada dobija samo oko 9.000 imigranata iz USeach godine (prema podacima iz Vlade Kanade za period od 2005. Do 2014. Godine), uprkos činjenici da su hiljade više prete da se kreće tokom svakog izbornog ciklusa. Ipak, to nije sprečilo neke od sanjao. Cape bretonski kampanja, Kejp bretonski Ako Tramp Pobede, je dobijanje mnogo pažnje u poslednje vreme sa nadom da namami Amerikance u Atlantic Canadian ostrva: "Mi smo uvek visoko mesto na Travel Magazine listi najlepših ostrva", navodi vebsajt kampanje. "Ali mi se doživljava mali problem stanovništva u ovom trenutku. Potrebni su nam ljudi. Trebamo te!"

Ali kako praktično čini prelazak u Kanadi za američkih građana? Evo šta Amerikanci treba da razmotre:

1) Get pasoš

Možete da zadržite američko državljanstvo i podnese zahtev za stalni boravak kartice. (U zavisnosti od vrste vize se prijavljujete za, vaši naknade može biti i do CA $ 1,050 -. Pogledajte listu taksi za prijavu ovde) Ova kartica vam daje dozvolu da živi u Kanadi i dobiti mnoge prednosti građanstva koje Kanađani dobili , kao što su besplatnu zdravstvenu zaštitu, zaštitu u okviru kanadskom zakonu i pravo na rad, studija i žive gde god hoćeš u Kanadi. Neka prava, kao glasanje na izborima, i dalje su van granica, kao što nisi državljanin, mada možete primeniti da se jedan, kad imate stalni boravak karticu. Jedini problem? Moraš da se posveti života za dve godine perioda od pet godina u Kanadi, ili možete da izgubite karticu. Takođe, potrebno je više od mesec dana da se vaš zahtev obraditi (oko 38 dana). Proverite da li imate pravo da se prijave za stalni boravak karticu pomoću Vlada Kanade je internet sredstvo.

load...

Nije svako može da se prijavi. Na primer, ako ste živi ispod linije siromaštva, su samozaposleni i želi da se preseli u glavni urbanog centra kao što je Toronto, nisi verovatno da se vaš zahtev obraditi. Vaše šanse da postane stanovnik su jači ako možete ponuditi Kanađani nešto što im je potrebno. Ako ste kvalifikovani radnik kreće u regionu sa nedostatkom radne snage, na primer, bićete više šanse da dobiju vizu.

Donald Tramp ne želi zid granice sa Kanadom

3) Pažljivo organizuju svoj potez

Šta god da radiš, ne samo pojaviš sa U-Haul punom stvari na granici, bez uzimanja vremena da se tražena dokumenta kako bi, jer ćete verovatno naći sebe vozim pravo kući. Uzmite prebivalištu dokumente i radnu vizu (po potrebi), kako bi se pre slanja sve svoje stvari u Kanadu. Budite sigurni da napiše detaljnu listu svega što spakujem, jer ćete morati dve kopije jednog popisa stavki ste za slanje i vrednost svakog, kao i dve kopije spiska koji opisuju neke stavke koje planirate da brod ili mail se kasnije. Možete da proces selidbe lakše je udružio sa međunarodnim kreće kompanije poput Maiflover, koji navodi obilje korisnih saveta za Amerikance kreću u Kanadu.

4) plaćala porez - u obe zemlje

Sjedinjene Države čini preseljenja posebno teško za Amerikance koji žele da zadrže američko državljanstvo, jer to je jedina zemlja na Zapadu koji nastavlja da porez iouafter ste se preselili u drugu zemlju. Amerikanci su i dalje u obavezi da svake godine podnese poresku prijavu sa IRS, čak i ako oni ne žive u Sjedinjenim Američkim Državama. Ali, srećom, postoje načini oko dvostrukog oporezivanja. Ako živite većinu vremena u SAD, možete kvalifikovati za spoljnu Zarađeni prihod isključenosti, što može isključiti do US $ 100,800 svojih prihoda od nas poreza.

5) Izgradite svoj Canadian kredit

Ako niste pažljivi, možete završiti u Kanadi sa nultom kredit, bez obzira na to šta je vaš kredit se vratio u SAD Neke međunarodne banke, kao što su HSBC, ne dozvoljavaju klijentima da prenesu svoje credithistories u novom kanadskom granu. Ovo će biti mnogo lakše da rade stvari, kao što je kupiti kuću, dobiti kanadskog kreditnu liniju i konkurišu za kredite u Kanadi. Ako ste u mogućnosti da prenese svoju kreditnu istoriju i naći se sa početkom u ništa, možete izgraditi svoju kreditnu slovlibi uzimajući pripejd kreditne kartice ili dobijanja kartice iz prodavnice, kao na benzinskoj pumpi ili prodavnici lanca. Nije idealno, ali radi.

Prelazak na Kanadu može biti komplikovanije nego sto si zamišljala na prvi pogled, ali nije nemoguće. Pokušajte prvo poseti da vidimo da li nam se sviđa - prilično smo sigurni da ćete naći sebe kao ubacio na našim poutines, kuhinja stranke, čist vazduh, besplatnu zdravstvenu zaštitu i pješačkih-prijateljski ulicama kao što su.

Donald Tramp je bogat, kandiduje za predsednika i malo oraha

load...

Slične vesti


Post Živeti

Udaljavajući se od mojih roditelja, naučio sam da se bavim stvarima samim

Post Živeti

Evo kako zatvoriti manterruptors, ruth Bader Ginsburg stil

Post Živeti

Zašto putovanje može biti takva noćna mora za žene veličine u plusu

Post Živeti

Zašto svi treba više prijatelja sa niskim održavanjem

Post Živeti

Da li moram da idem na povlačenje kompanije?

Post Živeti

Stiže se stalni ženski štrajk, a ljudi se iznenadjuju

Post Živeti

Osećao sam da moj život dolazi u punom krugu gledajući božićnu ceremoniju moje djece

Post Živeti

Kako identifikovati i popraviti motivacioni disbalans u vašoj vezi

Post Živeti

Ženska marša godinu dana kasnije: gde stojimo sada?

Post Živeti

Učestvovanje u žurci za učestvovanje: radite i nemate za goste, poklone i još mnogo toga

Post Živeti

Delta & Ann rampa se nadmašuju nadogradnjom sedišta od 30 evra

Post Živeti

Zašto je sasvim OK što si srušio na posao?